Salteaua este instrumentul care contribuie intr-o mare masura la calitatea somnului motiv pentru care aceasta trebuie aleasa cu mare atentie. Din momentul in care ai decis ce tip de saltea achizitionezi trebuie sa fii foarte atent la modul in care o utilizezi pentru a o putea utiliza o perioada cat mai lunga de timp. In acest sens, in continuarea acestui articol voi prezenta cateva reguli de baza pe care trebuie sa le respecte orice proprietar de saltea astfel incat acesta sa se poata bucura o perioada cat mai lunga de timp de avantajele oferite de catre salteaua achizitionata. Regulile ce urmeaza a fi prezentate in continuarea acestui articol sunt reguli de baza, care nu necesita costuri suplimentare sau depunerea unui efort fizic considerabil dar cu toate astea sunt reguli ce trebuie respectate cu strictete pentru a putea prelungi cat mai mult timp durata de utilizare a saltelei.

Unul dintre motivele principale pentru care salteaua se deterioreaza mai repede decat ar trebui este reprezentat de faptul ca aceasta nu sta perfect dreapta pe pat. Avand in vedere acest lucru asigura-te ca dimensiunile patului permit ca salteaua sa fie intinsa la perfectie.

In cazul in care este achizitionata o saltea cu fata dubla aceasta va trebui intoarsa periodic astfel incat gradul de uzura sa fie acelasi pe ambele fete ale saltelei. Nu este stabilita o perioada anume la care trebuie intoarsa salteaua insa specialistii recomanda  ca acest lucru sa se intample cel putin o data la 3 luni de zile.

Pentru ca salteaua sa nu afecteze starea de sanatate a celor ce o utilizeaza este necesar ca aceasta sa fie periodic aspirata astfel incat acarienii si praful sa nu se poata depune in saltea.

Nu in ultimul rand, achizitionarea si utilizarea unei huse pentru saltea este o alta regula ce trebuie respectata cu strictete in cazul in care chiar iti doresti prelungirea duratei de utilizare a saltelei.

In concluzie, durata de utilizare a saltelei poate fi majorata in cazul in care sunt respectate anumite reguli extrem de simple dar foarte eficiente, cateva dintre acestea fiind prezentate si in cadrul acestui articol.