În sezonul rece nu se pune problema de a sări peste florile de iarnă. Unele soiuri sunt rezistente la îngheț, altele prosperă în zăpadă, trebuie doar să le alegi pe cele potrivite. Pentru  a înfrumuseța interiorul unei case sau pentru a aduce o bucurie cuiva poti alege serviciul de livrare flori chiar si in sezonul rece. Iata cele mai frumoase flori ale iernii!

1. Spânzul, cea mai festivă dintre florile de iarnă

Este poreclit și trandafirul de Crăciun, ceea ce înseamnă că spânzul este una dintre cele mai cunoscute flori de iarnă. În alb sau roz, violet sau mov, strălucește în grădini sau buchete, pe mese sau în decor. Înflorește din decembrie până în aprilie și nu se teme nici de frig, nici de zăpadă!

2. Viburnul, cea mai rapidă dintre florile de iarnă

Se numește Viburnum sau viburnum de iarnă, care spune totul. Acest arbust înflorește de la sfârșitul toamnei până la începutul primăverii, inclusiv la mijlocul iernii. Nu înflorește în îngheț, dar profită de cea mai mică căldură pentru a înflori foarte repede, în ciorchini de flori mici de iarnă albe, roz sau roz aprins.

3. Ghiocelul, cea mai faimoasă floare de iarnă

Când vorbim despre florile de iarnă, ne gândim adesea la ghiocei. Galanthus nivalis înflorește din ianuarie până în martie și nu se lasă oprit de zăpadă, de unde și numele său: străpunge stratul de zăpadă pentru a lăsa să înflorească micile sale flori albe reperate cu verde deschis.

4. Camelia, cea mai generoasă dintre florile de iarnă

În familia cameliei, există soiuri de înflorire timpurie capabile să înflorească încă din decembrie. Cu florile lor mari de roșu și roz de iarnă pe tufișuri generoase, aceste arbuști sunt perfecți pentru a adăuga culoare grădinii în timpul sezonului rece și chiar după mult timp!

5. Iasomie de iarnă, cea mai strălucitoare floare de iarnă

Cu florile sale galbene de iarnă, iasomia de iarnă, iasomia galbenă sau Jasminum nudiflorum luminează grădina între decembrie și aprilie. Ultra-rezistentă, acest soi este rezistent la îngheț și la temperaturi negative până la -15 ° C. Particularitatea lui? Florile apar pe tulpinile goale, fără frunze!

6. Irisul, cea mai elegantă dintre florile de iarnă

Irisuri pe zăpadă? Aceste flori rafinate de iarnă își însămânțează nuanțele albastre și violete în grădină și, de asemenea, arată minunat atunci când sunt tăiate, pentru un buchet de iarnă frumos în interior!

7. Hamamelis, cea mai magică dintre florile de iarnă

O altă favorită a florilor de iarnă, hamamelisul înflorește tot sezonul într-o gamă veselă de galben, roșu și portocaliu. Încă din ianuarie, pe crengile sale goale apar flori, atât de ciudate în formă, încât arbustul este supranumit alunul vrăjitoarelor.

8. Mahonia, cea mai însorită floare de iarnă

Printre florile galbene de iarnă care trezesc o grădină adormită, mahonia este, de asemenea, o necesitate. Cu frunzele sale asemănătoare cu cele ale arborelui, acest arbust mic este rezistent la temperaturi negative până la -18 ° C și poate începe să înflorească încă din decembrie pentru unele soiuri!