Home » Archive for "ALTE SPORTURI"

Mai mulți atleți de la CSS Mediaș, vor participa la ediţia aniversară Crosul 15 Noiembrie din Brașov

Aproximativ 50 de atleți legitimați la Clubul Sportiv Școlar Mediaș vor participa la Crosul Internațional 15 Noiembrie, de la Brașov. Cea de-a 30 a ediţie a Crosului 15 Noiembrie va avea loc la Braşov în data de 17 noiembrie, fiind o competiție organizată în semn de omagiu față de revolta anticomunistă din 15 noiembrie 1987. Concursul se organizează de 29 de ani și este una dintre cele mai longevive competiții de acest gen din România. De ani buni, atleții Clubului Sportiv Școlar Mediaș participă la Crosul Internațional 15 Noiembrie, de la Brașov.

Crosul 15 Noiembrie

Traseul crosului, cu o lungime de 5 km, este acelaşi cu cel pe care manifestanţii l-au parcurs pe străzile municipiului Braşov, în toamna lui ‘87. Cum, în 2018, traseul a fost măsurat şi omologat IAAF-AIMS, startul se va da din uzină, exact din faţa Secţiei 440, a fostei uzine Steagu Roşu (Autocamioane Braşov), cea în care a fost aprinsă scânteia Revoltei anticomuniste! Finish-ul este la Prefectură, acolo unde s-a oprit şi coloana de manifestanţi din 87, manifestanţi care au avut un curaj nebun de a striga împotriva dictatorului, într-o perioadă în care nu se vedeau semnele căderii. Primul start va fi dat la ora 11.00, în cursa de 5K feminin. Al doilea start va fi la 11.45, pentru 5K masculin. La ora 12.00 va fi dat startul Cursei Populare, pentru copii sub 14 ani şi familii, dar, aici timpul limită de parcurgere a traseului este de o oră. Înscrierile se fac pe crosul15noiembrie.ro, unde cei interesaţi vor găsi şi mai multe detalii. „Fiind o ediţie aniversară, la Crosul 15 Noiembrie 2019 nu se percepe niciun fel de taxă de înscriere!”, anunţă organizatorii. Crosul 15 Noiembrie este cea mai importantă competiţie sportivă organizată anual la Braşov, în semn de omagiu pentru Revolta Anticomunistă din 15 Noiembrie 1987. Este, totodată, şi cea mai longevivă competiţie de alergare urbană din România.
Traseul competiţiei:
Parcul Industrial Roman – Strada Poienelor – Calea Bucureşti – Spitalul Judeţean – Spitalul Astra – Bulevardul 15 Noiembrie – Intersecţia „Trei Alimentare” – Centrul Civic – Biserica de Lemn – Hidromecanica (punct în care trasa optimă a traseului se va muta din stânga sensului de alergare spre dreapta) – Tribunalul Braşov – Spitalul CFR – Sala Patria – Teatrul Sică Alexandrescu – Prefectură.

 

FOTO și VIDEO: 200 de participanți s-au întrecut sâmbătă în competiția „Crosul Bucuriei” ediția a IV-a

Sâmbătă, 28 septembrie 2019 , a avut loc evenimentul „Crosul Bucuriei ” ediția a IV-a, la Barajul Ighiș din Mediaș. Startul a fost dat din zona parcului “La Butuci” iar traseul de aproximativ 2 kilometri a fost pe partea dreaptă a Barajului, un cros atipic, fără clasamente și timpi. La eveniment au fost prezenți în jur de 200 de persoane. Toți participanții au primit medalii și diplome de participare iar organizatorii au asigurat fructe și apă la sfârșitul turei. „Contribuie la bucuria celor din jurul tău prin simpla ta participare la “Crosul Bucuriei” – a fost mesajul evenimentului, în cadrul căruia s-au întâlnit principalii actori comunitari: instituții publice, organizații neguvernamentale, antreprenori responsabili, dar și persoane interesate de realizarea unor conexiuni puternice și nemijlocite în comunitatea medieșană. Parteneri: Primăria Municipiului Mediaș, Asociația de Turism Dianthus Mediaș, Direcția Județeană de Tineret și Sport Sibiu. Au fost prezenți alături de noi: Crucea Roșie filiala Mediaș, Școala Post Liceală Auxila Mediaș, Centrul Medical de Elită Mediaș, Școala Gimnazială C.I. Motaș, Școala Gimnazială nr.4 Mediaș, Școala Gimnazială Báthory István Mediaș, Centrul Școlar de educație Incluzivă Mediaș, CRRPH Mediaș, CITO Dumbrăveni, CRRPH Luduș, CITO Căpușu de Cîmpie și membrii ai comunității medieșene. Sponsori : Gartner Tibi I.I. și Generali. Ne-au sprijinit în organizarea evenimentului : Poliția Locală Mediaș, Jandarmeria Mediaș, Ecosal Mediaș, Apele Române. Parteneri media: NOVA TV, fotografii István Bertalan și Gabriel Kis, Mediaș News, Obiectiv Media, Radio Mediaș 725, Radio Ring, Sibiu 100%, Tribuna Sibiului, Mediaș Live. Mulțumiri speciale organizatorilor: personalul angajat și rezidenții CITO Mediaș. Mai multe fotografii de la eveniment găsiți AICI.

 

 

Invitație la mișcare: Crosul Toamnei la Blăjel, în 29 septembrie

Amatorii de mișcare din localitatea Blăjel și nu numai sunt așteptați la a patra ediție a Crosului Toamnei, care se va desfășura în 29 septembrie, la Blăjel. Competiția se va desfășura pe două trasee, de patru și 12 kilometri. La traseul de patru kilometri vor exista mai multe grupe de concurenți, de la opt ani și până la categoria peste 50 de ani, iar la traseul de 12 kilometri, se pot înscrie concurenți de la 14 ani și până la categoria de vârstă peste 50 de ani. Înscrierea concurenților se face în dimineața concursului, între orele 7:30 – 9:30, iar startul este programat pentru ora 10:00 din fața Bisericii Ortodoxe din Blăjel. Festivitatea de premiere va avea loc la ora 13:00. Potrivit organizatorilor, scopul principal al evenimentului se referă la popularizarea practicării sportului de masa în rândul populației din mediul rural, pentru practicarea exercițiului fizic într-un cadru organizat. Se dorește o recunoaștere și o promovare a evenimentelor sportive în mediul rural astfel încât acestea să devină o tradiție locală, iar numărul de participanți să crească de la o ediție la alta. Competiția este organizată de către Asociația Clubul Sportiv „Next Sports” Blăjel în parteneriat cu Primăria Blăjel, Direcția Județeană Sport și Tineret Sibiu și Asociația Județeană Sportul Pentru Toți Sibiu.

 

Descoperă povestea porcului de Bazna pedalând prin Colinele Transilvaniei

Profitați de vremea frumoasă de la mijlocul lunii septembrie pentru a face o plimbare prin Colinele Transilvaniei, cu bicicleta, de data aceasta în căutarea porcului de Bazna. Este vorba despre un bike & brunch cu plecarea din Mediaș, sâmbătă, 14 septembrie, la ora 10:00, de pe strada Honterus, de lângă Liceul Teoretic Stephan Ludwig Roth. Traseul este de nivel mediu spre ridicat, însumează circa 20 de km și va urma valea Târnăvii Mari, va trece prin Wewern, Dealu Înalt și prin satul Boian. Întoarcerea se va face pe un traseu alternativ de circa 15 km.
Taxa de participare este 80 lei și include:
– masă cu produse locale de Bazna de la Bassen Pension
– ghizi dedicați
– contribuție pentru întreținerea și marcarea de trasee de drumeție și bicicletă, în zona Mediașului.
Echipament obligatoriu: cască, sursă de hidratare semnificativă, pelerină de ploaie, mtb (se pot și închiria contra cost, dar e nevoie de rezervare prealabilă). Echipament recomandat: kit de reparație și cameră de rezervă pentru bicicletă, voie bună.
Alte mențiuni importante:
– băuturile alcoolice se plătesc separat
– copiii până în 7 ani nu plătesc
– copiii între 7 și 14 ani beneficiază de o reducere de 40%
Rezervările se fac prin oricare din următoarele metode:
– mesaj privat pe Facebook, pe pagina Colinele Transilvaniei
– pe mail la colineletransilvaniei@gmail.com
– pe telefon la 0721656416, între orele 10:00 și 18:00 – dacă nu avem semnal, suntem pe teren la pregătiri dar lăsați un SMS cu numele, numărul de persoane și orice alte întrebări, revenim noi.
Termen limită pentru înscriere: vineri, 13 septembrie, ora 18:00. E necesar să vă înscrieți ca să aibă toată lumea de mâncare!

Sursa: Colinele Transilvaniei

 

Regal de kickboxing sâmbătă la Sala Sporturilor din Mediaș. A doua ediție a Cupei Mediașului la kickboxing

Amatorii de kickboxing din municipiul Mediaș vor avea parte de un adevărat regal, sâmbătă, 14 septembrie la Sala Sporturilor din cartierul Vitrometan, când se va desfășura a doua ediție a Cupei Mediașului la kickboxing. Competiția este dedicată amatorilor și profesioniștilor. Kickboxingul (în japoneză kikkubokushingu) este un grup de arte marțiale și de lupte sportive în poziție verticală, care utilizează lovituri cu mâinile și picioarele, dezvoltate istoric din karate, Muay Thai și boxul classic. Kickboxingul poate fi practicat ca autoapărare, fitness general sau ca sport de contact. Kickboxingul japonez își are originile în anii 1960, iar cel american a apărut la începutul anilor 1970. Kickboxingul poate fi considerat o artă marțială hibridă, format prin combinarea elementelor din diverse stiluri tradiționale de lupte. Printre cei care vor face show în arena special pregătită la Sala Sporturilor se enumeră: Edwin Petrea, Radau Mario, Muțiu Daniel, Medvinski Bogdan, Dan Popa, Oiegaș Flavius, Luca Chermes, Motamed Alin, Zdrabău Ionuț, Takacs Bogdan. Vor deschide meciurile de kickboxing Kovacs Noemi din Rodna și medieșeanca Streza Camelia. La această a doua ediție vor participa sportivi de la 21 de cluburi din: Mediaș, Sibiu, Târgu Mureș, Sighișoara, Brașov, Satu Mare, Baia Mare, Botoșani, Deva, Craiova, Rodna, Timișoara. Intrarea este 15 lei. 

 

Clubul de arte marțiale Kyudokan din Mediaș face înscrieri pentru cursuri de karate

Clubul Sportiv de Arte Marțiale Kyudokan Mediaș, face înscrieri pentru copii, tineri și adulți indiferent de vârstă, la Sala Sporturilor din Mediaș str. Lotru în zilele de luni și miercuri între orele 15:30 – 17:00. Amănunte privind înscrierea se vor da la sala de sport. Antrenamentele sunt conduse de antrenor și instructori în Karate Shotokan, acreditați, care vor coordona activitatea timp de 6 ore pe săptămână. Vă așteptăm dacă vreți să faceți mișcare sau Karate competițional indiferent de vârstă! Clubul Sportiv de Arte Marțiale Kyudokan este primul club de karate din Mediaș înființat în anul 1991 și este condus de Anghel Dorin, 5 Dan Karate. Artele marțiale nu înseamnă doar luptă. Cursurile de arte marțiale vă vor oferi o mai bună condiție fizică și vă vor spori încrederea în sine; veți învăța tehnici de autoapărare de la instructori de arte marțiale profesioniști.
Beneficiile unui curs de arte marțiale:
– Asimilarea unor tehnici de luptă și de autoapărare
– Exerciții pentru întărirea corpului, suplețe, flexibilitate
– Transformarea caracterului (dobândirea unui spirit de luptător)
– Exerciții de tip Qigong pentru îmbunătățirea și menținerea sănătății
– Exerciții de tip meditație pentru disciplinarea minții

 

FOTO: Câștigătorii competiției de ciclism cross country „Mediaș Bike Marathon” 2019

S-a tras cortina peste ediția a III-a a competiției de ciclism cross country Mediaș Bike Marathon 2019. Sâmbătă, 399 de concurenți din toată țara au participat la concurs, premiile acordate constând în bani și obiecte. Fiecare dintre cei prezenți la linia de start a primit un kit de concurs. Pe parcursul cursei au fost amplasate puncte de hidratare si asistenţă medicală. Toți cei care au trecut linia de finish au primit medalii de finisher. Concursul s-a desfășurat de-a lungul a trei trasee de 25, 40, respectiv 75 de kilometri care au parcurs mai multe localități din regiunea Târnavelor. Vremea a fost deosebit de frumoasă și nu au existat accidentări și incidente grave. De asemenea, reacțiile concurenților, indiferent de gradul lor de pregătire fizică, au fost bune, entuziaste chiar, cu privire la varietatea traseului, perfect pentru amatori. Concurenții au apreciat evoluția evenimentului, organizarea, traseele și locurile frumoase din zona Mediaș. Întrecerea a fost organizată de Primăria Mediaș, Asociația de Turism și Ecologie Dianthus cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu, Colinele Transilvaniei, Direcției Județene pentru Sport și Tineret Sibiu și comunității locale de cicliști. Mai multe fotografii de la eveniment găsiți AICI.

Clasament general final Mediaș Bike Marathon 2019

1. Szaniszló Rolánd István 01:18:39
2. Puiu Paul 01:21:29
3. Keresztes Előd 01:22:16
4. Willy Portik 01:23:24
5. Kovács Tihamér 01:23:32
6. Rozsa Alexandru 01:25:12
7. Czifra József 01:27:49
8. Precup Horea Ștefan 01:27:56
9. Făgăraș Laurențiu 01:27:58
10. Aldea Alexandru 01:28:17

Clasamentul complet îl puteți consulta AICI.

 

 

Premii de peste 20.000 de lei la competiția de ciclism cross country Mediaș Bike Marathon

Mediaș Bike Marathon este o competiție de ciclism cross country care are ca scop promovarea vieții active, mai aproape de natură și se adresează atât bicicliștilor amatori, cât și celor profesioniști. Concursul se desfășoară de-a lungul a trei trasee de 25, 40, respectiv 75 de kilometri care parcurg mai multe localități din regiunea Târnavelor. Organizatorii Mediaș Bike Marathon sunt Primăria Mediaș, Asociația de Turism și Ecologie Dianthus cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu, Colinele Transilvaniei, Direcției Județene pentru Sport și Tineret Sibiu și comunității locale de cicliști. Premiile anunțate de organizatori la probele competitive sunt de peste 20.000 lei.

Traseul de 25 de km: Locul 1: 300 lei, locul 2: 200 lei, locul 3: 100 lei.
< 14 ani,  masculin și feminin
14 – 18 ani, masculin și feminin
19 – 29 ani, masculin și feminin
30 – 39 ani, masculin și feminin
40 – 49 ani, masculin și feminin
> 50 ani, masculin și feminin

Traseul de 40 de km: Locul 1: 400 lei, locul 2: 300 lei, locul 3: 200 lei.
14 – 18 ani, masculin și feminin
19 – 29 ani, masculin și feminin
30 – 39 ani, masculin și feminin
40 – 49 ani, masculin și feminin
> 50 ani, masculin și feminin

Traseul de 75 de km: Locul 1: 600 lei, locul 2: 500 lei, locul 3: 400 lei.
Open Feminin
19-29 ani, masculin
30-39 ani, masculin
40-49 ani, masculin
>50 ani, masculin

Elite masculin open: Locul 1: 1000 lei, locul 2: 800 lei, locul 3: 700 lei.
Elite feminin open: Locul 1: 600 lei, locul 2: 500 lei, locul 3: 400 lei.

Primii 400 de participanți care au confrimat plata până la data de 25 august o să primească kitul de start: un tricou de ciclism. 

 

Turneu de șah, în weekend, la Mediaș

Primăria Municipiului Mediaș în parteneriat cu Asociația Club Sportiv Tera – Șah Mediaș organizează Turneul de șah, sâmbătă 31 august, la Biblioteca Municipală St. L. Roth, începând cu ora 9:30. Se vor desfășura 3 tipuri de turnee: turneul pentru seniori Open A, turneul pentru copii cu vârsta până la 14 ani – Open U14 și turneul pentru copii cu vârsta până la 10 ani – Open U 10. Modalitatea de desfășurare este de 6 runde cu omologare Fide si Federația Română de șah. Premierea va avea loc la ora 17:00. Înscrierile se fac până vineri 30.08.2019 ora 18:00 prin mesaj la tel. 0740 / 486429. Programul este următorul:
Ora 09:30 – Ședința tehnică
Ora 10:00 – 11:00 – Runda I
Ora 12:00 – Runda II
Ora 12:30 – Runda III
Ora 13:00 – 14:00 – Pauză de masă
Ora 14:00 – Runda IV
Ora 15:00 – Runda V
Ora 16:00 – Runda VI
Ora 17:00 – Festivitatea de premiere 

 

CSM Mediaș va participa cu 6 jucători la concursul Cupa Dumbrăvița la tenis de masă

În perioada 28.08 – 31.08.2019 se va desfășura la Dumbrăvița, în județul Timiș, concursul Cupa Dumbrăvița Championships Trophy Romania 2019, pentru juniori, cadeți și minicadeți. 6 sportivi din cadrul Secției de tenis de masă a Clubului Sportiv Municipal Mediaș, vor participa la acest concurs internațional de tenis de masă. Participanții vor concura pe trei categorii de vârstă, juniori, cadeți și minicadeți. Organizatorii evenimentului sunt Primăria Comunei Dumbrăvița, ACS Dumbrăvița și Emi TT & Gewo TT.

Cupa Dumbrăvița Championships Trophy Romania 2019

1. Competiția se organizează conform regulamentelor ITTF. Probele de echipe se desfășoară în system Corbillon. Toate meciurile vor fi 3 seturi câștigate din 5. Se vor premia:
– Locurile 1-4: cupe, medalii, diplome și materiale sportive
– Locurile 5-8: premii
Se va organiza tombolă în fiecare zi cu premii diverse.
2. Arbitraj: În faza grupelor preliminare și inferioare ale tabloului eliminatoriu, arbitrajul va fi asigurat de către sportivi sub supervizarea unui arbitru oficial la fiecare 4 mese. În fazele superioare (sferturi, semifinal, finale) toate meciurile vor fi arbitrate de oficiali.
3. Echipamentul de joc:
– 20 mese JOOLA – sală competiție
– 6 mese GEWO – sală de antrenament
– mingi GEWO Pro Select 40+
– suprafața sălii: TARAFLEX
4. Locația: Sala Polivalentă, Str. Codrului Nr. 3, Dumbrăvița, jud. Timiș, Cod 307160, România

 

FOTO: Medieșeanca Andreea Dragoman, învingătoare în Open-ul Nigeriei ITTF Challenge Plus la tenis de masă

În acest an 2019 sportiva medieșeană Andreea Dragoman participă la mai multe turnee de Open organizate de Federația Internațională de Tenis de Masă. Un astfel de turneu a fost cel organizat în Nigeria, în perioada 7-11 august. Andreea s-a impus în finala Under 21 împotriva sportivei belgiene Lung Lisa cu scorul de 3-0. Cu aceeași jucătoare belgiană Andreea Dragoman a ajuns în semifinalele turneului de tenis de pe continentul african, fiind învinse greu la dublu de două jucătoare rusoaice cu scorul de 3-2. Andreea Dragoman nu mai are nevoie de nici o prezentare în domeniul tenisului de masă, sportiva medieșeană având medalii naționale, europene, mondiale și olimpice la juniori. Primul turneu open de senioare la care a participat Andreea Dragoman a fost cel din luna februarie din Portugalia. După Open-ul nigerian găzduit de orașul Lagos, sportiva medieșeană va lua startul săptămâna viitoare în Bulgaria. Andreea Dragoman este absolventă a promoției 2019 a Liceului Teoretic Axente Sever la profilul de Științe Sociale. Îi dorim mult succes în continuare în cariera sportivă și avem speranța că va obține toate medaliile care îi lipsesc în acest moment din palmares.