Gaz Metan Mediaș începe “lupta” în play-out luni seara, de la 20:45, în compania celor de la Dinamo București, în prima etapă din play-out. Partida va fi transmisă în direct pe TV Telekom Sport, TV Digi Sport și LookTV, și partida consemnează debutul lui Florin Bratu ca antrenor în Liga 1. Echipa antrenată de Cristian Pustai a terminat sezonul regular pe locul 13, care este retrogradabil, având 16 puncte. După înjumătăţirea punctelor, „alb-negrii” mai au 8 puncte, fiind la 6 puncte de locul salvator ocupat de ACS Poli Timişoara şi la 3 puncte de poziţia de baraj, pe care se află Sepsi Sfântu Gheorghe, care a jucat sâmbătă cu Concordia Chiajna (1-1). În cazul în care „gaziştii” ar câştiga la Bucureşti cu Dinamo, ar părăsi locul retrogradabil, pe care ar ajunge covăsnenii. Gaz Metan Mediaş a jucat până acum de 22 ori în Liga 1 cu Dinamo, având 4 victorii, 6 egaluri şi 12 înfrângeri. Deşi are mari emoţii cu retrogradarea, Gaz Metan Mediaş s-a calificat marţi în semifinalele Cupei României, după ce a învins-o, acasă, cu scorul de 1-0, pe Astra Giurgiu, în sferturile de finală. Unicul gol al meciului a fost înscris de atacantul venezuelean Mario Rondón, din apropiere, în minutul 27, după ce portarul oaspeţilor, Plamen Iliev, a respins în faţă şutul lui Ionuţ Neagu. În minutul 80, Rondón a ratat o lovitură de la 11 metri. 
Cristian Pustai: „Am efectuat încă două transferuri, sunt doi jucători pe care încercăm să-i integrăm cât mai repede. Paul vine acasă, este un jucător pe care-l cunosc, îl ştiu de când era mic, are acum experienţă, sper să vină cu dorinţa de a ne ajuta să reuşim evitarea retrogradării. Începe practic un nou campionat, trebuie să fim mai pragmatici şi să adunăm puncte”.
Ioan Mărginean: „Începe un nou campionat. Toată presiunea cade pe jucători şi antrenori. Am încercat să asigurăm toate condiţiile de pregătire, sper să putem repara tot ce am stricat în acest campionat. Nu mai avem voie să greşim, am greşit enorm de mult, am arătat un fotbal spectaculos, dar când am tras linie în 4 meciuri ne-am propus minim 4 puncte, am obţinut doar 1 punct. S-a dovedit că niciun meci nu e jucat dinainte, sper ca toţi jucătorii să fie responsabili”.
Următorul adversar: Concordia Chiajna (acasă). Meciul va fi arbitrat de Dumitru Robert George (Sfântu Gheorghe) la centru. Arbitri asistenți au fost delegați Bucsi Imre-Laszlo (Sfântu Gheorghe) și Bârjac Gabriel (Zalău), iar arbitru de rezervă va fi Rusandu Lucian (Sfântu Gheorghe). 
Echipele probabile:
Gaz Metan Mediaș : Greab, Diogo, Cristea, Sârghi, Popovici, Neagu, Rosado, Caiado, Olaru, Chamed, Rondón
Antrenor: Cristi Pustai
Suspendaţi: V. Creţu, M. Constantin
Rezerve: Pleşca, Fytanidis, R. Romeo, Pârvulescu, Târcoveanu, Ely, Edinho Júnior
Dinamo București: Penedo, Romera, Marić, Katsikas, Olteanu, Mahlangu, Monroy, Torje, Nistor, Salomão, Pešić
Suspendaţi: nu există
Rezerve: Brănescu, Hanca, Dudea, M. Popescu, Palić, R. Moldoveanu, D. Popa
Antrenor: Florin Bratu