După 24 de etape disputate, echipa antrenată de Cristian Pustai se află în continuare pe locul 13 în clasament, care este retrogradabil, având 15 puncte. În ultimele două etape ale sezonului regular, ardelenii vor mai juca cu Juventus București (acasă) și FC Botoșani (deplasare). În meciurile disputate cu FCSB (1-2, acasă) și Astra Giurgiu (3-4, deplasare), „gaziştii” au jucat bine, fiind aproape de un rezultat de egalitate, însă până la urmă ceea ce contează sunt punctele. „Alb-negrii” nu a mai câștigat un meci de pe 29 septembrie, când i-au bătut acasă pe cei de la FC Botoșani, cu scorul de 1-0. De atunci ei am avut 6 rezultate de egalitate și 5 înfrângeri. În pauza de iarnă au venit mulţi jucători noi și se poate spune că echipa este mult schimbată în bine față de ceea ce juca în 2017. Punctul forte al noului Gaz Metan sunt cornerele, în urma cărora au marcat multe goluri şi şi-au creat mari ocazii, în special cu loviturile de cap. Va urma un meci pe teren propriu cu ultima clasată Juventus București, în care obiectivul Gazului Metan este clar, să câștige cele 3 puncte. Până acum, în cele 24 de etape, medieşenii au câștigat doar 2 partide, cu Sepsi Sfântu Gheorghe (2-1, acasă) și FC Botoșani (1-0, acasă). Medieşenii nu au jucători accidentaţi sau suspendaţi pentru meciul cu Juventus București. În partida de la Giurgiu ei nu au primit niciun cartonaş galben. Atacantul Mario Rondón a marcat 2 goluri cu capul în poarta lui Plamen Iliev şi este principalul jucător favorit de a înscrie şi cu Juventus București. Meciul va fi arbitrat la centru de Călin Iulian (Stefănești), ajutat la tușe de Mitruți Daniel (Craiova) și Stroe Gabriel Sabin (Pitești). Arbitru de rezervă va fi Coza Ionuț (Cernica). Observatorii partidei sunt Székely Zoltán (Baia Mare) pentru arbitrii, respectiv Ioan Bogdan (Arad) din partea LPF. Echipele probabile:
Gaz Metan Mediaș : Greab, V. Creţu, M. Constantin, Sârghi, Sg. Popovici, João Diogo, Diogo Rosado, David Caiado, Olaru, Chamed, Rondón.
Antrenor : Cristian Pustai.
Rezerve : Pleşca, R. Romeo, I. Cristea, I. Neagu, Târcoveanu, Ely, Edinho Júnior.
Juventus București : Drăghia, C. Petre, Wallace, Leca, Fl. Ștefan, S. Drăghici, Balgiu, Acolatse, Cr. Ciobanu, Elek, Rabeï.
Antrenor : Marius Baciu.
Rezerve : Stoian, G. Simion, V. Dima, Kardes, V. Gheorghe, M. Constantinescu, Ciolacu.