Iti doresti ca bucataria ta sa fie acel spatiu in care mancarurile pe care le  prepari si fiecare reteta noua pe care o experimentezi sa fie de fiecare data niste  activitati placute, desfasurate in cele mai bune conditii, in confort si intr-o atmosfera placuta, relaxanta.

Si ca aceste conditii sa fie indeplinite, te vei stradui ca amenajarea acestui spatiu important din locuinta ta sa fie realizata cat mai bine si sa faci in asa fel incat sa poti elimina cel mai dificil impediment. Este vorba despre dimensiunea bucatariei tale, una destul de redusa si care iti pare un obstacol in obtinerea celor mai bune rezultate la amenajarea acesteia.

Dar, de fapt, doar la prima vedere este vorba despre un mare neajuns, pentru ca, de fapt, poate fi eliminat daca apelezi la cateva solutii simple, dar de efect. Astfel, indiferent de stilul mobilierului pe care ti-l doresti in bucatarie, pentru a castiga spatiu, orienteaza-te catre corpuri suple, dar cu capacitate mare de depozitare, pentru toate ustensilele folosite la gatit sau la servit masa, cu piese suspendate, pentru a valorifica la maximum, in special pe verticala cat mai mult din spatiul avut la dispozitie, fara a aglomera inutil.

Pentru intrare alege un model de usi din sticla glisante. Cu aceste tipuri de usi cu deschidere pe orizontala vei ocupa mai putin din spatiul disponibil, iar transparenta  sticlei va mari vizual bucataria, va spori luminozitatea incaperii si va contribui la aspectul ei aerisit.

Optarea pentru a incarca cu majoritatea pieselor de mobilier doar un singur perete este recomandata pentru a lasa cat mai multa libertate de miscare in bucatarie. Daca avem obiceiul de a manca in living, atunci putem renunta la a mai instala o masa in bucatarie sau putem alege un model care se rabateaza in perete, alaturi de scaune care se pliaza si se depoziteaza usor cand nu sunt intrebuintate. Culorile cat mai deschise, alb, nuante de crem, bej sau gri cat mai luminoase, calde in  care sa fie zugraviti peretii bucatariei si sa se regaseasca si la piesele de mobilier, alaturi de ordinea mentinuta permanent in aceasta camera, vor contribui la randul lor la atmosfera aerisita si la aspectul de spatiu suficient  pentru aceasta camera in care ne petrecem mult timp in fiecare zi.