Imbracamintea in stil unisex nu este un lucru exceptional in ziua de azi: un numar tot mai mare de produse de imbracaminte pentru femei si barbati (pantaloni, tricou, pantaloni scurti etc.) isi pierde „genul”, ceea ce este explicat, in primul rand , prin faptul ca asa este mai practic. O categorie speciala de articole de imbracaminte, care au devenit universale, sunt produsele cu proprietati medicinale, cum ar fi ciorapii de compresie. Proprietatile preventive si terapeutice ale acestor produse – cei mai buni ciorapi medicinali barbati – contribuie la o sanatate mai buna. Aceste produse sunt din ce in ce mai populare pe piata produselor medicale. Si acest lucru este firesc daca vorbim despre sanatate. Puteti achizitiona astfel de ciorapi de la magazinul ciorapimedicinali.com.
De ce sunt ciorapii de compresie atat de utili pentru barbati? Gama de boli pentru care este indicata utilizarea lor este foarte larga. Prin urmare, datorita efectului de masaj, ciorapii de compresie din clasa I impiedica dezvoltarea bolilor varicoase, formarea edemelor, aparitia durerii si greutatii la picioare si aparitia spasmelor musculare. Prin urmare, putem recomanda achizitionarea acestor produse de compresie pentru barbatii cu predispozitie ereditara la boli ale venelor, a caror activitate este asociata cu mobilitate redusa (studenti, manageri, programatori, soferi), de lunga durata (vanzatori, agenti de paza, chirurgi, coafori), cu ridicare de greutati (expeditori, constructori), sportivi, pacienti supraponderali, cei cu platfus etc.

Ciorapii de compresie masculini din clasa II trebuie utilizati pentru varice, tromboflebite acute si boli post-tromboflebite; pentru prevenirea trombozei la subiectii cu risc. In ceea ce priveste produsele de compresie de clasa a III-a, utilizarea lor este posibila in timpul tratamentului insuficientei venoase cronice, tromboflebitei, stadiul I si II al limfostazei – numai la recomandarea unui medic.

Efectul terapeutic al sosetelor pentru barbati este crearea unei structuri elastice speciale care impiedica stagnarea sangelui si creeaza conditii normale pentru functionarea corecta a venelor. Pretul ciorapilor de compresie pentru barbati, prezentat in magazinul online ciorapimedicinali.com, va incanta clientii, inclusiv prin calitatea acestor produse. Ciorapii de compresie sunt secretul sanatatii picioarelor!

Proprietati utile pentru ciorapi de compresie
Tratamentul varicelor la nivelul picioarelor necesita o abordare integrata, de aceea medicul prescrie de obicei un tratament in care purtarea lenjerie de compresie este una dintre masurile de combatere a bolii. Este simplu de inteles cum functioneaza ciorapii anti-varicosi pentru barbati, dar pentru a intelege mai bine acest lucru, ar trebui sa ne amintim de mecanismele de baza ale dezvoltarii bolii. De regula, toate procesele negative care apar sunt determinate genetic, astfel incat daca in familie exista boli similare, atunci le veti avea cel mai probabil. Motivul principal consta in insuficienta venoasa, care incepe sa se manifeste cu o crestere a presiunii.
Desigur, tensiunea arteriala venoasa pe peretii vasculari este mult mai puternica la membrele inferioare decat la membrele superioare, iar presiunea va fi si mai mare daca exista factori provocatori, de exemplu: sedere lunga in picioare; stil de viata sedentar; obezitate; munca asociata cu sarcini sau greutati fizice semnificative, precum si alte motive.
Valvele venoase nu suporta tensiunea arteriala si inceteaza sa se inchida complet, astfel incat se formeaza reflux. Drept urmare, peretii vasculari inceteaza sa reziste si incep sa se deformeze. Primele semne ale tranzitiei bolii varicoase la stadiile clinice sunt durerea in picioare, arsura, furnicaturi, aparitia varicelor si alte manifestari externe vizibile cu ochiul liber.

Este important de stiut. Fazele initiale ale varicelor nu au simptome si sunt latente. Este posibila determinarea prezentei patologiilor prin intermediul diagnosticului cu ultrasunete, aratand de asemenea modificari minime ale lumenului vascular si in ecografia Doppler, care inregistreaza aparitia refluxului.

Efectul pozitiv al lenjerie de compresie este ca compresia exogena pe picioare niveleaza presiunea patologica in vene, astfel incat procesele de deformare sunt incetinite. Mai mult, distributia presiunii este calculata astfel incat sa fie maxima in partea distala a membrului respectiv si scade pe masura ce se deplaseaza spre coapse, ceea ce faciliteaza ridicarea sangelui si reduce procesele stagnante.
De exemplu, acest lucru se poate spune despre sosetele antivarice pentru barbati: la ciorap raportul de compresie va fi maxim, in zona genunchiului cu 30% mai mica, iar in partea superioara a piciorului inferior presiunea va fi de doar 40 % comparativ cu zona ciorapului. Prin urmare, purtarea lenjeriei de compresie in tratamentul varicelor sau prevenirea acesteia are un efect pozitiv. Aceste procente pot sa fie diferite de la model la model. Astfel, impactul negativ al presiunii intravenoase crescute este nivelat; starea venelor se stabilizeaza si dezvoltarea bolii incetineste semnificativ; purtarea ciorapilor de catre persoanele cu risc reduce riscul de a dezvolta boala; fluxul sanguin ascendent este facilitat; datorita normalizarii fluxului sanguin probabilitatea de hipoxie scade; scade intensitatea trombozei, durerii, umflaturilor, convulsiilor etc.

Semne ale varicelor
Pentru a intelege cand este momentul sa incepeti sa folositi ciorapi de compresie, este important sa distingem primele simptome ale dezvoltarii bolii varicoase.

Urmatoarele semne indica dezvoltarea bolii: daca la sfarsitul zilei de lucru picioarele sunt dureroase, apare disconfort din cauza oboselii; edemul apare adesea; in muschii gambei apar periodic crampe, furnicaturi, mancarimi; sub pielea extremitatilor inferioare, vasele mici sub forma de vene de paianjen devin vizibile; in cazul in care fluxul de sange incetineste, hipoxia este observata in tesuturi. Utilizarea regulata a lenjerie de compresie simplifica mult tratamentul si imbunatateste bunastarea pacientului.  Utilizarea constanta a lenjerie de compresie ajuta la reducerea cantitatii de medicamente, care este in general benefica pentru organism, deoarece chiar si cele mai inofensive medicamente sintetice au un efect negativ asupra ficatului si a sistemului excretor.
Pentru mai multe detalii despre ciorapii medicinali pentru barbati, accesati site-ul ciorapimedicinali.com.