Lupta pentru calificarea în play-off se va da din nou, așa cum s-a întâmplat și în ultimii ani în Liga 1, până în ultima etapă a sezonului regular, iar calculele sunt complicate, având în vedere că patru formații se luptă pentru ultimele 3 locuri rămase în joc. Trebuie spus de la început că după primele rezultate ale acestei etape cu numărul 25, penultima din sezon, trei formații au bifat deja calificarea în play-off, e vorba de CFR Cluj cu 49 de puncte, CSU Craiova cu 46 (primele două calificate deja oricum mai demult) și de FCSB cu 43, steliștii bifând calificarea matematică de vineri, după egalul celor de la Viitorul cu CFR, scor 0-0. Pentru celelalte 3 locuri rămase se bat 4 echipe și iată cum arată în acest moment clasamentul:
1. CFR Cluj 49 de puncte (calificată)-25 de meciuri
2. U Craiova 46 de puncte (calificată)-25 de meciuri
3. FCSB 43 de puncte (calificată)-24 de meciuri
4. Astra 40 de puncte-24 de meciuri
5. Gaz Metan Mediaș 40 de puncte-25 de meciuri
6. Viitorul 39 de puncte-25 de meciuri
7. FC Botoșani 39 de puncte-24 de meciuri
Sâmbătă, Gaz Metan s-a impus dramatic la Clinceni cu 3-2, acumulând 40 de puncte iar acum elevii lui Edi Iordănescu depind numai de ei pentru a ajunge în play-off. Gazul are nevoie de o victorie în ultima etapă cu Dinamo pentru a se califica matematic în top 6, indiferent de ce mai fac rivalele. În plus, Mediașul poate prinde play-off-ul și cu o înfrângere, însă numai dacă Viitorul și FC Botoșani nu mai fac niciun punct în partidele rămase, 2 pentru moldavi, una pentru trupa lui Gică Hagi. E important de reamintit faptul că Astra Giurgiu a pierdut 3 puncte la TAS, puncte prin care acum ar fi fost deja calificată. Giurgiuvenii au nevoie de 3 puncte în ultimele 2 partide rămase, în deplasare la Sibiu și cu Sepsi acasă și merg în play-off, având în vedere că au rezultate mai bune directe cu Mediaș, dacă ar termina la egalitate de puncte cu aceștia. Viitorul nu mai depinde de ea, chiar dacă învinge în ultima etapă Clinceniul. Dacă Mediaș învinge Dinamo, Viitorul va evolua în premieră pentru club în play-out. În fine, FC Botoșani are și ea nevoie de 3 puncte, în partidele cu Sepsi în deplasare și Poli Iași acasă. S-ar fi putut califica miraculos și cu 2 înfrângeri, dar pentru aceasta Mediașul trebuia să facă maxim două puncte din jocurile cu Clinceni și Dinamo. Există și posibilitatea, foarte mică totuși, ca toate aceste 4 formații să încheie la egalitate de puncte, 40. Se va face atunci un clasament în 4, iar ultima ar fi eliminată. Cum ar arată acest clasament:
Astra 11 puncte
Gaz Metan 8 puncte
FC Botoșani 7 puncte
Viitorul 5 puncte
Ultima etapă din sezonul regular are loc săptămâna viitoare.

CUM SE CALIFICĂ ASTRA

– Dacă scoate 3 puncte din cele 2 jocuri.
– Merge în play-off și cu două înfrângeri, dacă Gaz Metan pierde în ultima etapă.

CUM SE CALIFICĂ VIITORUL

– Cu victorie în ultima etapă, Gaz Metan să nu câștige meciul din ultima etapă sau Botoșani să nu obțină mai mult de două puncte.

CUM SE CALIFICĂ BOTOȘANI

– Moldovenii se califică în play-off cu o victorie.
– 1 punct e suficient cât timp nu termină la egalitate de puncte doar cu Gaz Metan.

CUM SE CALIFICĂ GAZ METAN

– Victoria în ultima etapă îi califică matematic. Pot merge în play-off și dacă pierd, cu condiția ca Botoșani să nu mai acumuleze niciun punct, iar Viitorul să nu câștige ultimul meci.
– Pot merge în play-off și dacă pierd, dar să nu termine sezonul la egalitate de puncte doar cu Viitorul.