O soba nu se intretine deloc usor, mai ales daca este pe lemne. Sa ai foc in zilele de iarna, trebuie sa depui mult efort, fiindca zilnic trebuie sa iei cenusa. Te umpli de negreala si te mai gandesti si unde depui cenusa. Daca ai gradina, este un ingrasamant excelent, dar daca stai la oras, esti nevoit sa o amesteci printre gunoiul menajer.

Dar a intretine o soba nu inseama numai sa colectezi cenusa in fiecare dimineata. In plus, imagineaza-ti ca in diminetile de iarna te trezesti in frig, ca soba nu arde toata noaptea. Ai adormit, a adormit si ea. Mai intai te imbraci bine si abia dupa accea te ocupi de soba si de foc. De multe ori iti ingheata mainile pe toate.
Insa cea mai mare grija cu sobele o reprezinta curatarea lor. Cineva trebuie neaparat sa se urce pe acoperis si sa scuture cu ustensile speciale cosul. Aceasta operatiune de impune din doua motive:


1. Exista pericolul emiterii de gaze in casa si locatarii sunt in pericol. Din pacate au murit multi oameni din cauza acestui fapt. Cosurile se incarca atat de mult, cand lemnele sunt verzi, incat se impune sa fie scuturat de doua ori pe an.

2. Focul nu se mai aprinde sau daca se aprinde cu dificultate, soba nu mai trage. Este posibil sa iasa si fum in casa.
Cand soba este curatata, persoana care face acest lucru se umple de negreala din cap pana in picioare, plus ca funinginea iese si in casa. Se impune sa se faca ordine, fiindca este posibil ca si peretii sa se innegreasca, in cazul in care nu se lucreaza cu atentie. La toate acestea se adauga grija de a aduce lemne in casa, de a pregati surcelele pentru aprins focul, plus aducerea lemnelor, taiatul lor, asezatul la adapost.

Este adevarat ca focul din sobele pe lemne este romantic, dar implica enorm de mult efort si iti trebuie si bani si enrgie sa faci fata intretinerii sobelor.
Lemnele sunt din ce in ce mai scumpe si greu de procurat, taierea lor si asezarea reprezinta alti bani, alta munca. Iata de ce, cand nu mai poti intretine sobele, cumpara-ti centrale termice in condensare.

pe gaz, care au dublu rol: de incalzire a intregii case si de incalzire a apei menajere. In acest mod se fac si economii mari, se pastreaza si curatenia in casa, asigurandu-se o caldura constanta, iar proprietarul munceste mai putin.
Pretul unei centrale este cuprins intre 3600 si 5600 lei, multe dintre ele avand incluse in pret: kit robinet, kit evacuare gaze si consola de prins pe perete.

Analizand bine lucrurile, realizam ca pretul unei centrale este mult mai mic decat pretul lemnelor necesare intr-o iarna. Centrala pe gaz poate sa mearga neintrerupt in noptile geroase, asftel ca ai casei nu se vor mai trezi in ger pana se aprinde focul.
Trezitul dimineata intr-o casa inghetata provoaca multe imbolnaviri in special copiilor si batranilor din familie.
Exista locuinte in care incalzirea apei se face independent de incalzirea locuintei si nu este deloc eficient. In acest mod vorbim de doi consumatori si de risipa de energie. Imi place cand simultan cu incalzirea apei am garantia ca voi gasi caldura in baie si ca nu voi fi nevoita sa imi fac dus intr-o incapere rece. Avem nevoie de caldura inainte si la iesirea din baie, cand organismul este mai vulnerabil fara haine.

Cumpararea centralei din magazinul Incalzire-sanitare.ro este superavantajoasa din aceste motive:
-cumparatorul primeste raspuns la toate intrebarile si cand isi monteaza centrala are nevoie de multe informatii privind functionarea acesteia.

-la cerere se ofera si montaj gratuit din partea vanzatorului, instalatorii fiind foarte priceputi.
-toate produsele din acest magazin sunt originale, de cea mai buna calitate, garantate pentru o perioada mare de timp. Garantia este oferita si pentru centrala, dar si pentru manopera.

Este timpul ca oamenii sa isi simplifice munca prin care isi asigura confortul casnic si sa scape de griji. Investitia in centrala se amortizeaza rapid, fiindca dupa cum spuneam, prezenta sobelor impune intretinere complexa a casei, concretizata in curatenie generala dupa curatarea cosului si a sobelor, aprovizionarea cu lemne, care este o alta grija.
Cu centrala prin condensare este mai simplu, mai curat, mai eficient. Montati-va centrala si veti simti cum creste confortul din locuinta voastra!