Curelele de transmisie trapezoidale sunt utilizate cu preponderenta in domenii precum: masini unelte, masini agricole, uz casnic,industria constructoare de masini si multe altele.

Cureaua trapezoidala este acea curea de transimise mecanica ce realizeaza transmiterea miscarii de rotatie si a sarcinii, de la o roata motoare, la una sau mai multe roti ce sunt conduse de elementul in sine, adica acea curea trapezoidala in cazul nostru.

Denumirea de curea trapezoidala vine de la forma acesteia. Sectiunea transversala are forma unui trapez isoscel si este formata din mai multe zone, zona de rezistenta care poate fi realizata din teratura de bumbac, cablu sau snur, elementul de rezistenta fiind invelit in cauciuc sintetic pentru o protectie sporita.

Principalele avantaje ale acestui tip de curele trapezoidale sunt reprezentate de montarea si intretinerea extrem de usoara, zgomotul produs este unul extrem de mic, prezinta un grad sporit de amortizare a socurilor, costurile de fabrictie sunt reduse ceea ce duce la costurile de achizitie mici.

De asemenea o singura curea se poate utilizata pe mai multi arbori simultan asigurand astffel o protectie sporita impotriva suprasarcinilor.

In cazul acestui tip de curea, transmiterea sarcinii se realizeaza prin intermediul frecarii care se formeaza intre suprafata de contact a curelei si suprafata rotii pe care acesta actioneaza, pe cand in cazul unei curele cu dinti, contactul se realizeaza intre dintii curelei evident si dintii rotii pe care actioneaza, similar lantului de la bicicleta ca exemplu.

Insa revenind la cureaua trapezoidala, aceasta poate fi achizitionata de pe site-ul celor de la Ci.ro, magazin online prin care cei de la Mecha Tech se ocupa cu comercialziarea pieselor si echipamentelor industriale.

Ca orice piesa sau echipament si cureaua trapezoidala este de mai multe tipuri si toate acestea sunt disponibile pe site-ul mai sus mentionat:

  • curele trapezoidale tip Z – baza mare trapez 10mm – inaltime trapez 6mm
  • curele trapezoidale tip A – baza mare trapez 13mm – inaltime trapez 8mm
  • curele trapezoidale tip B – baza mare trapez 17mm – inaltime trapez 11mm
  • curele trapezoidale tip C – baza mare trapez 22mm – inaltime trapez 14mm
  • curele trapezoidale tip D – baza mare trapez 32mm – inaltime trapez 20mm
  • curele trapezoidale tip E – baza mare trapez 40mm – inaltime trapez 25mm

Daca sunteti in cautarea acestor tipuri de curele, alegeti inteligent si achizitionati de pe site-ul celor de la Ci.ro daca va doriti un produs cu adevarat de calitate dar si la preturi avantajoase.