Home » Archive for "BASCHET"

Liga națională de baschet masculin va avea o singură serie. Vezi modificările pentru sezonul 2020/2021!

Federația Română de Baschet a trimis o înștiințare tuturor cluburilor din Liga Națională de Baschet Masculin cu privire la modul în care se va desfășura sezonul 2020/2021 din LNBM. Astfel, începând din octombrie, se renunță la sistemul cu mai multe grupe valorice și se va întoarce la cel cu o singură grupă valorică în sezonul regulat. De asemenea, acesta va fi urmat apoi de un play-off/play-out clasic. În prima fază se va juca pe sistem tur retur, urmând ca apoi primele opt clasate să intre în play-off, iar restul formațiilor în play-out. De menționat că indiferent de numărul de echipe de la începutul sezonului, competiția se va relua în acest sistem. Sferturile de finală, semifinalele și finala se vor disputa în sistemul cel mai bun din cinci meciuri, așa cum s-a obișnuit în sezoanele mai demult încheiate. Finala mică, turneul 5/8, respectiv playout-ul se vor juca în sistemul cel mai bun din trei meciuri. Ultimele două clasate din LNBM vor juca la baraj cu primele două locuri din Liga 1 Masculin.

Când dăm startul baschetului în România?

Sezonul 2020/21 în Liga Națională de baschet masculin va debuta pe 10 octombrie 2020 și se va încheia cel târziu în iunie 2021. Echipele care participă în Liga Națională de baschet masculin (ediția 2020/2021) sunt obligate să înscrie cel puțin două echipe în Campionatele Naționale de juniori. Acestea pot fi proprii sau în colaborare cu alte structuri. Odată cu informațiile despre desfășurarea sezonului 2020/2021, FRB a anunțat și toate datele pentru sezonul competițional al LNBM. Limita de înscriere pentru sezonul viitor va fi de 15 iulie, în timp ce perioada de transferuri va începe pe 3 august și se va încheia cu 72 de ore înainte de startul primului meci oficial. De asemenea, taxa de înscriere va trebui să fie achitată până pe 20 august, la fel ca și prima tranșă din taxa de participare. Pe 24 august va avea loc tragerea la sorți pentru LNBM și Cupa României. Startul Cupei României este programat să aibă loc pe 3 octombrie, urmând ca Liga Națională să debuteze pe 10 octombrie.

Calendarul competițional stă la „mâna” evoluției pandemiei

FRB a propus două calendare competiționale către participanți. Acestea sunt făcute în funcție de evoluția pandemiei de covid-19 și de decizia FIBA privind startul competițiilor continentale. Astfel, în primul scenariu, cupele europene încep la sfârșitul lui septembrie/începutul lui octombrie și lotul național de seniori își poate începe activitatea în noiembrie 2020 și februarie 2021. În cel de-al doilea scenariu, cupele europene încep în ianuarie 2020 și astfel loturile naționale se reunesc în februarie și iunie 2020. În ambele situații, playoff-ul va începe în jurul datei de 23 aprilie și se va termina cel târziu pe 5 iunie. În ceea ce privește Final 4-ul Cupei, acesta se va juca pe 5-6 februarie.

Sursa: GDS.ro

 

Federaţia Română de Baschet a oferit precizări despre reluarea activităţii de pregătire în spaţii închise

Federația Româ­na de Baschet a transmis tuturor structurilor afiliate la FRB, o adresă de informa­re oficială prin care se arată că, după o lungă perioadă în care activitatea spor­tivă a fost oprită, începând din aceas­tă săptămână, în acord cu respecta­rea normelor publi­cate de autorități, activitatea de pre­gătire în spații în­chise poate fi reluată. Cum acest sezon competițional a fost încheiat, fără a se stabili campioana în Liga Națională de Baschet Masculin și Liga Națională de Baschet Feminin, echipele de seniori își pot face planul pentru noul sezon. Aceste prevederi trebuie respectate însă de cluburile de juniori care au de disputat turneele finale unde se vor decerna medaliile de campion. Cel mai probabil, echipele de seniori printre care și CS Municipal Mediaș vor începe pregătirea pentru noul sezon la începutul lunii august, iar mai mult ca sigur, multe din aceste restricții vor dispărea. În funcție de evoluția pandemiei din săptămânile viitoare, precum și de regulile impuse de autorități, antrenamentele se vor putea desfășura gradual pe grupe/posturi lucrându-se pe ateliere, în această faza fiind permisă transmiterea mingii între componenții grupului, dar fără interacțiune. Pe viitor, în funcție de măsurile de relaxare communicate de autorități se va putea permite interacțiunea între sportivii aceluiași grup/atelier și contactul moderat și/sau antrenamentul colectiv și pregătirea specifică premergătoare competițiilor.

 

OFICIAL: Federația Română de Baschet a decis anularea sezonului competițional 2019/2020

Federația Română de Baschet (FRB) a anulat sezonul competițional 2019/2020 în Liga Națională de Baschet (masculin și feminin) și Liga I. Decizia a venit ieri, 19 mai, după ce Consiliul Director a constatat imposibilitatea reluării competițiilor. S-a decis menținerea ierarhiilor din clasamentele înregistrate la data de 9 martie, momentul suspendării sezonului, fără a se decerna titlul de campioană. În Liga Națională de Baschet Masculin, U BT Cluj-Napoca și CSU Oradea aveau același record, 15 victorii și 3 înfrângeri. Cele două combatante ocupau primele două poziții. BC CSU Sibiu se afla pe ultima treaptă a podiumului cu 12 victorii și 7 înfrângeri. CS Municipal Mediaș ocupă locul 5 în Grupa Galbenă în momentul întreruperii campionatului. Consiliul Director recomandă tuturor cluburilor să încerce încheierea pe cale amiabilă a contractelor pentru a se evita litigiile salariale. Prezenta decizie intră în vigoare din 22 mai 2020 iar cluburile au posibilitatea de a-și rezolva toate aspectele organizatorice în 72 de ore.

 

 

 

Campionatele de baschet din România vor fi înghețate. Decizia finală va fi luată joi prin Comitetul Director

Competițiile de baschet din România vor fi înghețate din cauza pandemiei de coronavirus, șansele ca sezonul 2019-2020 să se încheie ”pe teren” fiind aproape nule, a anunțat, marți, președintele FRB, Horia Păun. Conform șefului Federației Române de Baschet, decizia finală nu a fost luată, însă este aproape imposibil ca ligile naționale masculine și feminine să termine sezonul, din cauza problemelor financiare, dar și a regulilor drastice impuse prin ordin de ministru pentru reînceperea pregătirii.
„Nu ştiu câte cluburi îşi vor permite să se supună acestor restricţii drastice, cu carantină şi izolare totală, cu personal, staff, dispus să stea în cantonament atâtea săptămâni. În principiu, în urma discuţiilor cu cluburile din Liga Naţională de seniori şi senioare, am agreat să închidem. Decizia nu a fost luată încă, probabil vor mai fi unele discuţii cu cluburile. Oricum liga ar fi trebuit să se închidă pe 31 mai şi cam toate contractele erau până la acea dată. Vom mai avea nişte discuţii, dar e greu de presupus că vom avea forţa financiară în primul rând să respectăm condiţiile pentru a finaliza competiţiile pe teren. Vom face exact cum s-a întâmplat şi în alte ligi din Europa, îngheţare, nu promovează, nu retrogradează nimeni. Ne-am fi dorit să terminăm pe teren competiţia sportivă, dar, din păcate, pandemia şi tot ceea ce a generat ea ne ia dreptul de a termina competiţiile, aşa cum ar fi trebuit să se întâmple. Decizia va finală va fi luată prin Comitetul Director”, a declarat Horia Păun.

Conducerea Federaţiei Române de Baschet va decide joi dacă va „îngheţa” sau nu actualul sezon

Conducerea Federaţiei Române de Baschet va decide joi dacă va „îngheţa” sau nu actualul sezon competiţional și care vor fi echipele ce vor juca în Liga Campionilor Europeni din toamnă. Ministerul Tineretului şi Sportului şi Ministerul Sănătăţii au emis în 4 aprilie ordinul nr. 549, care cuprinde o serie de recomandări pentru cluburile şi federaţiile care doresc să reia antrenamentele după 15 mai, când este aşteptată încheierea stării de urgenţă. Printre condiţiile impuse de autorităţi pentru reluarea pregătirilor se află izolarea sportivilor în cadrul bazelor sportive, testarea lor pentru COVID-19, precum şi măsuri stricte de igienă şi dezinfecţie. La momentul întreruperii competiţiilor de baschet (9 martie), în Liga Naţională masculină, CS Municipal Mediaş se situa pe locul 5 din grupa galbenă.

 

FRB a prelungit perioada de sistare a competițiilor interne. Situația jucătorilor străini de la CSM Mediaș

Federația Română de Baschet (FRB) a analizat răspunsurile cluburilor din LNBM și LNBF și a hotărât să prelungească perioada de suspendare a competițiilor până la încheierea stării de urgența pe teritoriul României. Comitetul pentru situații de urgență al FRB s-a întrunit în cursul zilei de astăzi și a luat următoarele decizii privind situația actuală cu care se confruntă baschetul românesc:
1. Prelungirea perioadei de suspendare a tuturor competițiilor oficiale de baschet organizate sub egida FRB/AJB/AMMB până la încheierea stării de urgență pe teritoriul României.
2. Interzicerea tuturor antrenamentelor sportive colective pe durata stării de urgență pe teritoriul României.
3. Amânarea Adunării Generale Ordinare, convocată inițial pentru data de 14 aprilie, pentru o data ulterioară, care va fi aprobata de Consiliul Director al FRB.

Jucătorii străini de la CSM Mediaș părăsesc teritoriul României

Nijola Siladji a părăsit România în cursul zilei de ieri, 20 martie, spre Serbia. La intrarea în țara natală, jucătorul echipei noastre a fost trimis în carantină pentru 28 de zile. Vom reveni cu informații despre acesta! Jucătorii americani Jacob Gibson și Jonathan Barnes vor pleca duminică către Statele Unite ale Americii. Stefan Nikolic, căsătorit cu o româncă, va rămâne momentan în România. Quincy Harding a fost primul jucător străin care s-a întors acasă. Acesta a părăsit România pe data de 15 martie, contractul său fiind reziliat pe cale amiabilă. Jucătorii vor reveni în cazul unei posibile reluări a LNBM. (sursa: csmmedias.ro; foto: facebook CSM Medias/ Silviu Isăilă).

 

Preşedintele Federaţiei Române de Baschet, Horia Păun: „Sezonul competiţional 2019-2020 este ca şi compromis”

Preşedintele Federaţiei Române de Baschet, Horia Păun, a declarat, joi, că din punctul său de vedere sezonul competiţional 2019-2020 este ca şi compromis, având în vedere întreruperea lui din cauza pandemiei de coronavirus, el precizând că performanţa sportivă contează mult mai puţin în această perioadă dificilă.
„În baschetul european sunt câteva ţări în care campionatele au fost îngheţate, adică nu s-a declarat echipa campioană sau formaţiile retrogradate. Eu urmărind atent ceea ce se întâmplă sunt convins că ne aşteaptă şi o criză economică după această pandemie. Aşa că până la o decizie în privinţa ligilor naţionale, m-aş bucura mai întâi să avem un sezon 2020-2021 cu participanţi la întrecerea sportivă. Adică m-aş bucura ca toate cluburile angrenate, fie că sunt de seniori, fie de juniori, să aibă capacitatea să îşi revină şi să reintrăm în normal. Oricum, din punctul meu de vedere acest sezon competiţional e ca şi compromis. Performanţa sportivă contează mult mai puţin, important e ca toată lumea să fie sănătoasă şi să respectăm indicaţiile autorităţilor de a sta în casă. Cluburile, în cea mai mare parte a lor, îşi doresc să finalizăm aici sezonul. Sunt însă şi vreo 2-3 voci care şi-ar dori să continuăm. Faptul că avem această nesiguranţă că nu ştim cât se va întinde perioada asta, că va fi sfârşit de aprilie, început de mai, ne limitează foarte, foarte mult marja de a lua decizii corecte în acest moment”, a spus Păun.
Acesta a menţionat că este îngrijorat de situaţia jucătorilor străini din cele două ligi naţionale de seniori, care stau la hoteluri şi mănâncă la restaurante. El susţine că este important ca ei să ajungă în ţările de origine înainte ca graniţele să se închidă din cauza pandemiei de COVID-19.
„Mai mult decât atât, în ligile naţionale de seniori avem şi foarte mulţi străini. O parte dintre ei stau la hotel, mănâncă la restaurante… deci cred că trebuie să ne gândim foarte mult la ei în acest moment şi să vedem cum ar fi cel mai bine ca ei să ajungă la casele lor înainte să se închidă graniţele, să se închidă zborurile. Pentru a nu ne trezi cu numeroşi sportivi care nu au unde să stea, nu au ce mânca din cauza regulilor impuse de starea de urgenţă. O decizie privind reluarea sau nu a sezonului vom lua în zilele următoare. Noi suntem în contact permanent cu toate cluburile, vedem ce se întâmplă. Ştiu că sportivi străini de la unele echipe au plecat deja. Mă refer la nişte jucători americani de la Focşani, de la Galaţi, care au plecat către casele lor. Vom ţine legătura cu cluburile pentru a ne asigura că toată lumea e în siguranţă. Luăm în calcul toate variantele în acest moment, ne interesează doar ca sportivii să aibă ce mânca, unde sta şi cum ajung acasă. Despre baschet să sperăm că vom avea ce povesti cât de curând”, a adăugat Horia Păun.
Toate competiţiile de baschet din România au fost suspendate până la 31 martie de Federaţia Română de Baschet. FRB a anunţat că în funcţie de evoluţia situaţiei din România referitoare la pandemia de COVID-19, decizia va suporta modificări.

 

FRB și cluburile din Liga Națională de Baschet se consultă în legătură cu eventualitatea închiderii sezonului 2019-2020

Liga Națională de Baschet se confruntă cu cel mai greu moment din istorie, și anume pandemia Covid-19. Acest lucru a creat o oarecare tevatură între președinții cluburilor de baschet, Federația Română (FRB) și jucătorii mai multor formații din campionat după ce s-a anunțat că nu este exclus ca actuala ediție de campionat să se suspende definitiv.

Preşedintele FRB, Horia Păun, invită la dialog cluburile din România

Preşedintele Federaţiei Române de Baschet, Horia Păun, a trimis, luni, o circulară cluburilor din ligile naţionale de baschet, masculin şi feminin. Acesta solicită punctul de vedere cu privire la situaţia fără precedent creată în baschetul românesc de pandemia de coronavirus.
„Având în vedere decretarea Stării de Urgență în România, din cauza pandemiei de COVID-19, dar și dorința federației de a proteja starea de sănătate a tuturor participanților la întrecerile baschetbalistice din România, președintele FR Baschet Horia Păun a trimis astăzi o circulară către toate cluburile angrenate în Ligile Naționale (LNBM si LNBF). Se solicită punctul de vedere cu privire la situația fără precedent creată în baschetul românesc. În maximum 48 de ore, președintele FR Baschet așteaptă opiniile conducătorilor de cluburi, exprimate deschis și cu deplină responsabilitate. Ele trebuie să reflecte părerea tuturor părților implicate în clubul respectiv (conducători, finanțatori, dar și sportivi, antrenori, staff-uri tehnice)”, se arată în comunicat.
Cele șapte întrebări adresate:
1. Aveți în anturajul echipei persoane infectate cu COVID-19 sau aflate în carantină sau izolare?
2. Echipa pe care o reprezentați are acces la sala de antrenamente?
3. Există vreo decizie internă a clubului dumneavoastră cu privire la continuare antrenamentelor pe perioada suspendării LNB?
4. Întâmpinați dificultăți cu privire la masa/cazarea sportivilor/participanților la activitatea sportivă legitimați la clubul dumneavoastră?
5. Aveți sportivi/participanți la activitatea sportivă care și-au manifestat intenția de a întrerupe activitatea sportivă în aceste condiții?
6. Având în vedere că mai mulți conducători de club și-au manifestat neoficial dorința de a se închide imediat sezonul 2019/2020, vă rugăm să ne precizați punctul de vedere al clubului dumneavoastră.
7. În eventualitatea închiderii LNB, vă rugăm să ne spuneți cum veți soluționa problema angajamentelor contractuale cu sportivii și ceilalți participanți la activitatea sportivă.
În decursul următoarelor 48 de ore, membrii FRB vor afla cu exactitate dorințele fiecărui club din România. Apoi, ei vor fi nevoiți să ia o decizie definitivă.

Rămâne de văzut ce va însemna, în mod concret, finalizarea campionatelor, atât la feminin, cât și la masculin. Se va acorda titlul de campioană pentru sezonul în curs? Dacă da, care va fi criteriul de desemnare a campioanei? Una dintre ideile vehiculate ar fi „să se tragă linie, iar lidera clasamentului să fie declarată campioană”.

 

BASCHET: CSM Galați a învins-o pe CSM Mediaș, pe teren propriu în cadrul etapei a 5-a cu scorul de 74-67

CSM Galați a învins pe terenul lui CSM Mediaș în cadrul etapei a 5-a din Grupa Galbenă a Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2019/20. Formația de la malul Dunării a câștigat cu scorul de 74-67. Meciul disputat în Sala Sporturilor din Mediaș a fost extrem de disputat și tensionat. Oaspeții au pus primele 6 puncte și după 3 minute conduceau cu 10-4. Siladi Și Gibson au readus gazdele în joc (10-12) și elevii lui Mihai Popa aveau să egaleze la 17 după reușita aceluiași Siladi. După primele 10 minute, oaspeții conduceau la un punct (20-21). Titus Nicoară a adus CSM Mediaș în avantaj la începutul sfertului secund (26-25), dar Porter Bunton și George Vlad au răspuns cu câte un coș de 3 de fiecare (26-31), iar după un alt coș de 3 al lui Bogdanovic, gălățenii s-au dus la 9 puncte (29-38). Stefan Nikolic și Andrei Iliescu au reușit însă să readucă Mediașul în joc, iar la pauză diferența era de 5 puncte pentru gălățeni, scor 40-45. Mediașul avea să revină în sfertul 3. Kevin Calotă egala la 47 iar după coșul de 3 al lui Gibson, gazdele aveau un avantaj de 5 puncte (52-47). Cu doar 19 puncte înscrise în sfertul 3, câștigat cu 13-6 de gazde, cele două echipe intrau în ultimul sfert la o diferență de două puncte, scor 53-51 în favoarea Mediașului. Porter Bunton și Bogdanovic aveau să aducă Galațiul în avantaj, după ce Mediașul nu a marcat timp de 3 minute (53-56). Stefan Nikolic avea însă să egaleze cu un coș de 3 puncte, 58-58. Tot Siladi a dus Mediașul în avantaj cu un dunk, dar a răspuns Krivokapic cu 4 puncte consecutive (60-63). Același Krivokapic a dus oaspeții la 5 puncte cu două minute rămase de jucat (61-66), pentru ca apoi elevii lui Eugen Ilie să gestioneze foarte bine finalul de meci și să câștige, cu 74-67. Stefan Nikolic a reușit 16 puncte, 6 pase decisive, iar Octavian Popa Calotă a adăugat 13 puncte, 4 pase decisive pentru CSM Mediaș. Echipa gălățeană a obținut prima victorie din acest sezon cu CSM Mediaș, 74-67. CSM Galați are 2-3 la general, iar CSM Mediaș are 1-4. Cele două formații se situează pe locurile 4 și 5 ale Grupei Galbene la jumătate.

Rezultate Grupa Galbenă

BCM U FC Argeș Pitești – SCM „U” Craiova 76-72
CSM Focșani – CSO Voluntari 38-67
CS Municipal Mediaș – CSM Galaţi 67-74

Clasament Grupa Galbenă

1. BCM U FC Argeș Pitești 5 5 0 448:390 10p
2. SCM „U” Craiova 5 4 1 445:373 9p
3. CSO Voluntari 5 3 2 417:383 8p
4. CSM Galaţi 5 2 3 395:404 7p
5. CS Municipal Mediaș 5 1 4 412:459 6p
6. CSM Focșani 5 0 5 349:457 5p

 

BASCHET: CS Municipal Mediaș va da piept astăzi pe teren propriu cu CSM Galați

Sâmbătă, 7 martie, Liga Națională de Baschet Masculin se reia cu etapa a cincea din Grupa Galbenă. CS Municipal Mediaș va da piept pe teren propriu cu CSM Galați. Echipa noastră vine după două jocuri foarte bune, împotriva celor de la SCM U Craiova, respectiv BCM U Pitești, însă în ciuda acestor evoluții, băieți antrenați de Mihai Popa au cedat în ambele confruntări. De partea cealaltă, echipa din Galați a reușit un succes la reluarea campionatului, în fața celor de la CSM Focșani, scor 106-78. Ne-am duelat de două ori în această ediție de campionat cu echipa din Galați, băieții noștri reușind să se impună în ambele partide, scor 85-72, respectiv 86-77. Se anunță un duel dificil și extrem de interesant. Echipa noastră are nevoie de o victorie, iar acest lucru este posibil doar cu suportul fanilor noștri minunați. Pe această cale, vă invităm în număr cât mai mare la meci! Confruntarea de sâmbătă va fi oficiată de Constantin Bogdănescu, Amalia Marchiș și Răzvan Opriș, comisar din partea Federației Române de Baschet fiind Mihai Caraion.

Etapa a 5-a, Grupa Galbenă

Ora 17:00: CSM Focșani – CSO Voluntari
Ora 18:00: CSM Mediaș – CSM Galați
Ora 18:30: BCM U Pitești – SCM U Craiova

Clasament

1. BCMU FC Argeș Pitești 4 4 0 372-318 8p
2. SCMU Craiova 4 4 0 373-297 8p
3. CSO Voluntari 4 2 2 350-345 6p
4. CS Municipal Galați 4 1 3 321-337 5p
5. CS Municipal Mediaș 4 1 3 345-385 5p
6. CSM 2007 Focșani 4 0 4 311-390 4p

 

BASCHET: CS Municipal Mediaș va juca duminică în deplasare împotriva echipei BCM U FC Argeș Pitești

Liga Națională de baschet masculin – ediția 2019/20 revine la finalul acestei săptămâni după întreruperea pentru acțiunea echipelor naționale. Sunt programate meciuri în toate cele trei grupe valorice. CS Municipal Mediaș face parte din Grupa Galbenă iar în cadrul etapei a 4-a, va juca duminică în deplasare împotriva echipei BCM U FC Argeș Pitești, echipă care se află pe primul loc în grupă, cu trei victorii, la egalitate de puncte cu SCM U Craiova. De partea cealaltă, CS Municipal Mediaș ocupă locul 4 al clasamentului cu o victorie și două înfrângeri. Echipa pregătită de Mihai Popa și Dan Popa nu a efectuat nici un extra transfer în acest sezon competițional.
„Avem un test important în primul meci de la revenirea după o lungă perioadă de pauză. Un start bun va fi foarte important pentru noi, echipa din Pitești având mulți jucători de calitate în lot. Faza defensivă și recuperările vor fi cruciale pentru noi dacă dorim să ne întoarcem acasă cu un succes.”, a declarat jucătorul echipei noastre, Jacob Gibson. Iată programul jocurilor:

Etapa a 4-a Grupa Galbenă (Locurile 7-12)

Sâmbătă (29.02)
CSM Galați – CSM Focșani – ora 17:00

Duminică (01.03)
BCM U FC Argeș Pitești – CS Municipal Mediaș – ora 18:30

Luni (02.03)
SCM U Craiova – CSO Voluntari – ora 19:00

Clasament Grupa Galbenă

1. BCMU FC Argeș Pitești 3/0  6p 
2. SCMU Craiova 3/0  6p 
3. CSO Voluntari 2/1  5p 
4. CS Municipal Mediaș 1/2  4p 
5. CS Municipal Galați 0/3  3p 
6. CSM 2007 Focșani 0/3  3p 

BCM U FC Argeș Pitești – CS Municipal Mediaș
Data: 2020-03-01
Ora: 18:30
Sala: Trivale din Pitești
Arbitri: Alexandra Stan, Andrei Bădilă, Alexandru Ivan
Comisar: Cuțov Anton

 

Echipa de baschet CSM Mediaș va disputa două partide de verificare

După câteva zile de pauză, băieții pregătiți de Mihai Popa și Dan Popa au reluat, pregătirile pentru faza a doua a Ligii Națonale de Baschet Masculin. În acest moment, campionatul este întrerupt din cauza jocurilor echipei naționale. În această pauză competițională echipa noastră va disputa două partide de verificare. Prima confruntare este programată marți, 18 februarie, cu începere de la ora 18:00, în Sala Sporturilor Mediaș. CSM Mediaș va disputa un meci de pregătire cu selecționata de jucători americani liberi de contract – Overseas Scouting Combine. În cel de-al doilea joc de verificare, Nicoară&Co vor întâlni o echipă puternică a campionatului românesc, U-BT Cluj-Napoca. Confruntarea cu deținătoarea Cupei României este programată sâmbătă, 22 februarie, la Cluj-Napoca. Actuala ediție a Ligii Naționale de Baschet Masculin se va relua la începutul lunii martie, echipa noastră urmând să întâlnească în deplasare pe BCM U FC Argeș Pitești. În altă ordinde de idei, reprezentativa României va disputa două jocuri din campania de calificare pentru EuroBasket 2021. Tricolorii se vor duela cu campioana mondială Spania, joi 20 februarie, la Cluj-Napoca. Apoi, băieții lui Tudor Costescu vor întâlni Israelul, la Tel-Aviv.

 

Baschetbaliștii de la SCMU Craiova s-au impus la Mediaș cu scorul de 92-88

Baschetbaliștii de la SCMU Craiova au obținut, miercuri seară, o nouă victorie în Grupa Galbenă. Jucătorii antrenați de Aco Todorov s-au impus la Mediaș cu scorul de 92-88, la capătul unui meci antrenant, cu multe puncte și faze spectaculoase. Partida a contat pentru etapa a 3-a din grupa II valorică. Primul sfert a fost și cel mai interesant al meciului. Cele două formații au punctat pe bandă rulantă din afara semicercului, dar și de sub panou și au crescut nivelul de spectaculozitate al meciului. La capătul primelor 10 minute, CSM Mediaș conducea surprinzător cu 32-26. În sfertul secund a ieșit la rampă pivotul Craiovei, congolezul Omari Gudul. Acesta a fost de neoprit și a punctat aproape din fiecare poziție. De asemenea, acesta a fost ajutat și de Tyler Laser și Porter Troupe, care au prins o zi de excepție la aruncările de trei puncte. Finalul primei părți îi aducea pe alb-albaștrii la conducere pe tabelă, scor 53-48. Actul al treilea a debutat tot cu gruparea olteană la conducerea jocului. Chiar dacă Gibson a încercat să își ducă practic de unul singur echipa mai aproape de adversari, SCMU Craiova a fost mai puternică. Avantajul echipei oaspete înainte de ultimul sfert al meciului era destul de considerabil, de 13 puncte, scor 80-67. În ultimele 10 minute, craiovenii s-au relaxat și le-au permis oaspeților să se apropie pe tabelă. Chiar și așa, la final diferența de puncte în favoarea trupei lui Todorov a fost suficientă pentru a le asigura victoria. S-a încheiat 92-88 pentru SCMU Craiova, care bifează al treilea succes consecutiv în Grupa Galbenă. Jacob Gibson a avut 24 puncte, Nikola Siladji a adăugat 20 puncte, iar Stefan Nikolic a terminat cu 19 puncte, 5 pase decisive pentru Mediaș. În urma acestor rezultate, clasamentul Grupei Galbene după trei etape se prezintă în felul următor:

1. BCM U FC Argeș Pitești – 3/0
2. SCM U Craiova – 3/0
3. CSO Voluntari – 2/1
4. CSM Mediaș – 1/2
5. CSM Galați – 0/3
6. CSM Focșani – 0/3

Competiția se va relua pe 1 martie anul curent.