Niciun batran nu merita sa verse lacrimi amare, sa stea singur in casa lui si sa se lupte cu durerile! De ce sa rabde de foame, atata vreme cat a muncit o viata, a crescut copii si nepoti? Cum sa stea in pat, sa nu se poata ridica si sa i se usuce gura de sete, cand a hranit pe altii si i-a ajutat sa cresca? Din pacate, viata este croita nedrept si toate acestea se intampla. Nu le poti cere tinerilor sa se sacrifice pentru a sta langa cei batrani si a le oferi ingrijirea necesara. Exista totusi solutii intelepte, menite sa impace pe toata lumea caminul Senior Center locul in care batranului i se acorda toata atentia de care are nevoie.

El se va convinge de cand va intra in camera si va vedea patul nou si lenjeria imaculata ca aici isi va gasi linistea si multumirea in ultima perioada a vietii. Va fi sedus de linistea din jur, de padurea tacuta si de aerul curat, dar si de conditiile moderne de viata: televizor in fiecare camera, piscina, sala de jocuri, kinetoterapie, mancare gatita si gustari, meniuri de sarbatoare si aniversarea zilei de nastere impreuna cu ceilalti batrani din azil. Seniorii vor fi incantati de curatenia pe care o vor gasi aici. Peste tot miroase a proaspat, nu este fir de praf, vasele stralucesc de curatenie, lenjeriile de pat si rufele batranilor sunt fara pete.

 

Sa traiesti in curatenie inseamna sa iti prelungesti viata. Asistentele si infirmierele ii stau la dispozitie nonstop, iar daca se impune, vine si medicul specializat in ingrijirea batranilor si intervine. Cladirea securizata 100% are si monitorizare video completa, iar acest fapt permite personalului medical sa observe eventualele semne de boala sau de plicitiseala.

Curtile sunt ingrijite, vara gazonul este tuns, iar ei se pot bucura de soare pe bancutele curate si pot merge la piscina sa inoate. Toate caminele de batrani au foisoare si gratar, aspecte care le permit sa se gospodareasca singuri si sa petreaca mult timp in aer liber, cand este foarte cald.

Camerele au 2-4 locuri fiind spatiu suficient pentru fiecare locatar in parte. Vestile bune nu se opresc aici. Fiindca gazdele tin la memoria si imaginatia seniorilor, caminele au si biblioteci, iar in cazul in care se impune transportul batranilor in oras, le pun la dispozitie masini curate, in stare perfecta de functionare, conduse de soferi responsabili si politicosi. Fara sa stam pe ganduri putem sa observam cu lejeritate cum batranii isi traiesc aici a doua tinerete, fiindca:
-se pot plimba in aer liber prin Herastrau
-pot iesi la restaurant
-li se organizeaza frecvent excursii de o zi la manastirile din jur
-li se sarbatoreste ziua de nastere
-li se organizeaza seri dansante si spectacole
-participa la mese festive cu ocazia sarbatorilor.

Aici viata curge lin, fara griji si frustrari, fiindca socializarea este mai intensa decat era acasa, cand batranul nu avea curaj din diferite si multe motive sa iasa si pana la colt. Ei, batranii uitati de tot si de toate, abandonati in bratele singuratatii, suferintelor si frustrarilor, se simt in centrul atentiei aici.