Home » Archive for "ALTE SPORTURI"

Vrei să fii arbitru? Comisia de Arbitri Mediaş organizează cursuri gratuite pentru a deveni arbitru de fotbal

Retragerile sau promovările în eşaloanele superioare sunt problemele cu care se confruntă anual Comisia Judeţeană de Arbitri, delegările la meciurile din campionatele judeţene având de suferit, uneori, din acest punct de vedere. Astfel, Comisia de Arbitri Mediaş, din cadrul Asociației Județene de Fotbal Sibiu, anunţă deschiderea unui nou curs de formare a arbitrilor de fotbal. Sunt aşteptate persoane de sex masculin şi feminin, cu vârsta cuprinsă între 14 şi 25 de ani, care doresc să activeze şi să oficieze meciuri de fotbal. Temele abordate la curs vor consta în prezentarea Legilor Jocului atât teoretic, cât mai ales practic, pe teren, precum și vizionarea și analiza a numeroase secvenţe de joc pentru a înţelege cât mai bine noţiunile elementare. Această activitate este o modalitate de dezvoltare personală din mai multe puncte de vedere (social, intelectual, sportiv, cultural) şi o cale de a obţine un venit suplimentar. Dosarul trebuie să cuprindă următoarele acte:
– cazier judiciar
– adeverinţă de la medicul de familie în care să se specifice că sunteţi apt medical pentru efort fizic
– copie după cartea de identitate
Cursul este gratuit, iar cursanţii vor avea parte de cele mai bune condiţii de absolvire. Cursul va avea loc la sediul comisiei de arbitri din Mediaş. Persoanele interesate de acest subiect pot obține mai multe informații la numerele de telefon:
– Nagy Daniel: 0741564297
– Recorean Roxana: 0753577791
– Mailat Cristian: 0747310683.

 

Când vom putea avea din nou fotbal în Liga 1. Detalii de la Ministrul Sportului, Ionuț Stroe

Ministrul Tineretului și Sportului a venit cu noi precizări legate despre reluarea competițiilor sportive și de modalitatea în care se vor desfășura cantonamentele și antrenamentele echipelor. Conform lui Ionuț Stroe, Liga 1 s-ar putea relua peste o lună de la expirarea stării de urgență în România, lucru care se va întâmpla pe 14 mai. El a lăsat de înțeles faptul că Liga 1 s-ar putea relua în weekend-ul 13-14 iunie, pentru a putea comunica la timp, către UEFA, echipele participante în cupele europene.
”Este încă devreme să vorbim despre reluarea competițiilor. Deocamdată se vor desfășura doar antrenamentele, pe care o estimăm cumva la o lună de zile. După aceea vom putea trece și la reluarea competițiilor. În privința spectatorilor, va trebui să ne mulțumim doar cu urmărirea competițiilor sportive la televizor”, a anunțat Ministrul Sportului, Ionuț Stroe, într-o conferință de presă.

Liga 1 s-ar putea relua pe 13-14 iunie

Ionuț Stroe a lăsat de înțeles faptul că Liga 1 s-ar putea relua în weekend-ul 13-14 iunie, pentru a putea comunica la timp, către UEFA, echipele participante în cupele europene.
”Nu vreau să risc să avansez o dată. Depindem de lucruri pe care le cunoaștem mai puțin acum. Dacă am făcut referiri la o lună de pregătiri, hai s-o gândim în felul ăsta. Există o sincronizare cu celelalte campionate europene, astfel încât la data de 20 iulie să finalizăm și să trimitem echipele în cupele Europei. Raportându-ne la acest lucru și fiind optimiști, puteți anticipa răspunsul meu. Cluburile pot intra în cantonament încă din prima zi. Normele actuale spun clar că rămân în cantonament. Dacă evoluția situației ne va permite, vom putea relaxa, dar în condițiile actuale, rămâi acolo. Eu am văzut echipe din Liga 1 care fac cantonamente de 2-3-4 săptămâni în Antalya. Eu nu văd motivul dramatizării pentru două săptămâni. Lucrurile acestea le-au cerut ei. Au spus că au nevoie de 4 săptămâni de antrenament. Nu Guvernul a zis, ei au zis că au nevoie de atât pentru a fi apți și să se poată relua competiția”, a mai declarat Ionuț Stroe.

Ce sporturi se reiau de la 15 mai

Din data de 15 mai, se vor relua o serie întreagă de sporturi, care se vor desfășura individual și în aer liber. Este vorba despre sporturile organizate și de sporturile care se pot practica în mod individual: aeronautica, alpinismul, atletismul (probele de alergare, de aruncarea ciocanului, suliței), automobilismul, caiacul, canotajul, ciclismul, echitația, golful, kartingul, motociclismul, tenisul (proba de simplu), tir cu arcul, tir sportiv, bărci cu vele și pregătirea fizică generală. În cazul în care aceste discipline sunt practicate în aer liber, dar în interiorul unor baze sportive, organizatorii trebuie să adopte unele măsuri pentru protejarea sportivilor.

 

Toate competițiile sportive de pe teritoriul României vor fi suspendate până la data de 31 martie 2020

Având în vedere pericolul epidemiologic pe care-l reprezintă virusul COVID-19 și luând în considerare deciziile luate în ultimele zile de către Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, toate competițiile sportive vor fi suspendate până la data de 31 martie 2020.

FRF a decis suspendarea tuturor competițiilor fotbalistice

Având în vedere pericolul epidemiologic pe care-l reprezintă virusul COVID-19 și luând în considerare deciziile luate în ultimele zile de către Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, Federația Română de Fotbal a decis să suspende toate competițiile până la data de 31 martie 2020. Federația Română de Fotbal consideră că este datoare să protejeze familia fotbalului românesc și să participe activ la măsurile pe care Guvernul României și autoritățile internaționale le recomandă pentru protejarea sănătății publice. Astfel, în urma unei ședințe ce a avut loc astăzi la Casa Fotbalului și a consultărilor avute cu membrii afiliați, conducerea FRF, printr-un Comitet de Urgență, a decis astăzi, 12 martie, să suspende toate competițiile de fotbal, masculin și feminin, precum și de futsal, organizate în România. Așadar, meciurile din Liga 1, Liga 2, Liga 3, Liga 1 feminin, Liga 2 feminin, Liga 3 feminin, Liga 1 Futsal, Liga 2 Futsal și competițiile de la nivel județean vor fi amânate până pe 31 martie. În funcție de evoluția situației la nivel național prezenta hotărâre poate suporta modificări. Decizia vine după ce în urmă cu două zile FRF a decis să suspende toate competițiile de copii și juniori, iar miercuri, 11 martie, s-a amânat și turneul final al Cupei României la futsal. Chiar dacă meciurile s-ar disputa cu porțile închise, FRF consideră ca fiind un risc ridicat deplasarea echipelor și a personalului de specialitate. De asemenea, participarea tricolorilor U16 la turneul de dezvoltare din Bosnia-Herțegovina a fost anulată, la fel ca și meciurile de pregătire ale selecționatei Under 18 cu Finlanda ce trebuiau să aibă loc la Buftea. Ambele acțiuni urmau să se desfășoare în luna martie.

Toate competiţiile de baschet din această lună au fost suspendate

Meciurile din ligile naţionale de baschet, atât la feminin, cât şi la masculin, precum şi din comptiţiile 3×3, au fost suspendate până la 31 martie, din cauza coronavirusului, a anunțat Federaţia Română de Baschet.
„În vederea prevenirii extinderii pandemiei de COVID-19, Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Federaţiei Române de Baschet, după o consultare cu majoritatea reprezentanţilor cluburilor din Ligile Naţionale de Baschet şi a conducerilor Colegiului Central al Arbitrilor şi Comisiei Centrale de Comisari, decide următoarele:
-Suspendarea meciurilor din Ligă Naţională de Baschet Masculin şi Ligă Naţională de Baschet Feminin până la data de 31.03.2020.
-Suspendarea meciurilor din Turneul Final al Cupei României 3×3, masculin, ediţia 2020, şi a altor competiţii oficiale de baschet 3×3, până la data de 31.03.2020.
-În funcţie de evoluţia situaţiei din România referitoare la pandemia de COVID-19, prezenta decizie va suportă modificări“, se arată într-un comunicat de presă, remis de FRB.
Şi Federaţia Internaţională de Baschet (FIBA) a anunţat suspendarea tuturor competiţiilor organizate sub egida sa, începând de vineri, până la o dată ce nu a fost precizată, din cauza pandemiei de coronavirus.

Competiţiile de atletism din luna martie se suspendă

Federaţia Română de Atletism a luat decizia de a suspenda organizarea competiţiilor de atletism până la 31 martie 2020, ca măsură de prevenţie împotriva răspândirii virusului COVID-19. Toate competiţiile la care Federaţia Română de Atletism este organizator sau co-organizator vor fi suspendate până la 31 martie, existând posibilitatea extinderii acestui termen în cazul în care măsurile de siguranţă vor impune acest lucru. Decizia a fost luată de Consiliul Federal al Federaţiei Române de Atletism, în urma consfătuirii cu membrii Comisiei Tehnice, a celei de Competiţii şi a departamentului medical al federaţiei. Analiza situaţiei actuale a demonstrat că există un grad ridicat de periculozitate în ceea ce priveşte infectarea şi/ sau transmisia virusului COVID-19 la evenimentele sportive din luna martie.

 

Rezultate excelente a Clubului Dragon Fight Academy Kickboxing Mediaș în cadrul Cupei Cetatea Rodna

Clubul Dragon Fight Academy Kickboxing Mediaș continuă seria rezultatelor bune și foarte bune. Ieri, Dragon Fight Academy Kickboxing Mediaș au participat la o competiție în localitatea Rodna din județul Bistrița Năsăud. Cei 7 sportivi care au participat, Ivan Luca, Rău Darius, Rău Cristian, Doroga Vlad, Balint Cristian, Camelia Streza, Muraru Dragoș și pregătiți de antrenorul Mihai Mircea au obținut patru locuri unu, cinci locuri doi iar două meciuri au fost de egalitate în cadrul Cupei Cetatea Rodna. A fost a treia participare a medieșenilor la acest concurs. Sportivi de la 15 cluburi din țară s-au întrecut în meciuri de kickboxing. Evenimentul a fost organizat de Clubul Sportiv Fire Gym Cetatea Rodna, prin implicarea și grija antrenorului Cristian Zooi Alfred. Au participat cluburile CS Firegym Rodna, CS Rodna K1, Profesional Gym Bistrița, Extrem Gym Gura Humorului, Viking Pașcani, NMS Baia Mare, ACS Kickbox Baia Mare, Grand MMA Satu Mare, MT Kombat, ACS Gladiator Baia Mare, Dragon Fight Academy Kickboxing Mediaș, Rei Fight Sighișoara, Gi Do Baia Mare, Kickbox Ocna Șugatag și Firekick Boxing Gherla.

 

Octavian Șerban și Vasile Herman premiați la cea de-a doua ediție a Galei Sportului organizat de CJ Sibiu

Consiliul Județean Sibiu a organizat cea de-a doua ediție a Galei Sportului. În cadrul evenimentului de miercuri, au fost premiați 63 de sportivi și antrenori din județul Sibiu pentru rezultatele deosebite obținute în anul 2019 la diferite competiții naționale și internaționale. Premiile au fost înmânate de către conducerea Consiliului Județean Sibiu, reprezentată de cei doi vicepreședinți, Christine Manta-Klemens și Marcel Constantin Luca, de consilierii județeni Beatrice Ungar, Corina Dăncilă, Adelaida Fulea, Izabela Brezae, Mihai Sămărghițan, de Nicoleta David, directorul Direcției Județene de Sport și Tineret Sibiu, și de Adrian Bibu, consilier local și directorul Serviciului Public Sala Transilvania Sibiu. Sportivii au primit buchete de flori, cupe, diplome și premii în bani, valoarea totală a premiilor însumând 80.000 lei, sumă asigurată din bugetul Consiliului Județean Sibiu. În cadrul evenimentului au fost premiați doi antrenori din Mediaș. Este vorba despre antrenorul emerit Octavian Șerban care a primit premiul pentru întreaga activitate, și antrenorul de atletism Vasile Herman de la clubul CSS Mediaș, care a primit două mențiuni la categoria cel mai bun antrenor. 

CEL MAI BUN ANTRENOR – Sport olimpic: Vasile Herman, Atletism, C.S.Ș. Mediaș
CEL MAI BUN ANTRENOR – Sport neolimpic: Vasile Herman, Atletism, C.S.Ș. Mediaș
MERIT PENTRU ÎNTREAGA ACTIVITATE: Octavian Șerban

Sincere felicitări!

 

Elevii Liceului Teoretic Axente Sever calificați la faza județeană de tenis de masă

Olimpiada Națională a Sportului Școlar (O.N.S.Ș.) și-a desfășurat la finalul lunii ianuarie competițiile in domeniul tenisului de masă. Elevi de gimnaziu și de liceu, practicanți ai acestui sport, s-au reunit pe data de 30 ianuarie la sala de tenis a Clubului Sportiv Municipal Mediaș. Liceul Teoretic Axente Sever a fost la înălțime și la nivel de participare, tenismenii liceului reușind să se califice pentru faza județeană a acestei competiții. Podiumul băieților a fost 100% axentist, pe prima poziție situându-se Andrei Pînzar din clasa a IX-a Instructor Sportiv. El a fost urmat de Andreeas Secetă din clasa a XI-a Filologie intensiv Engleză și de Alin Baltag din clasa a XI-a Științele Naturii. Și la feminin rezultatele au fost pe măsură. Primul loc a fost ocupat de Mădălina Moga din clasa a IX-a Științele Naturii intensiv Engleză, iar pe poziția secundă s-a situat Diana Muntean din clasa a XII-a Științele Naturii intensiv Engleză. Cele două axentiste au fost recent premiate de clubul Lions pentru rezultate deosebite in domeniul tenisului de masă. Cu siguranță Liceul Teoretic Axente Sever va rămâne capitala tenisului de masă și pentru etapele următoare ale O.N.S.Ș., faza județeană a acestei competiții urmând a fi găzduită tot de municipiul nostru.

 

Clubul Sportiv Municipal Mediaș, secția tenis de masă, organizează selecție pentru copii

Clubul Sportiv Municipal Mediaș, secția tenis de masă, organizează selecție pentru copii cu vârsta cuprinsă între 6 și 10 ani, doritori de a practica tenisul de masă. Antrenamentele se desfășoară de luni până vineri între orele 15:30 – 17:00 la sala de tenis de masă de pe strada Gravorilor nr. 6. Antrenamentele sunt gratuite. Pentru mai multe informații vă așteptăm la sală.

 

Calendarul sportiv 2020: ghidul complet al evenimentelor sportive. Ce nu trebuie să ratăm!

2019 a avut de toate. Ne-am bucurat și ne-am enervat, am sperat și, uneori, când ne așteptam mai puțin am sărbătorit, prin sportivii noștri, momente de neuitat. Simona Halep a fost, din nou, cea care ne-a arătat că poți atinge culmi nebănuite dacă muncești și crezi în tine, după ce a câștigat trofeul la Wimbledon. Așa că, pentru 2020 vă dorim să fiți la fel de determinați ca dubla câștigătoare de Mare Șlem! N-am uitat de parcursul de excepție al lui CFR Cluj, care își continuă drumul în primăvara europeană, cu Dan Petrescu, antrenorul anului în ancheta Gazetei Sporturilor, la cârma echipei sau de fetele din echipa de tenis de masă, care și-au apărat titlul european în 2019! Ne așteaptă un an plin de evenimente, printre care: Fed Cup, Euro 2020, Copa America, Jocurile Olimpice, Campionatul European de handbal feminin și meciurile fantastice din Champions League. E momentul să dăm pagina și să vedem ce ne așteaptă. Pentru asta, v-am pregătit calendarul complet al competițiilor. Ce așteptări aveți de la anul sportiv 2020?

CALENDARUL SPORTIV AL ANULUI 2020

Ianuarie

28 decembrie 2019-6 ianuarie Sărituri cu schiurile Turneul celor 4 Trambuline
9-26 ianuarie Handbal Campionatul European (m) Austria, Norvegia, Suedia
12-26 ianuarie Polo Campionatul European Budapesta (Ungaria)
18-19 ianuarie Sanie Campionate Europene Lillehammer (Norvegia)
20-26 ianuarie Patinaj artistic Campionate Europene Graz (Austria)
20 ianuarie-2 februarie Tenis Australian Open Melbourne (Australia)
25-26 ianuarie Hochei pe gheață NHL All-Star Game St. Louis (SUA)

Februarie

1 februarie-14 martie Rugby Turneul celor 6 Națiuni
2 februarie Fotbal american Super Bowl Miami (SUA)
7-8 februarie Tenis Cupa Fed calificări România-Rusia Cluj-Napoca
10-16 februarie Lupte Campionate Europene Roma (Italia)
12-23 februarie Biatlon Campionate Europene Anterselva (Italia)
15-16 februarie Sanie Campionate Mondiale Soci (Rusia)
16 februarie Baschet NBA All-Star Game Chicago (SUA)
16-22 februarie Patinaj artistic Campionate Mondiale Montreal (Canada)
21 februarie-1 martie Bob Campionate Mondiale Altenberg (Germania)
22 februarie Formula 1 Marele Premiu al Bahreinului
22-29 februarie Tenis de Masă Campionate Mondiale pe echipe Busan (Coreea de Sud)
23 februarie-3 martie Tir Campionate Europene 10 m Wroclaw (Polonia)
26 februarie-1 martie Ciclism Campionatele Mondiale velodrom Berlin (Germania)

Martie

6 martie Tenis Cupa Davis calificări
8 martie Motociclism Marele Premiu al Qatarului
13-15 martie Atletism Campionate Mondiale indoor Nanjing (China)
15 martie Formula 1 Marele Premiu al Australiei
22 martie Motociclism Marele Premiu al Thailandei

Aprilie

4-12 aprilie Haltere Campionate Europene Moscova (Rusia)
5 aprilie Formula 1 Marele Premiu al Vietnamului
5 aprilie Motociclism Marele Premiu al Americilor
14-19 aprilie Tenis Cupa Fed finala Budapesta (Ungaria)
18 aprilie-4 mai Snooker Campionatul Mondial Sheffield (Mare Britanie)
19 aprilie Formula 1 Marele Premiu al Chinei
19 aprilie Motociclism Marele Premiu al Argentinei
30 aprilie-3 mai Gimnastică Campionate Europene (f) Paris (Franța)

Mai

1-3 mai Judo Campionate Europene Praga (Cehia)
3 mai Formula 1 Marele Premiu al Olandei
3 mai Motociclism Marele Premiu al Spaniei
6-20 mai Tir Campionate Europene pușcă Chateauroux (Franța)
8-24 mai Hochei pe gheață Campionatul Mondial Elveția
9-10 mai Handbal Liga Campionilor (f) Final Four Budapesta (Ungaria)
9-31 mai Ciclism Turul Italiei
10 mai Formula 1 Marele Premiu al Spaniei
11-17 mai Natație Campionate Europene Budapesta (Ungaria)
17 mai Motociclism Marele Premiu al Franței
18-24 mai Sărituri în apă Campionate Europene Budapesta (Ungaria)
21-24 mai Gimnastică ritmică Campionate Europene Kiev (Ucraina)
22-25 mai Baschet Euroliga Final Four (m) Koln (Germania)
24 mai Formula 1 Marele Premiu al Principatului Monaco
24 mai-7 iunie Tenis Roland Garr

Iunie

4-6 iunie Kaiac-Canoe Campionate Europene Bascov (România)
5-7 iunie Canotaj Campionate Europene Poznan (Polonia)
7 iunie Formula 1 Marele Premiu al Azerbaidjanului
7 iunie Motociclism Marele Premiu al Cataluniei
12 iunie-12 iulie Fotbal Campionatul European Azerbaidjan, Danemarca, Anglia, Germania, Germania, Ungaria, Italia, Olanda, Irlanda, România, Rusia, Scoția, Spania
14 iunie Formula 1 Marele Premiu al Canadei
16-21 iunie Scrimă Campionate Europene Minsk (Belarus)
21 iunie Motociclism Marele Premiu al Germaniei
27 iunie-19 iulie Ciclism Turul Franței
28 iunie Formula 1 Marele Premiu al Franței
28 iunie Motociclism Marele Premiu al Olandei
29 iunie-12 iulie Tenis Wimbledon Londra (Marea Britanie)

Iulie

5 iulie Formula 1 Formula 1 Marele Premiu al Austriei
12 iulie Motociclism Marele Premiu al Finlandei
19 iulie Formula 1 Marele Premiu al Marii Britanii
24 iulie-9 august Jocurile Olimpice de vară Tokyo (Japonia)
Gimnastică 25 iulie-5 august
Atletism 31 iulie-9 august
Baschet 26 iulie-9 august
Kaiac-canoe 3-8 august
Scrimă 25 iulie-2 august
Canotaj 24-31 iulie
Handbal 25 iulie-9 august
Tir 25 iulie-3 august
Înot 25 iulie-6 august
Tenis 25 iulie-2 august

August

2 august Formula 1 Marele Premiu al Ungariei
9 august Motociclism Marele Premiu al Cehiei
14 august-6 septembrie Ciclism Turul Spaniei
16 august Motociclism Marele Premiu al Austriei
16-23 august Canotaj Campionate Mondiale Bled (Slovenia)
25 august-6 septembrie Jocurile Paralimpice Tokyo (Japonia)
26-30 august Atletism Campionate Europene Paris (Franța)
30 august Formula 1 Marele Premiu al Belgiei
30 august Motociclism Marele Premiu al Marii Britanii
31 august-13 septembrie Tenis US Open New York (SUA)

Septembrie

6 septembrie Formula 1 Marele Premiu al Italiei
13 septembrie Motociclism Marele Premiu al San Marino
15-20 septembrie Tenis de masă Campionate Europene Varșovia (Polonia)
20 septembrie Formula 1 Marele Premiu al statului Singapore
20-27 septembrie Ciclism Campionate Mondiale șosea Aigle (Elveția)
27 septembrie Formula 1 Marele Premiu al Rusiei

Octombrie

4 octombrie Motociclism Marele Premiu al Aragonului
11 octombrie Formula 1 Marele Premiu al Japoniei
18 octombrie Motociclism Marele Premiu al Japoniei
25 octombrie Formula 1 Marele Premiu al SUA
25 octombrie Motociclism Marele Premiu al Australiei

Noiembrie

1 noiembrie Formula 1 Marele Premiu al Mexicului
1 noiembrie Motociclism Marele Premiu al Malaeziei
15 noiembrie Formula 1 Marele Premiu al Braziliei
15 noiembrie Motociclism Marele Premiu al Comunității Valenciene
23-29 noiembrie Tenis Cupa Davis finala
29 noiembrie Formula 1 Marele Premiu de la Abu Dhabi

Decembrie

4-20 decembrie Handbal Campionatul Mondial (f) Danemarca, Norvegia

 

Mai mulți atleți de la CSS Mediaș, vor participa la ediţia aniversară Crosul 15 Noiembrie din Brașov

Aproximativ 50 de atleți legitimați la Clubul Sportiv Școlar Mediaș vor participa la Crosul Internațional 15 Noiembrie, de la Brașov. Cea de-a 30 a ediţie a Crosului 15 Noiembrie va avea loc la Braşov în data de 17 noiembrie, fiind o competiție organizată în semn de omagiu față de revolta anticomunistă din 15 noiembrie 1987. Concursul se organizează de 29 de ani și este una dintre cele mai longevive competiții de acest gen din România. De ani buni, atleții Clubului Sportiv Școlar Mediaș participă la Crosul Internațional 15 Noiembrie, de la Brașov.

Crosul 15 Noiembrie

Traseul crosului, cu o lungime de 5 km, este acelaşi cu cel pe care manifestanţii l-au parcurs pe străzile municipiului Braşov, în toamna lui ‘87. Cum, în 2018, traseul a fost măsurat şi omologat IAAF-AIMS, startul se va da din uzină, exact din faţa Secţiei 440, a fostei uzine Steagu Roşu (Autocamioane Braşov), cea în care a fost aprinsă scânteia Revoltei anticomuniste! Finish-ul este la Prefectură, acolo unde s-a oprit şi coloana de manifestanţi din 87, manifestanţi care au avut un curaj nebun de a striga împotriva dictatorului, într-o perioadă în care nu se vedeau semnele căderii. Primul start va fi dat la ora 11.00, în cursa de 5K feminin. Al doilea start va fi la 11.45, pentru 5K masculin. La ora 12.00 va fi dat startul Cursei Populare, pentru copii sub 14 ani şi familii, dar, aici timpul limită de parcurgere a traseului este de o oră. Înscrierile se fac pe crosul15noiembrie.ro, unde cei interesaţi vor găsi şi mai multe detalii. „Fiind o ediţie aniversară, la Crosul 15 Noiembrie 2019 nu se percepe niciun fel de taxă de înscriere!”, anunţă organizatorii. Crosul 15 Noiembrie este cea mai importantă competiţie sportivă organizată anual la Braşov, în semn de omagiu pentru Revolta Anticomunistă din 15 Noiembrie 1987. Este, totodată, şi cea mai longevivă competiţie de alergare urbană din România.
Traseul competiţiei:
Parcul Industrial Roman – Strada Poienelor – Calea Bucureşti – Spitalul Judeţean – Spitalul Astra – Bulevardul 15 Noiembrie – Intersecţia „Trei Alimentare” – Centrul Civic – Biserica de Lemn – Hidromecanica (punct în care trasa optimă a traseului se va muta din stânga sensului de alergare spre dreapta) – Tribunalul Braşov – Spitalul CFR – Sala Patria – Teatrul Sică Alexandrescu – Prefectură.

 

FOTO și VIDEO: 200 de participanți s-au întrecut sâmbătă în competiția „Crosul Bucuriei” ediția a IV-a

Sâmbătă, 28 septembrie 2019 , a avut loc evenimentul „Crosul Bucuriei ” ediția a IV-a, la Barajul Ighiș din Mediaș. Startul a fost dat din zona parcului “La Butuci” iar traseul de aproximativ 2 kilometri a fost pe partea dreaptă a Barajului, un cros atipic, fără clasamente și timpi. La eveniment au fost prezenți în jur de 200 de persoane. Toți participanții au primit medalii și diplome de participare iar organizatorii au asigurat fructe și apă la sfârșitul turei. „Contribuie la bucuria celor din jurul tău prin simpla ta participare la “Crosul Bucuriei” – a fost mesajul evenimentului, în cadrul căruia s-au întâlnit principalii actori comunitari: instituții publice, organizații neguvernamentale, antreprenori responsabili, dar și persoane interesate de realizarea unor conexiuni puternice și nemijlocite în comunitatea medieșană. Parteneri: Primăria Municipiului Mediaș, Asociația de Turism Dianthus Mediaș, Direcția Județeană de Tineret și Sport Sibiu. Au fost prezenți alături de noi: Crucea Roșie filiala Mediaș, Școala Post Liceală Auxila Mediaș, Centrul Medical de Elită Mediaș, Școala Gimnazială C.I. Motaș, Școala Gimnazială nr.4 Mediaș, Școala Gimnazială Báthory István Mediaș, Centrul Școlar de educație Incluzivă Mediaș, CRRPH Mediaș, CITO Dumbrăveni, CRRPH Luduș, CITO Căpușu de Cîmpie și membrii ai comunității medieșene. Sponsori : Gartner Tibi I.I. și Generali. Ne-au sprijinit în organizarea evenimentului : Poliția Locală Mediaș, Jandarmeria Mediaș, Ecosal Mediaș, Apele Române. Parteneri media: NOVA TV, fotografii István Bertalan și Gabriel Kis, Mediaș News, Obiectiv Media, Radio Mediaș 725, Radio Ring, Sibiu 100%, Tribuna Sibiului, Mediaș Live. Mulțumiri speciale organizatorilor: personalul angajat și rezidenții CITO Mediaș. Mai multe fotografii de la eveniment găsiți AICI.

 

 

Invitație la mișcare: Crosul Toamnei la Blăjel, în 29 septembrie

Amatorii de mișcare din localitatea Blăjel și nu numai sunt așteptați la a patra ediție a Crosului Toamnei, care se va desfășura în 29 septembrie, la Blăjel. Competiția se va desfășura pe două trasee, de patru și 12 kilometri. La traseul de patru kilometri vor exista mai multe grupe de concurenți, de la opt ani și până la categoria peste 50 de ani, iar la traseul de 12 kilometri, se pot înscrie concurenți de la 14 ani și până la categoria de vârstă peste 50 de ani. Înscrierea concurenților se face în dimineața concursului, între orele 7:30 – 9:30, iar startul este programat pentru ora 10:00 din fața Bisericii Ortodoxe din Blăjel. Festivitatea de premiere va avea loc la ora 13:00. Potrivit organizatorilor, scopul principal al evenimentului se referă la popularizarea practicării sportului de masa în rândul populației din mediul rural, pentru practicarea exercițiului fizic într-un cadru organizat. Se dorește o recunoaștere și o promovare a evenimentelor sportive în mediul rural astfel încât acestea să devină o tradiție locală, iar numărul de participanți să crească de la o ediție la alta. Competiția este organizată de către Asociația Clubul Sportiv „Next Sports” Blăjel în parteneriat cu Primăria Blăjel, Direcția Județeană Sport și Tineret Sibiu și Asociația Județeană Sportul Pentru Toți Sibiu.

 

Descoperă povestea porcului de Bazna pedalând prin Colinele Transilvaniei

Profitați de vremea frumoasă de la mijlocul lunii septembrie pentru a face o plimbare prin Colinele Transilvaniei, cu bicicleta, de data aceasta în căutarea porcului de Bazna. Este vorba despre un bike & brunch cu plecarea din Mediaș, sâmbătă, 14 septembrie, la ora 10:00, de pe strada Honterus, de lângă Liceul Teoretic Stephan Ludwig Roth. Traseul este de nivel mediu spre ridicat, însumează circa 20 de km și va urma valea Târnăvii Mari, va trece prin Wewern, Dealu Înalt și prin satul Boian. Întoarcerea se va face pe un traseu alternativ de circa 15 km.
Taxa de participare este 80 lei și include:
– masă cu produse locale de Bazna de la Bassen Pension
– ghizi dedicați
– contribuție pentru întreținerea și marcarea de trasee de drumeție și bicicletă, în zona Mediașului.
Echipament obligatoriu: cască, sursă de hidratare semnificativă, pelerină de ploaie, mtb (se pot și închiria contra cost, dar e nevoie de rezervare prealabilă). Echipament recomandat: kit de reparație și cameră de rezervă pentru bicicletă, voie bună.
Alte mențiuni importante:
– băuturile alcoolice se plătesc separat
– copiii până în 7 ani nu plătesc
– copiii între 7 și 14 ani beneficiază de o reducere de 40%
Rezervările se fac prin oricare din următoarele metode:
– mesaj privat pe Facebook, pe pagina Colinele Transilvaniei
– pe mail la colineletransilvaniei@gmail.com
– pe telefon la 0721656416, între orele 10:00 și 18:00 – dacă nu avem semnal, suntem pe teren la pregătiri dar lăsați un SMS cu numele, numărul de persoane și orice alte întrebări, revenim noi.
Termen limită pentru înscriere: vineri, 13 septembrie, ora 18:00. E necesar să vă înscrieți ca să aibă toată lumea de mâncare!

Sursa: Colinele Transilvaniei