Asociația culturală Mediaș Cetate Seculară în parteneriat cu Primăria Municipiului Mediaș organizează în perioada 13 – 14 decembrie 2019 cea de-a 36-a ediție a festivalului concurs de muzică folk “Mediaș – Cetate Seculară”. Evenimentul va avea loc la Sala Traube din Mediaș. În perioada 16.11 – 02.12 vor avea loc înscrieri în concursul de interpretare.

Înscrieri în concurs

Înscrierea pentru etapa de preselecție se va face completând formularul de participare și transmiterea obligatorie prin e-mail, la adresa contact@medias-cetateseculara.ro, a înregistrării audio ca și demo (a cântecelor pe care le va prezenta în concurs, în format MP3). La ediția a 36-a pot participa soliști și grupuri folk. Nu se acceptă înscrierea în calitate de concurent a cantautorilor cu experiență, care au lansat albume și/sau au participat cu recitaluri în alte festivaluri.
– Vârsta minimă trebuie să fie de 10 ani împliniți la data înscrierii 
– Perioada de înscriere este 16.11 – 02.12.2019 
– Vor fi selectați maxim 10 concurenți (soliști/grupuri folk) 
Evaluarea reprezentațiilor din seara concursului va fi efectuată de către un juriu alcătuit din personalități ale genului. Criteriile de evaluare și punctare a concurenților, în ordinea importanței lor, sunt:
– Interpretarea 
– Compoziția muzicală – în mod deosebit, se va aprecia și puncta de către juriu prezentarea în concurs a compozițiilor muzicale proprii 
– Prezența scenică 
– Impresia artistică 
– Originalitatea

Premii de peste 5000 lei

Se vor acorda în total 5 premii: Trofeul „Mediaș – Cetate Seculară” (Premiul I), Premiul II, Premiul III, Premiul Special al Juriului și Premiul de Popularitate, precum și alte premii acordate de sponsori/colaboratori. Valorile premiilor anunțate sunt brute. Valoarea premiilor sunt:
– Premiul I – Trofeul “Mediaș Cetate Seculară” – 1.500 lei
– Premiul II – 1.000 lei
– Premiul III – 800 lei
– Premiul special al juriului – 500 lei
– Premiul de popularitate (votul aparține publicului spectator) – 500 lei
De asemenea, se vor mai acorda Premii din partea sponsorilor/colaboratorilor. În zilele următoare vom reveni cu programul și lista invitațiilor.

Festivalul cu cea mai lungă tradiție

Început în anul 1974, festivalul – concurs „Mediaş – Cetate Seculară”  a reprezentant locul de debut pentru numeroşi tineri pasionaţi de muzică şi poezie, care au reuşit să răzbată dincolo de porţile sufletului omenesc. Pe scenele din Mediaş, în zilele şi nopţile de festival, au oferit recitaluri extraordinare atât laureaţi ai ediţiilor precedente, cât şi interpreţi consacraţi din muzica românească precum Mircea Vintilă, Mircea Baniciu, Gheorghe Gheorghiu, Ducu Bertzi, Vali Şerban, Grupul Ecoul, George Ani, George Munteanu, Elena Cârstea, Mădălina Manole, Anca Ţurcaşiu, Daniel Iordăchioaie, Ioan Gyuri Pascu, Victor Socaciu, Vasile Mardare, Emeric Imre s.a.m.d. După o perioadă de 9 ani de pauză festivalul a fost reluat de către Asociația Mediaș Cetate Seculară în parteneriat cu Consiliul Local și Primăria Mediaș ajungând în 2019 la ediția a 36-a.