Sarea sau clorura de sodiu este un mineral esențial pentru buna funcționare a organismului. Însă numai în cantități limitate, deoarece altfel există riscul apariției bolilor cardiovasculare. Apa minerală, alături de celelalte alimente consumate zilnic, reprezintă un aspect pe care nu trebuie să îl neglijăm, iar AQUA Carpatica este soluția. AQUA Carpatica-atât plată cât și carbogazoasă-este, datorită conținutului scăzut de sodiu, o apă ideală pentru un regim alimentar dietetic, scăzut în sodiu, ajutând în același timp la echilibrarea sistemului imunitar. Datorită conținutului redus de sodiu de 0,75 mg/l, AQUA Carpatica plată este o apă oligominerală naturală recomandată alimentației zilnice și este ideală pentru persoanele cu afecțiuni cardiace și pentru hipertensivi, pentru cei care depun efort fizic susținut sau pentru prepararea hranei bebelușilor. AQUA Carpatica carbogazoasă, cu un conținut de sodiu de 5,3mg/l și zero nitrați, este o apă curată din punct de vedere microbiologic și fizico-chimic. Consumul acesteia poate compensa lipsa mineralelor din organism prin aportul concentrațiilor ionice de magneziu, calciu sau potasiu, datorită nivelului foarte bun de mineralizare a macro și microelementelor pe care îl prezintă. Deși o apa carbogazoasă, AQUA Carpatica conține dioxid de carbon natural, spre deosebire de alte ape cu un conținut de CO2 indus artificial, după captare. Astfel, contrar convingerilor potrivit cărora apa acidulată nu este recomandată în diete, cea naturală ajută procesele digestive ale organismului. Consumul zilnic al unui litru de AQUA Carpatica carbogazoasă asigură 60-70% din necesarul de calciu al unui adult, respectiv 40-50% din necesarul de calciu al unui copil, calculat în condițiile unui aport vitaminic corespunzător vârstei. De asemenea, consumul zilnic al unui litru de AQUA Carpatica carbogazoasă asigură 20-25% din necesarul fizic de potasiu, calculat în condițiile unei alimentații calorice normale.