Home » Archive for "BASCHET"

CSM Mediaș va debuta în Cupa României contra CSM Miercurea Ciuc, în noul sezon la baschet

La sediul Federației Române de baschet, marți, a avut loc tragerea la sorți a partidelor din primul tur al Cupei României, ediția 2018-2019. Echipa de baschet CSM Mediaș va avea ca adversară, în runda inaugurală a Cupei României, formația CSM VSKC Miercurea Ciuc, primul meci fiind programat la 26 septembrie, în deplasare. Partida retur va avea loc, trei zile mai târziu (în data de 29 septembrie 2018), la Mediaș, câștigătoarea urmând să se califice în următoarea fază a competiției. Meciurile se joacă în sistem tur – retur. În urma tragerii la sorți, a rezultat următorul program (cu meciuri în 26 și 29 septembrie 2018):

ABC Athletic Constanța – CS Rapid București
ACS Târgu Jiu – CN Aurel Vlaicu București
CSM VSKC Miercurea Ciuc – CSM Mediaș
CS U Cluj-Napoca – CS Cuza Sport Brăila
CSO Voluntari – CS Agronomia București
CS Phoenix Galați – CSM Târgu Mureș
CSM Sighetu Marmației – CSM Focșani

Cele șapte echipe învingătoare din turul inaugural vor accede în faza următoare, alături de o echipă lucky-looser (), și vor evolua în cadrul celui de-al doilea tur al Cupei României (cu meciuri în 17 și 24 octombrie 2018). Meciurile dintre acestea vor fi stabilite prin tragere la sorți. În turul al treilea al Cupei României, masculin, vor accede cele patru învingătoare din turul secund și echipele de pe pozițiile 5-8 din Grupa A, respectiv BCMU FC Argeș Pitești, BC SCM Timișoara, SCMU Craiova, Dinamo Știința București (cu meciuri tur-retur în 13 și 20 martie 2019). Meciurile dintre acestea vor fi stabilite prin tragere la sorți. În turul al patrulea al Cupei României, masculin, vor accede cele patru învingătoare din turul al treilea și echipele de pe pozițiile 1-4 din Grupa A, respectiv CSM CSU Oradea, CSM Steaua București, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, BC CSU Sibiu (meciuri tur-retur în 3 și 10 aprilie 2019). Învingătoarele din turul al patrulea se califica în FINAL 4 Cupa României, masculin, sezonul 2018-2019 (turneul are loc în 17-18 aprilie 2019). 

Tragerea la sorți pentru Liga Națională de Baschet și Cupa României a fost amânată

Conducerea FR Baschet trebuia să efectueze ieri tragerea la sorți pentru programul turului în Ligile Naționale, atât la feminin, cât și la masculin, precum și în Cupa României. Consiliul Director al federației a luat însă decizia de a amâna tragerea la sorți, întrucât foarte puține echipe îndeplinesc criteriile de eligibilitate necesare pentru a putea fi înscrise în ediția viitoare. Concret, este vorba de datoriile pe care numeroase echipe le au față de federație, rămase din sezonul trecut. Consiliul Director a hotărât să nu înscrie acele formații până la achitarea tuturor obligațiilor financiare. Situația este și mai complicată în Liga Națională de Baschet Feminin, unde majoritatea cluburilor au decis să protesteze împotriva taxei de înscriere, în valoare de 10.000 de euro. Conducerea federației a rămas însă fermă și a decis să nu mai accepte înscrierea echipelor cu restanțe sau probleme financiare. Doar nouă echipe masculine, respectiv una feminină, au îndeplinit criteriile de eligibilitate. Acestea ar fi CSM CSU Oradea, CSM Steaua EximBank, U BT Cluj-Napoca, BC CSU Sibiu, SCM U Craiova (în grupă valorică A), CSO Voluntari (în grupa valorică B), CSM Csikszereda Miercurea Ciuc, CSM Mediaș și Dinamo București (în grupa valorică C), la masculin, respectiv ICIM Arad la feminin. Prin înăsprirea acestor condiții de înscriere, FR Baschet dorește să prevină retragerea prematură din campionate a echipelor cu probleme financiare, așa cum s-a întâmplat, din păcate, în ultimele ediții, cu BC Mureș Târgu Mureș, CSM Ploiești etc.

SURSA

Liga Națională de baschet masculin va avea un nou format. CSM Mediaș va face parte din Grupa C

FR Baschet a decis modificarea sistemului competițional, începând cu sezonul 2018/2019. Liga Națională de baschet masculin va avea un nou format, în stilul unei Superligi, cu trei grupe valorice, componența acestora fiind în funcție de rezultatele din ediția precedentă. Componența celor trei grupe valorice este următoarea:
Grupa A: CSM CSU Oradea, CSM Steaua EximBank, U BT Cluj-Napoca, BC CSU Sibiu, BC SCM Timișoara, BCMU FC Argeș Pitești, SCM U Craiova, Phoenix Galați
Grupa B: Timba Timișoara, Politehnica Iași, Dinamo București, Cuza Sport Brăila, Știința București, Athletic Constanța, Aurel Vlaicu București, CSM Ploiești
Grupa C: CSO Voluntari, CSM Sighetu Marmației, CSM Mediaș, ACS Târgu Jiu, CSU Brașov, Agronomia București, CSU Ploiești, Rapud București

Startul, la 6 octombrie

Tragerea la sorți pentru programul competițional va avea loc la data de 25 iulie. În prima fază a sezonului regulat, se va juca în fiecare grupă valorică în sistem tur-retur, pe durata a 14 etape. În faza a doua a sezonului regulat, se vor forma patru grupe cu câte șase echipe, după cum urmează:
Grupa roșie (prima grupă valorică), cu primele șase clasate din Grupa A; Grupa galbenă, cu ultimele două clasate din Grupa A, primele trei din Grupa B și prima din Grupa C; Grupa albastră, cu echipele de pe locurile 4-8 din Grupa B și locul 2 din Grupa C; Grupa verde, cu echipele rămase din Grupa C. În fiecare din cele patru grupe se va juca din nou în sistem tur-retur, pe durata a zece etape. Vor urma turneele play-off și play-out. La play-off vor participa cele șase echipe din Grupa roșie și primele două clasate din Grupa galbenă. La play-out vor lua parte ultimele patru echipe clasate în Grupa galbenă și primele patru clasate din Grupa albastră, care vor juca pentru locurile 9-16. Ediția 2018/2019 va începe la data de 6 octombrie.

Turneu de baschet masculin U18 Final B la Mediaș

În această săptămână, Mediașul este gazda turneului final B la baschet masculin U18. Acest turneu va determina locurile 7-13 pe țară.
Echipele calificate sunt:
CSS Mediaș
BC Slam București
CSS Bega Timișoara
CSS Târgoviște
CSU Brașov
CSM VSK Miercurea Ciuc
Acest turneu este ultimul din acest sezon și sunteți așteptați să veniți în număr cât mai mare să susțineți echipa din Mediaș. Intrarea este liberă la toate meciurile! Programul echipei noastre este următorul:

Miercuri 2 mai 2018 Ora 17:00
CSS Mediaș – BC Slam București

Joi 3 mai 2018 Ora 14:00
CSS Mediaș – CSU Brașov

Vineri 4 mai 2018 Ora 14:00
CSS Mediaș – CSS Bega Timișoara

Sambăta 5 mai 2018 Ora 14:00
CSS Mediaș – CSM VSK Miercurea Ciuc

Duminică 6 mai Ora 12:00
CSS Mediaș – CSS Târgoviște

 

BASCHET: CSM Mediaș a pierdut și în ultima etapă a fazei semifinale a Ligii 1 la baschet masculin

Sâmbătă, de la ora 12.00, echipa de baschet CSM Mediaș a jucat în ultima etapă a fazei semifinale a Ligii, pe teren propriu cu Cuza Sport Brăila. Chiar dacă și-au asigurat calificarea la turneul final, echipa Cuza Sport Brăila a venit la Mediaș cu gândul la a 10-a victorie în această fază a competiției, victorie pe care a reușit-o, învingând echipa medieșeană cu scorul de 67-105. În urma acestor rezultate calificate la turneul final sunt: Cuza Sport Brăila, Știința București, CN Aurel Vlaicu București și ABC Athletic Constanța. Echipa din Constanța a terminat la egalitate de puncte cu CSM Ploiești și CSO Voluntari, dar în clasamentul în trei au fost pe primul loc, având victorii în toate cele patru meciuri directe cu celelalte două adversare. CSM Mediaș a terminat Liga 1 de baschet masculin pe ultimul loc, fără nici o victorie! În celelalte meciuri din ultima etapă a fazei semifinale s-au înregistrat rezultatele:
CN Aurel Vlaicu – CSO Voluntari 60-71
CSM Sighetu Marmatiei – CSM Ploiești 64-86
Athletic Constanța – Știința București 85-73
CSM Mediaș – Cuza Sport Brăila 67-105
Clasament faza semifinală:
1. Cuza Sport Brăila – 10/4 24 puncte
2. Știința București – 10/4 24 puncte
3. CN Aurel Vlaicu București – 9/5 23 puncte
4. ABC Athletic Constanța – 8/6 (3/1)
5. CSM Ploiești – 8/6 22 puncte (3/1)
6. CSO Voluntari – 8/6 22 puncte (0/4)
7. CSM Sighetu Marmației – 3/11 17 puncte
8. CSM Mediaș – 0/14 14 puncte

BASCHET: CSM Mediaș cheamă suporterii la ultimul meci a fazei semifinale din Liga l

Echipa masculină de baschet CSM Mediaș va juca, sâmbătă, de la ora 12:00, la Sala Sporturilor din Mediaș, împotriva CS Cuza Sport Brăila, în ultima etapă a fazei semifinale din Liga l la baschet masculuin. Trei formații și-au câștigat deja dreptul de a evolua la turneul final: Știința București, CS Cuza Sport Brăila și CN „Aurel Vlaicu” București. Pentru al patrulea loc, va fi nevoie de „photo-finish”, deoarece trei echipe sunt la egalitate de puncte și oricare dintre ele se poate califica. Astfel, BC Athletic este obligată să învingă pe Știința pentru a fi 100% sigură de calificare. În caz contrar, stau la pândă, gata să profite, CSO Voluntari și CSM Ploiești. La fel ca și în precedentele meciuri, intrarea suporterilor va fi liberă.

Etapa 14: 
CN Aurel Vlaicu București – CSO Voluntari
CSM Sighetu Marmației – CSM Ploiești
CSM Mediaș – CS Cuza Sport Brăila
ABC Athletic Constanța – CSU Știința București

Clasamentul înaintea ultimei etape din faza semifinală:
1. Știința București (23 p)
2. Cuza Sport Brăila (22 p)
3. CN „Aurel Vlaicu” (22 p)
4. BC Athletic (20 p)
5. CSM Ploiești (20 p)
6. CSO Voluntari (20 p)
7. CSM Sighetu Marmației (16 p)
8. CSM Mediaș (13 p)

Week-end plin de baschet masculin U18 – faza de recalificare A – Grupa D-B – Turneu 3 la Mediaș

În acest weekend, Mediașul este gazda celui de-al treilea turneu din grupa D a fazei de recalificare A. Timp de două zile se vor disputa meciuri între echipele grupei D. Echipa medieșeană, CSS Mediaș, face parte din grupa D-B alături de LPS CSS Satu Mare, CSS Tulcea, CS Cuza Sport Brăila, CSS Unirea Iași și CSS Craiova.

Grupa D-B:
1. CSS Mediaș
2. LPS CSS Satu Mare (echipa nu se va prezenta)
3. CSS Craiova
4. CSS Unirea Iași
5. CSS Tulcea
6. CS Cuza Sport Brăila (echipa nu se va prezenta)
Vă așteptăm în număr cât mai mare să ne susțineți! Intrarea este liberă la toate meciurile! Programul meciurilor echipei noastre este:

Sâmbătă 21.04.2018
Ora 10:00 : CSS Mediaș – CSS Unirea Iași
Ora 17:00 : CSS Mediaș – CSS Craiova

Duminică 22.04.2018
Ora 10:00 : CSS Mediaș – CSS Tulcea

BASCHET: CSM Mediaș pierde acasă cu scorul de 86-65 meciul cu BC Athletic Constanța

Echipa de baschet CSM Mediaș, a pierdut vineri, pe teren propriu, întâlnirea cu Baschet Club Athletic Constanța, scor 86-65, la pauză 39-37, într-un meci contând din etapa a 11-a a campionatului național de baschet masculin, liga 1 faza semifinală. În acest moment, CSM Mediaș ocupă ultimul loc în clasament cu 11 puncte din 11 meciuri jucate, din păcate fără nici o victorie. În etapa viitoare, CSM Mediaș va susține un meci în deplasare contând pentru etapa a 12-a împotriva echipei CN Aurel Vlaicu București. Mai multe fotografii de la acest meci găsiți AICI și AICI

Etapa 11
CSM Mediaș – ABC Athletic Constanța 65-86
CS Cuza Sport Brăila – CSM Ploiești 92-59
CSU Știința București – CN Aurel Vlaicu București
CSO Voluntari – CSM Sighetu Marmației 79-65

Clasament:
1. CSU Știința București
2. CS Cuza Sport Brăila
3. BC Athletic Constanța
4. CN „Aurel Vlaicu” București
5. CSO Voluntari
6. CSM Mediaș

VIDEO BASCHET: CSM Sighet – CSM Mediaș scor final 76-71 din etapa a X-a a Ligii 1

Echipa de baschet masculin a Clubului Sportiv Municipal din Mediaș, a disputat sâmbătă, în deplasare, meciul din etapa a X-a din Liga 1 masculin, ediția 2017/18 – Faza semifinală, împotriva echipei gazdă CSM Sighet. După un meci dificil, CSM Sighet a reușit să învingă cu scorul de 76-71 echipa din Mediaș, reușind astfel o victorie foarte mult dorită. Faptul că avem o echipă care a ajuns la nivelul de semifinale în liga I încă din primul an de la înființare, este o adevărată performantă pentru echipa locală de baschet și un motiv de adevărată mândrie pentru comunitatea locală. Felicitări băieți! Meciul pe reprize îl puteți vedea mai jos.

 

BASCHET: CSM Mediaș primește vizita celor de la CSM Ploiești, în Liga 1, faza semifinală, etapa a IX-a

Astăzi, la Mediaș, echipa de baschet masculin CSM Mediaș, vor înfrunta pe teren propriu echipa CSM Ploiești, în Sala Sporturilor cu începere de la ora 17:00, meci contând din etapa 9 a Ligii 1 la baschet masculin – ediția 2017/18. Din păcate, echipa medieșeană este singura formație fără victorie din „semifinale”. CSM Ploiești au parte, în acest weekend, de o misiune relativ ușoară, pe terenul unei echipe care, deși aflată într-o ușoară creștere comparativ cu primele etape, continuă „pe zero” în dreptul victoriilor obținute în 2018. În meciul tur, ploieștenii s-au impus cu scorul de 94-66.

Liga 1, faza semifinală, etapa a IX-a:

ABC Athletic Constanța – CSM Sighetu Marmației  82-57
CSO Voluntari – Știința București  86-66
CSM Mediaș – CSM Ploiești
CS Cuza Sport Brăila – CN „Aurel Vlaicu” București (luni, ora 14:00)