Adesea, parintii isi pun tot felul de intrebari legate de perfomantele copiilor, intrebari ce incep cu “Cat de repede…?”. Acelasi lucru este valabil si pentru cei care isi duc copiii la lectii de inot. De exemplu, la cursuri inot copii de la 2 ani in Bucuresti, puse la dispozitie de Initiereinot.com, vin foarte multi parinti pentru a-si inscrie copiii de toate varstele si cu totii se intreaba cam cat de repede vor invata acestia sa inoate. Raspunsul este ca fiecare copil este diferit si procesul in sine depinde de foarte multi factori.

Exista insa cateva trasaturi genrale, ce pot fi aplicate in cazul copiilor care frecventeaza saptamanal lectiile de inot. Asadar, trebuie sa stiti ca, pentru a invata cat mai bine, unui copil cu vrasta cuprinsa intre 2 si 3 ani ii va trebui aproximativ 1 an. Pentru copiii ce sunt mai mari de 3 ani si care nu au nicio experienta anterioara cu inotul, undeva la 6 luni sunt necesare pentru a invata sa inoate. Desigur, aceste perioade sunt estimative si pot fi cazuri cand copiii au un adevarat “talent” in a sta in apa si vor invata surprinzator de repede.

Un alt factor de care depinde rapiditatea cu care invata este tipul lectiei. Copiii care vor invata sa inoate cu ajutorul lectiilor individuale, isi vor insusi tainele inotului mult mai repede fata de cei care vor participa la lectii de grup. Desigur, exista si avantaje pentru lectiile de grup, si anume, acelea ca cei mici vor putea sa socializeze si sa se distreze cu ceilalti copii. In functie de ce prefera cei mici, la cursurile de inot puse la dispozitie de Initiereinot.com puteti beneficia de lectii private sau de grup.
Mai trebuie sa stiti ca, cu cat copilul dumneavoastra invata mai repede sa inoate, cu atat va fi mai in siguranta in apa.

Cativa factori importanti in rapiditatea cu care cei mici invata sa inoate ii constituie consistenta, frecventa lectiilor si frica de apa. Consistenta lectiilor este extrem de importanta. Imediat ce un copil incepe sa invete sa inoate, consistenta este cheia. Este important sa participe cat mai mult la aceste lectii si sa nu existe pauze prea mari. Lectiile consistente permit muschilor sa isi formeze o memorie si progresul se va vedea cat mai curand. Desigur, nu il fortati si nu il aduceti la inot daca este bolnav. Lasati-l sa se insanatoseasca si apoi veniti la inot, cat mai repede. De asemenea, veti vedea ca, dupa ce va participa la mai multe lectii de inot nu se va mai imbolnavi asa de des.

Frecventa este un alt lucru important. Legata de consistenta, frecventa ii va ajuta pe copii sa invete cat mai repede. Multi parinti isi aduc copiii la lectii o data pe saptamana. Desigur, fiecare stie cum isi organizeaza timpul si bugetul, insa, daca doriti ca cel mic sa inoate foarte bine, atunci ar fi indicat sa participe minim de doua ori pe saptamana.

Frica de apa este un motiv pentru care multi copii nu reusesc sa invete. Dar, cu cat copilul este mai mic si cu cat contactul cu apa se va face mai lin si placut, aceasta teama va disparea. Acestea sunt aspecte de care antrenorii de la initiereinot.com tin cont. Asadar, nu mai ezitati si oferiti-i celui mic sansa de a deveni un inotator de exceptie.