Home » Archive for "ALTE SPORTURI"

CSM Mediaș va participa cu 6 jucători la concursul Cupa Dumbrăvița la tenis de masă

În perioada 28.08 – 31.08.2019 se va desfășura la Dumbrăvița, în județul Timiș, concursul Cupa Dumbrăvița Championships Trophy Romania 2019, pentru juniori, cadeți și minicadeți. 6 sportivi din cadrul Secției de tenis de masă a Clubului Sportiv Municipal Mediaș, vor participa la acest concurs internațional de tenis de masă. Participanții vor concura pe trei categorii de vârstă, juniori, cadeți și minicadeți. Organizatorii evenimentului sunt Primăria Comunei Dumbrăvița, ACS Dumbrăvița și Emi TT & Gewo TT.

Cupa Dumbrăvița Championships Trophy Romania 2019

1. Competiția se organizează conform regulamentelor ITTF. Probele de echipe se desfășoară în system Corbillon. Toate meciurile vor fi 3 seturi câștigate din 5. Se vor premia:
– Locurile 1-4: cupe, medalii, diplome și materiale sportive
– Locurile 5-8: premii
Se va organiza tombolă în fiecare zi cu premii diverse.
2. Arbitraj: În faza grupelor preliminare și inferioare ale tabloului eliminatoriu, arbitrajul va fi asigurat de către sportivi sub supervizarea unui arbitru oficial la fiecare 4 mese. În fazele superioare (sferturi, semifinal, finale) toate meciurile vor fi arbitrate de oficiali.
3. Echipamentul de joc:
– 20 mese JOOLA – sală competiție
– 6 mese GEWO – sală de antrenament
– mingi GEWO Pro Select 40+
– suprafața sălii: TARAFLEX
4. Locația: Sala Polivalentă, Str. Codrului Nr. 3, Dumbrăvița, jud. Timiș, Cod 307160, România

 

FOTO: Medieșeanca Andreea Dragoman, învingătoare în Open-ul Nigeriei ITTF Challenge Plus la tenis de masă

În acest an 2019 sportiva medieșeană Andreea Dragoman participă la mai multe turnee de Open organizate de Federația Internațională de Tenis de Masă. Un astfel de turneu a fost cel organizat în Nigeria, în perioada 7-11 august. Andreea s-a impus în finala Under 21 împotriva sportivei belgiene Lung Lisa cu scorul de 3-0. Cu aceeași jucătoare belgiană Andreea Dragoman a ajuns în semifinalele turneului de tenis de pe continentul african, fiind învinse greu la dublu de două jucătoare rusoaice cu scorul de 3-2. Andreea Dragoman nu mai are nevoie de nici o prezentare în domeniul tenisului de masă, sportiva medieșeană având medalii naționale, europene, mondiale și olimpice la juniori. Primul turneu open de senioare la care a participat Andreea Dragoman a fost cel din luna februarie din Portugalia. După Open-ul nigerian găzduit de orașul Lagos, sportiva medieșeană va lua startul săptămâna viitoare în Bulgaria. Andreea Dragoman este absolventă a promoției 2019 a Liceului Teoretic Axente Sever la profilul de Științe Sociale. Îi dorim mult succes în continuare în cariera sportivă și avem speranța că va obține toate medaliile care îi lipsesc în acest moment din palmares.

 

Continuă înscrierile la concursul de ciclism Mediaș Bike Marathon din Mediaș

Înscrierile pentru Mediaș Bike Marathon continuă. Competiția, programată în ziua de 7 septembrie, se află la a treia ediție, iar organizatorii fac un apel către medieșeni și nu numai să se alăture ca și concurenți sau voluntari. Proiectul Mediaș Bike Marathon se află la a treia ediție și se adresează atât bicicliștilor amatori, cât și celor profesioniști. Primii 400 înscriși cu plata confirmată până la data de 25 august primesc în kitul de start un tricou tehnic de ciclism conform mărimii alese, după această dată se vor acorda tricouri în limita mărimilor disponibile și a locurilor rămase! Traseul parcurge atât zone special amenajate din rețeaua Colinelor Transilvaniei cât și dealuri cu iarbă, drumuri forestiere, ulițe din vechile sate-cetăți fortificate. Mediaș Bike Marathon este o competiție de ciclism cross country care are ca scop promovarea vieții active, mai aproape de natură și se adresează atât bicicliștilor amatori, cât și celor profesioniști. Concursul se desfășoară de-a lungul a trei trasee de 25, 42, respectiv 75 de kilometri care parcurg mai multe localități din regiunea Târnavelor. Organizatorii „Mediaș Bike Marathon“ sunt Primăria Mediaș, Asociația de Turism și Ecologie Dianthus cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu, Colinele Transilvaniei, Direcției Județene pentru Sport și Tineret Sibiu și comunității locale de cicliști. Pentru cei mici a fost pregătit, ca de fiecare dată, cursa ”Kids Race”, dedicată copiilor între 5-6 ani, 7-9 ani respectiv 10-13 ani, medalii de finisher și premii atractive. Premii consistente în bani și produse, tombolă, gulaș party și multe alte surprize nu vor lipsi nici anul acesta de la linia de start-finish. Taxa de înscriere 90 lei / participant – înscriere și plata în luna august iar 100 lei / participant – înscriere și plata în luna septembrie.

 

“Zilele Tineretului Medieșean”. Ciclism, drumeție, orientare turistică, în cadrul programului “Sportul pentru toți”

Sub deviza „Să promovăm mișcarea, sănătatea și natura”, rezidenții și angajații Centrului de Integrare prin Terapie Ocupațională Mediaș vor desfășura în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport si Tineret Sibiu, acțiunea sportivă intitulată “Zilele Tineretului Medieșean” ciclism – drumeție – orientare turistică, în cadrul programului de utilitate publică “Sportul pentru Toți”. Acțiunea sportivă va începe la sediul C.I.T.O. Mediaș pe Str. G. Topârceanu nr. 14 unde participanții vor primi informații legate de reguli de circulație rutieră pentru bicicliști, orientare turistică și aspecte privind efectuarea drumețiilor. Se va prezenta traseul de parcurs de către bicicliști și se va da startul la ora 8:00. La acțiune participă 30-50 de persoane, rezidenți și angajați ai centrului, voluntari precum și membrii din comunitate.
Activitatea va fi structurată astfel :
– Ciclism pe ruta Mediaș – Valea Lungă – Păucea și retur
– Drumeție și Picnic – Biserica Evanghelică din Păucea
– Orientare turistică: Situl ”Movilele de la Păucea”
Traseele de acces spre locul evenimentului, precum și cele de dispersare vor fi:
– Ora 8:15 plecarea pe următorul traseu : Str. George Topârceanu nr. 14, Str. Horea, Str. Mihail Viteazu, Podul mare peste Târnavă, Str. Stadionului, Drum comunal 17 Valea Lungă, Păucea.
– Returul la ora 12:00 – Drumul comunal 17 Păucea, Valea Lungă, Str. Stadionului, Podul mare peste Târnavă, Str. Mihail Viteazu, Str. Horea, Str. George Topârcenu nr.14.
Amator sau performant, sportul aduce obiective, visuri și aspiraţii personale și tot tacâmul de mijloace necesare… Aduce disciplină, concentrare, sacrificii (mai mici sau mai mari), priorităţi și multă muncă. Multe repetiţii… perseverenţă… curaj. Acestea sunt provocările pentru sportivii amatori care vor participa anul acesta la ”Sportul pentru toți” ediția a III-a. Ce ne așteaptă : 22 de km parcurși pe bicicletă, orientare turistică la situl ”Movilele de la Păucea” și un minunat picnic în curtea Bisericii evenghelice din Păucea.
Organizator este CITO Mediaș în parteneriat Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Sibiu. Vor fi alături Primăria Dîrlos, Primăria Blăjel, Poliția Locală Mediaș.
”Sportul pentru toți” este despre prieteni, oameni frumoși și pasiunea pentru pedalat. Este despre a fi alături de comunitatea din care faci parte, despre mișcare, distracție, relaxare și bună dispoziție. Te așteptăm în 17 august 2019 , fix la ora 8:00 să vii cu gașca de prieteni la un eveniment pe care nu ai voie să-l ratezi, la o zi care începe cu bicicleta și se termină tot cu ea.

 

Restricții de circulație pe perioada raliului „Cupa Mediașului”

Având în vedere că străzile Baznei și Hula Veche din municipiul Mediaș, și porțiuni din DN 14A (ieșirea din Mediaș spre Târnăveni) sunt parte integrantă a zonei de desfășurare a competiției sportive „Campionatul Național de Viteză în Coastă Dunlop 2019 – Cupa Mediașului”, organizată în parteneriat cu Primăria Municipiului Mediaș, vă informăm că în perioada:
– Sâmbătă, 3 august 2019, în intervalele orare: 07:30 – 13:00 și 14:00 – 20:00.
– Duminică, 4 august 2019, în intervalele orare: 07:30 – 13:00 și 14:00 – 19:00
Tranzitul spre Târnăveni se va face pe următoarea rută ocolitoare: Mediaș – Valea Lungă – Păucea – Romanești – Blăjel – Târnăveni. De asemenea, având în vedere că străzile Baznei și Hula Veche din municipiul Mediaș, și porțiuni din DN 14A (ieșirea din Mediaș spre Târnăveni) sunt parte integrantă a zonei de desfășurare a competiției sportive „Campionatul Național de Viteză în Coastă Dunlop 2019 – Cupa Mediașului”, organizată în parteneriat cu Primăria Municipiului Mediaș, vă informăm că în perioada:
– Sâmbătă, 3 august 2019, în intervalul orar: 07:00 – 20:00
-Duminică, 4 august 2019, în intervalul orar: 07:00 – 20:00
Staționarea și parcarea autovehiculelor pe cele două străzi este strict interzisă. Vă mulțumim anticipat pentru colaborare și ne cerem scuze pentru disconfortul creat.

 

Programul complet al Campionatul Național de Viteză în Coastă Dunlop 2019 – Cupa Mediașului

A șasea etapă din Campionatul Național de Viteză în Coastă Dunlop 2019 va avea loc în perioada 3 – 4 august 2019 la Mediaș în organizarea clubului Auto Blic in parteneriat cu Primăria Municipiului Mediaș. După ce anul trecut a fost parte din calendarul CNVC 2, Mediaș a primit statutul de etapă oficială în calendarul principalului campionat de viteză în coastă. Cupa Mediașului, etapa a VI-a a Campionatului Național de Viteză în Coastă Dunlop, marchează pentru piloții specializați pe curse de șosea, intrarea în partea finală a campionatului, cea în care încep să se adune punctele pentru finalul de sezon. La fel, cine a cumulat puncte intră în zona de calcule pentru ultimele patru etape. Programul complet al evenimentului Cupa Mediașului – Campionatul Național de Viteză în Coastă Dunlop 2019:

Vineri, 2 august 2019, ora 15:00 – 19:00

– Verificări administrative și tehnice – Piața Corneliu Coposu

Sâmbătă, 3 august 2019

– De la ora 9:00: Recunoaștere 1 CNVCD / Recunoaștere CNVC2D
– De la ora 11:00: Recunoaștere 2 CNVCD / Antrenament Cronometrat CNVC2D
– De la ora 14:30: Recunoaștere 3 CNVCD / Concurs 1 CNVC2D
– De la ora 16:30: Antrenament Cronometrat 1 CNVCD / Concurs 2 CNVC2D
– De la ora 18:30: Antrenament Cronometrat 2 CNVCD / Concurs 3 CNVC2D

Duminică, 4 august 2019

– De la ora 9:00: Recunoaștere 4 CNVCD / Recunoaștere CNVC2D
– De la ora 11:00: Recunoaștere 5 CNVCD / Concurs 1 CNVC2D
– De la ora 14:30: Concurs 1 CNVCD / Concurs 2 CNVC2D
– De la ora 16:30: Concurs 2 CNVCD / Concurs 3 CNVC2D
– De la ora 19:30: Festivitatea de premiere în Piața Corneliu Coposu

Circulația rutieră va fi restricționată după cum urmează:

În Municipiul Mediaș:
– Str. Baznei, sectorul mărginit de Str. Nucului și indicatorul de ieșire din Mediaș pe DN 14A
– Str. Hula Veche, sectorul mărginit de intersecțiile cu Str. Baznei și Str. Codrului
– DN 14A între km 2+800 și 5+800

Sâmbătă, 3 august 2019, în intervalele orare: 07:30 – 13:00 și 14:00 – 20:00.
Duminică, 4 august 2019, în intervalele orare: 07:30 – 13:00 și 14:00 – 19:00.

Cupa Mediașului TOTAL este organizată de Clubul Sportiv Auto Blic Brașov în parteneriat cu Primăria Municipiului Mediaș prin Direcția Municipală pentru Cultură, Sport, Turism și Tineret Mediaș, sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv și este susținută de TOTAL România, în calitate de partener principal.
Parteneri oficiali: SN Deco Group și BAT Mediaș.
Automobilele oficiale pentru Cupa Mediașului TOTAL sunt puse la dispoziție de Compania Gammis Mediaș.
Cupa Mediașului TOTAL este susținută de Primăria și Consiliul Local Mediaș și este sprijinită de Inspectoratul Județean de Poliție – Serviciul Rutier Sibiu și Poliția Municipiului Mediaș, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Sibiu, Inspectoratul de Jandarmi Județean Sibiu prin Secția de Jandarmi Mediaș.
Parteneri media: Radio Ring, Nova TV, Tribuna Sibiului, Monitorul de Mediaș, www.autorally.ro.
Informații și rezultate: www.fras.ro, www.autorally.ro, Facebook: Cupa Mediașului 2019 – Campionatul Național de Viteză în Coastă.

 

ATENŢIE! Restricții de circulație pentru Turul Ciclist al Sibiului care va trece astăzi prin municipiul Mediaș

Turul Ciclist al Sibiului, înscris în calendarul competițional UCI Europe Tour la categoria superioară 1 se va derula în perioada 3 – 7 iulie 2019. Trecerea caravanei cicliste prin municipiul Mediaș, în cadrul etapei a IV-a a Turului Ciclist al Sibiului, formată din 110 concurenți, va avea loc în data de 7 iulie 2019, în intervalul orar 17:15 – 18:00, din direcția Sibiu – Șoseaua Sibiului – Str. H. Oberth – Str. Cloșca – Str. Horea – Str. Aurel Vlaicu – Str. Brateiului, restricționarea circulației realizându-se cu 15 minute înainte de sosirea cicliștilor, cu începere de la ora 17:00, însă programul poate suferi modificări în funcție de evoluția cursei. Medieșenii îi pot încuraja pe sportivi pe parcursul întregului traseu, mai ales că România este reprezentată de două echipe continentale, Giotti Victoria și Team Novak, cărora li se adaugă o selecționată națională. Aceasta va atrage, cu siguranță toate aplauzele fanilor prin evoluțiile lui Eduard Grosu și Serghei Țvetcov. Turul Ciclist al Sibiului și-a asigurat o mare popularitate în lumea ciclismului european, după ce câștigătorii acestei competiții din ultimii doi ani (Egan Bernal și Ivan Ramiro Sosa) au fost propulsați la echipe de World Tour. Turul Ciclist al Sibiului este organizat de Clubul Sportiv Sibiu Sport Project, cu sprijinul Primăriei Municipiului Sibiu şi al Consiliului Judeţean Sibiu.

 

FOTO: Mediașul va reprezenta România la Jocurile Internaționale ale Copiilor din localitatea Ufa din Rusia

Astăzi, 5 iulie 2019, Primăria Municipiului Mediaș a organizat o conferință de presă la care a participat Delegația sportivă ce va reprezenta orașul nostru la Jocurile Internaționale ale Copiilor, ce se vor desfășura în perioada 9 – 14 iulie, în localitatea Ufa din Rusia. Mediașul, singurul oraș din România ce participă la aceste jocuri, este reprezentat la următoarele discipline sportive: baschet, atletism și aruncarea greutății. Delegația este formată din 21 persoane – 15 sportivi și 6 profesori. În cadrul conferinței s-au stabilit ultimele detalii privind plecarea de marți, 9 iulie 2019. În acest an vor participa 1207 de sportivi din 85 de orașe și 30 de țări. Mai mult de 2000 de invitați sunt așteptați să sosească din întreaga lume. Aceste jocuri reprezintă o oportunitate perfectă pentru copiii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani de a participa la o competiție mondială, de a face primii pași la sporturile de clasă mondială și de a întâlni noi prieteni din diferite țări. Ufa a găzduit deja Jocurile Internaționale de Iarnă pentru Copii în 2013, unde au participat aproape 800 de copii din 59 de orașe și 20 de țări.

 

FOTO: Medalie de bronz pentru medieșeanca Iulia Ivan cu echipa națională la kumite

În perioada 20-23 iunie Slovacia a găzduit Campionatul Mondial de Karate WUKF. Competiția, ajunsă la a 8-a ediție, s-a desfășurat pe stadionul Nepela Arena din Bratislava. Delegația României a fost formată din 312 sportivi, 11 arbitri și 30 de antrenori. Dintre cei 312 sportivi, 16 au provenit de la clubul sportiv Ippon Mediaș, fiind pregătiți de antrenoarea Dora Maria Hanga. Între aceștia s-a remarcat Iulia Ivan, elevă a Liceului Teoretic Axente Sever în clasa a IX-a la Științele Naturii intensiv Engleză. Iulia Ivan a obținut medalia de bronz împreună cu echipa națională a României la kumite. De asemenea sportiva medieșeană a participat și individual la kata și kumite, cea mai bună performanță fiind poziția a 4-a la kata individual. Campionatul Mondial de Karate WUKF de la Bratislava a reunit aproximativ 2000 de sportivi din 44 de țări de pe 5 continente. Iulia Ivan a reprezenta România și clubul Ippon Mediaș la categoria 14-15 ani. Pentru Iulia Ivan urmează o scurtă perioadă de vacanță, urmată în luna august de un cantonament la Eforie Nord. Acest cantonament se desfășoară în vederea participării la Campionatul European de Karate WUKF care va avea loc în perioada 24-27 octombrie la Odense in Danemarca. Felicitări Iuliei Ivan, felicitări sportivilor clubului Ippon Mediaș și antrenoarei Dora Maria Hanga, și mult succes la europene.

 

Competiţia ”Maraton MTB Movilele Blăjelului” va avea loc în ziua de 29 iunie 2019, în localitatea Blăjel

Competiţia ”Maraton MTB Movilele Blăjelului” (pentru copii şi adulţi) este organizată de către CS Next Sports în parteneriat cu Primăria Blăjel, Direcția Sport şi Tineret Sibiu și Asociația Județeană Sportul Pentru Toți Sibiu, are drept scop promovarea zonei, a mişcării în aer liber şi a unui stil de viaţă sănătos. Competiţia va avea loc în ziua de 29 iunie 2019, în localitatea Blăjel județul Sibiu. Înscrierea, startul, sosirea în/din competiţie vor fi amenajate in fața Bisericii Ortodoxe din str. Viilor nr. 2, precum și festivitatea de premiere. Această competiţie se adresează oricăror pasionaţi de mişcare, oricărei persoane căreia starea de sănătate îi permite sa pedaleze pe una din distanţele menţionate.
Competiţia va cuprinde 6 trasee: 200m, 600m, 1200m, 12 Km, 30 km, 64 Km.
Categorii de vârstă :
Traseu 200m – 4 – 6 ani
Traseu 600m – 7 – 9 ani
Traseu 1200m – 10 – 13 ani
Traseu Family 12 km :
-Sub 14 ani (M+F)
-14 – 18 ani (M+F)
-19 – 29 ani (M)
-19 + (F)
-Master 1 30 – 39 ani (M)
-Master 2 40 – 49 ani (M)
-Master 3 50+ (M)
Traseu 30 km:
– Cadeţi 14 – 16 ani
– Juniori 17 – 18 ani
– Amatori 19 – 29 ani
– Master 1 30 – 39 ani
– Master 2 40 – 49 ani
– Master 3 50+
– Open feminin
Traseu XCM 64 km:
– Amatori 19 – 29 ani
– Master 1 30 – 39 ani
– Master 2 40 – 49 ani
– Master 3 50+
– Open feminin
– Elite open.

PROGRAM:
Pachetul de înscriere online va conţine: numărul de concurs, chip și un baton energizant.

Vineri 28 iunie
-17:00 – 20:00 Ridicarea numerelor de concurs și pachetelor de start

Sâmbătă 29 iunie 2019. Descrierea programului de desfășurare:
– Înscrierea participanților ora 7:30 – 9:00
– Validarea concurenților: 9:00 – 9:30
– Ședința tehnică: 9:45
– Start categoriile: 14 ani – 50+ ora 10:00, pe distanțele 12 km, 30 km și 64 km
– Start categoriile: 4 ani – 13 ani ora 10:30, pe distanțele 200 m, 600 m și 1200 m
– Încheierea competiției și verificarea traseelor: ora 16:00
– Stabilirea clasamentului: ora 16:00 – 16:30
– Festivitatea de premiere: ora 16:45.

Mai multe informații și înscierea la competiție găsiți AICI.