Lotul echipei de fotbal Gaz Metan Mediaş, se va reuni luni, 7 ianuarie 2019, urmând ca jucătorii pregătiţi de Edi Iordănescu să efectueze vizita medicală. Din ultimele informații (surse sigure), cam așa stă treaba cu jucătorii doriți de alte cluburi din țară și străinătate:

Prima reacţie a lui Răzvan Pleşca despre interesul FCSB

Unul dintre numele surpriză de pe lista de achiziţii a lui Mihai Teja la FCSB a oferit prima declaraţie, exclusiv pentru Telekom Sport, despre interesul vicecampioanei.
„Mă onorează faptul că o echipă mare ca FCSB e interesată de mine, la vârsta pe care o am. Mai multe detalii nu cunosc, sunt în vacanţă, nu am discutat cu nimeni despre un posibil transfer, doar am văzut ce a aparut în presă”, a declarat Răzvan Pleşca în exclusivitate pentru Telekom Sport.
Pleşca, în vârstă de 36 de ani, este titularul din poarta lui Gaz Metan Mediaş şi, potrivit spuselor preşedintelui clubului, Ioan Mărginean, pentru Telekom Sport, în vară portarul voia să se retragă, dar a fost convins să mai continue un an la Mediaş. „Omul ăla (n.r. – Răzvan Pleşca) a vrut să se lase astă vară. Îi lăcrimau ochii. I-am zis să mai rămână un an. Cum ar merge el acum la FCSB şase luni? Să frece banca? El nu este un om care să se vândă!”, este declaraţia integrală a lui Mărginean despre Pleşca.

Carlos Fortes are oferte de la 3 echipe din străinătate

Carlos Fortes este unul din jucătorii din Liga 1 pe care Gigi Becali pusese ochii. Șansele ca atacantul de la Gaz Metan Mediaș să ajungă însă la FCSB sunt din ce în ce mai mici. Carlos Fortes are oferte de la 3 formații din străinătate. După un debut fulminant în Liga 1, randamentul lui Carlos Fortes a scăzut în finalul lui 2018, dar vârful de 24 de ani a arătat suficiente calități încât să atragă atenția celor de la FCSB, dar și mai multor formații din străinătate. În acest moment, șansele ca Fortes să rămână în Liga 1 sunt extrem de mici.
„Sunt discuţii cu echipă din Emirate, o echipă din Italia, din Serie B şi una din Rusia, nu chiar o echipă de top, dar una din prima ligă”, a declarat Octavian Moraru, managerul sportiv al celor de la Gaz Metan. Medieşenii se aşteptau să-l piardă pe Fortes în pauza competiţională şi l-au luat încă din toamnă pe Yazalde, portughezul de 30 de ani care a marcat 2 goluri în 9 meciuri, toate jucate din postura de rezervă.

„Asalt” pentru Olaru, şanse mici pentru Becali

Unul dintre cei mai talentaţi tineri din Liga 1, Darius Olaru, ar putea bifa transferul carierei în 2019. Emisiari din Bundesliga au pus pe masă o ofertă concretă pentru mijlocaşul celor de la Gaz Metan. În plus, acesta este dorit şi în Ucraina, la Dinamo Kiev, pe lângă interesul de la FCSB menţionat public de Gigi Becali. Oficialii Gazului sunt hotărâţi să nu accepte nicio ofertă până după Campionatul European de Tineret, acolo unde speră că va fi şi Darius Olaru, cel care a marcat un gol în ultimul meci al României Under 21, cu Belgia.
“Pentru Olaru sunt ceva discuţii cu un club din Ucraina şi unul din Germania, din Bundesliga. El va pleca abia după Euro. Dacă va avea o evoluţie bună acolo, cota sa ar putea să crească”, a spus Octavian Moraru, team managerul Gazului.

Oferta lui Gigi Becali pentru Iulian Cristea

Patronul FCSB a decis să le facă o ultimă ofertă celor de la Gaz Metan Mediaș. Becali le propune o sumă de 100.000 de euro, dat fiind faptul că fotbalistul intră în ultimele șase luni de contract. Totodată, Gigi Becali a decis să îl trimită sub formă de împrumut în Ardeal și pe brazilianul William de Amorim. Fotbalistul adus de la Astra Giurgiu a picat din grațiile patronului. Sezonul precedent, el a fost împrumutat în iarnă la Kayserispor, echipă antrenată atunci de Marius Șumudică.

Antoni Ivanov este legat de Mediaș cu o clauză de 500.000 de euro

Antoni Ivanov este legat de Mediaș cu o clauză de 500.000 de euro, dar Becali nu a vrut să audă de bani când a venit vorba de mijlocașul de 23 de ani. A spus că oferă maximum 150.000 de euro. În aceste condiții, medieșenii au bătut în retragere și l-au anunțat pe finanțatorul vicecampioanei că nu sunt grăbiți să se debaraseze de Ivanov și că astfel fotbalistul va continua la Mediaș cel puțin până la vară.
”Nu vreau să fiu actor într-un astfel de film. Nu vreau să fiu nici în Stan şi Bran, nici în Charlie Chaplin. Noi ne chinuim aici cu cel mai mic buget din istorie şi trebuie să o scoatem la capăt. Toţi au fugit când a fost vorba de greu”, a declarat președintele clubului Gaz Metan Mediaș, Ioan Mărginean.

Conform unor informații și transferul lui Boubacar Fofana la FCSB a picat, gruparea ardeleană nefiind dispusă să renunțe la internaționalul din Guinea.

surse: DigiSport, TelekomSport, ProSport