Home » Archive for "ALTE SPORTURI"

HANDBAL: Junioarele I de la CSS Mediaș debutează astăzi, la turneul semifinal, cu Activ Plopeni

Handbalistele din Mediaș nu au avut prea mult timp pentru a petrece de Paşte. Junioarele I de la CSS Mediaş au făcut, marţi, deplasarea spre Sfântu Gheorghe, acolo unde se desfăşoară turneul semifinal. Medieşencele vor debuta miercuri, 11 aprilie, cu Activ Plopeni. Încep emoţiile pentru echipa de handbal junioare I de la CSS Mediaş. Medieşencele încep lupta pentru accederea la turneul final, care va reuni cele mai bune opt echipe din ţară. CSS Mediaş va întâlni, în cadrul turneului de la Sfântu Gheorghe, ce se desfăşoară în perioada 11-15 aprilie, echipele Danubius Galaţi, LPS Iaşi, CSS Viitorul Cluj, LPS Slatina şi Activ Plopeni. Primele două clasate se califică la turneul final. 
Programul meciurilor:

Miercuri
LPS Iaşi – CSS Viitorul Cluj (ora 14.00)
LPS Slatina – Danubius Galaţi (15.45)
CSS Mediaş – Activ Plopeni (17.30)

Joi
CSS Viitorul Cluj – Activ Plopeni (10.00)
Danubius Galaţi – CSS Mediaş (11.45)
LPS Iaşi – LPS Slatina (13.30)

Vineri
LPS Slatina – Viitorul Cluj (10.00)
CSS Mediaş – LPS Iaşi (11.45)
Activ Plopeni – Danubius Galaţi (13.30)

Sâmbătă
CSS Viitorul Cluj – Danubius Galaţi (10.00)
LPS Iaşi – Activ Plopeni (11.45)
LPS Slatina – CSS Mediaş (13.30)

Duminică
CSS Mediaş – CSS Viitorul Cluj ( 9.00)
Activ Plopeni – LPS Slatina (10.45)
Danubis Galaţi – LPS Iaşi (12.30)

HANDBAL FEMININ: CSŞ Mediaş va juca la Sfântu Gheorghe în faza semifinală a CN juniori I feminin

Reprezentanţii Federaţiei Române de Handbal au anunţat localităţile organizatoare ale turneelor din faza semifinală a Campionatului Naţional la nivelul juniorilor I feminin. În urma tragerii la sorţi pentru turneul semifinal, echipa CSŞ Mediaş a fost repartizată în grupa I, alături de câştigătoarele seriilor A şi D, LPS Iaşi, respectiv LPS Slatina, ocupanta poziţiei a treia în seria C, HC Activ CSO Plopeni, şi formaţiile clasate pe locul al patrulea în seriile B şi F, Danubius 2010 Galaţi şi Viitorul Cluj. Turneele din această fază se vor desfăşura pe teren neutru, săptămâna viitoare, în perioada 11-15 aprilie, iar grupa I semifinală va avea loc la Sfântu Gheorghe, programul meciurilor urmând a se stabili până marţi, 10 aprilie. În celelalte două grupe au fost repartizate următoarele echipe:
Grupa a III-a (se va desfăşura la Râmnicu Vâlcea): CSM Bucureşti (locul 1, seria C), CSŞ Tulcea (locul 1, seria B), CSŞ 2 Baia Mare (locul 2, seria F), ACS Transilvania Braşov (locul 3, seria E), LPS Piatra Neamţ (locul 4, seria A), LPS Târgu Jiu (locul 4, seria D).
Grupa a IV-a (se va desfăşura la Mediaş): CS Marta Baia Mare (locul 1, seria F), LPS Roman (locul 2, seria A), CSŞ 2 Bucureşti (locul 2, seria C), CSŞ Caracal (locul 3, seria D), CSŞ 1 Constanţa (locul 3, seria B), Dinamo Braşov (locul 4, seria E).
Primele două clasate din fiecare grupă din faza semifinală se vor califica la turneul final, programat în perioada 2-6 mai.

Mediașul va fi gazda turneului semifinal la naționalele de juniori I la handbal masculin

Federația Română de Handbal a stabilit prin tragere la sorți, luni 26 martie,  grupele turneelor semifinale pentru juniorii 1 la handbal masculin, din care fac parte în total 24 de echipe din țară, câte șase la fiecare din cele patru turnee. Pentru turneul semifinal al juniorilor 1, care se va desfășura la Mediaș, grupa 1 va fi alcătuită din echipele LPS Suceava, calificați de pe primul loc din grupă, prima clasată din grupa F, echipa clubului Potaissa Turda, locul doi din grupa E, CSȘ Odorhei, locul trei din grupa D, LPS Liceul Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, locul patru din grupa D, CSȘ Călărași, ultima fiind CSȘ Dinamo București, ocupanta locului patru în grupa D. Turneul semifinal se v-a desfășura în perioada 18 – 22 aprilie 2018, iar meciurile vor avea loc la Mediaș.

Concurs național de tenis de masă „Cupa Campionilor” la Mediaș

Clubul Copiilor Mediaș în parteneriat cu CS Romgaz Mediaș-tenis de masă, Direcția Municipală pentru Cultură, Sport, Turism și Tineret Mediaș, CSM Mediaș și Asociația Mediasch Sport & Education, organizează în data de 4 aprilie 2018, începând cu ora 9:00, în incinta CS Romgaz Mediaș-tenis de masă, situat pe strada Gravorilor nr.6, un concurs național de tenis de masă „Cupa Campionilor”. Scopul concursului este asigurarea unei activități organizate pentru tinerii sportivi practicanți ai tenisului de masă. Concursul se adresează tuturor elevilor (fete/băieți) pasionați de tenis de masă din școli, cluburi sportive, palate și cluburi ale copiilor. La concurs pot participa și sportivii legitimați sau maxim 8 elevi/unitate școlară. Categorii de concurs:
– Copii pană la10 ani (fete/băieți)
– Minicadeți 11-12 ani(fete/băieți)
– Cadeți 13-15 ani (fete/băieți)
Competiția se va desfășura în sistem grupe, începători și avansați iar fiecare jucător va susține 1 partidă cu fiecare adversar din grupă sa. Un meci se va juca „3 seturi câștigate din 5”. Un sportiv are dreptul de a participa doar la o singură categorie, iar jocul se va desfășura conform regulilor FRTM. Participarea la concurs este gratuită, iar termenul de însciere este 30 martie 2018, ora 12:00. Fișele de înscriere se trimit la adresa de e-mail clubul.copiilor.medias@gmail.com sau la numărul de fax 0269845353. Pentru informații suplimentare puteți suna la tel.0742175968 prof. Marian Rusu. În cadrul concursului se vor acorda medalii, cupe, diplome și premii câştigătorilor locurilor I, II, III , pe categorie de vârstă (fete/băieți) și diplome de participare tuturor participanților.

FOTO: O nouă competiție reușită la tenis de masă pentru CSM Mediaș

În perioada 15-18 martie, s-a desfăşurat a XX-a ediție a Cupei Bistrița – in memoriam Gheorghe Bozga. Competiția s-a adresat jucătorilor de tenis de masă din țară şi din străinătate, la categoriile de vârstă juniori, cadeți şi minicadeți, masculin şi feminin, individual şi pe echipe, la startul căreia s-au aliniat 252 de sportivi din Israel, Italia, Bosnia şi Herţegovina, Belarus, Ucraina, Serbia, Ungaria, Slovacia, Republica Moldova şi România. CSM Mediaș a participat cu un număr de 8 sportivi: Muntean Diana, Moga Mădălina, Moca Alina, Hila Beatrice, Herciu Gabriela, Cîndea Cristian, Pușcașu Călin, însoțiți de antrenorul Dan Daniel. Aceștia au obținut o medalie de argint prin Diana Muntean la dublu și 2 medalii de bronz la individual prin Diana Muntean și Cristian Cîndea. Concursul a fost organizat de Federaţia Română de Tenis de Masă, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bistriţa Năsăud, Clubul Sportiv Municipal, Liceul cu Program Sportiv şi Asociaţia Judeţeană de Tenis de Masă.

Etapă județeană la șah la Muzeul Gazelor Naturale din Mediaș

Inspectoratul Școlar Județean Sibiu împreună cu Clubul Tera-Şah Mediaş si cu sprijinul Muzeul Gazelor Naturale Mediaş , au onoarea de a organiza etapa județeană la Șah în cadru Olimpiadei Gimnaziilor și Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar, anul 2018. Astfel, Muzeul Gazelor Naturale va găzdui în data de 16 martie, etapa județeană la șah în cadrul Olimpiadei Gimnaziilor (cls.V-VIII) și Olimpiadei Naționale A Sportului Școlar (liceu). Vor participa elevi din județul Sibiu care au obținut calificarea la faza municipală sau locală, precum și elevi care au obținut calificarea din mediul rural.Competiția va începe la ora 11:00. Partidele de șah vor fi jucate în sistem elvețian în 5 runde. Timpul de joc va fi de 15 minute/jucător și se va juca conform cu reglementările FIDE.

O nouă medalie de aur pentru CSM Mediaș în cadrul CN Individual de Seniori la tenis de masă de la Buzău

În acest weekend, cei mai buni sportivi români au luptat pentru titlul de Campion Național la tenis de masă, care s-a desfășurat la Buzău. Sportiva clubului CSM Mediaș, Andreea Dragoman, a câștigat astăzi, în cadrul Campionatului Național Individual de Seniori de la Buzău, medalia de aur, devenind campioană națională la dublu împreună cu Iacob Camelia de la CS Pristavu Câmpulung.
Campionatul Național Individual Seniori ROMSTAL 2018
Finala dublu fete – Andreea Dragoman / Camelia Iacob – Anamaria Sebe / Alina Zaharia scor final 3:1 (11:5, 7:11, 11:8, 11:6)
Podium dublu fete: 
1. Andreea Dragoman / Camelia Iacob
2. Anamaria Sebe / Alina Zaharia
3. Eliza Sămăra / Elena Zaharia
Andreea Hudușan  / Daniela Barzoi 

Andreea Dragoman s-a calificat la Jocurile Olimpice de Tineret de la Buenos Aires 2018!

Sportiva clubului CSM Mediaș, Andreea Dragoman, a participat la Hodonin, Cehia la cel de-al doilea turneu de calificare la Jocurile Olimpice de Tineret, care se vor desfășura anul acesta la Buenos Aires. Andreea Dragoman a reușit o nouă performanță la tenis de masă calificându-se astfel la Jocurile Olimpice de Tineret la numai 17 ani. Andreea a câștigat toate cele 5 meciuri avute în acest turneu cu următoarele scoruri:
Turul I : Andreea Dragoman – Rui Xuan Goi (Singapore), scor 4-1
Turul II : Andreea Dragoman – Annika Lundstrom (Finlanda), scor 4-0
Sferturi de finală : Andreea Dragoman – Ozge Yilmaz (Turcia), scor 4-3
Semifinală : Andreea Dragoman – Ka Yee Lee (Hong Kong), scor 4-3
Finală : Andreea Dragoman – Andreea Pavlovic (Croația), scor 4-2
Jocurile Olimpice de Tineret vor avea loc în capitala Argentinei, Buenos Aires. Evenimentul se va desfășura în perioada 6-18 octombrie 2018. Vor participa cei mai buni sportivi din lume, la 36 discipline. Andreea Dragoman este legitimată la CSM Mediaș. Ea a început sportul de performanță alături de antrenorul Gheorghe Vaida. În acest moment, ea este pregătită de către Dan Daniel. Jocurile Olimpice ale Tineretului, sunt rezervate sportivilor cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani.
Felicitări, Andreea!

 

Performanță de argint pentru CSM Mediaș la Campionatul Național de Tenis de Masă

Timp de trei zile, de joi și până sâmbătă, în sala de sport de la Colegiul Național Pedagogic “Carol I” din Câmpulung s-a desfășurat etapa finală în proba pe echipe a Campionatelor Naționale de tenis de masă pentru juniori I, competiție la care au fost prezente 32 de formații, 16 la masculin și alte 16 la feminin. CSM Mediaș a obținut o performanță nesperată: clasarea pe locul 2, la nivel național și implicit câștigarea medaliei de argint. Lotul nostru a fost format din Andreea Dragoman, Mădălina Moga, Diana Muntean și Alina Moca  antrenați de antrenorul Dan Daniel.
Clasament final feminin:
1. LPS Constanța                 
2. CSM Mediaș                        
3. CSM Bistrița

Mediaș va găzdui a doua ediție a competiției Carpath Rogaining Trophy în perioada 30 iunie -1 iulie 2018

Clubul Sportiv Transylvania Rogaining în parteneriat cu compania Dafora SA și Primăria Mediaș , organizează în perioada 30 iunie-1 iulie 2018, a doua ediție a competiției „Carpath Rogaining Trophy” care va avea centrul de concurs la Ferma Trei Stejari, parte a complexului turistic Binder Bubi din Mediaș! Competiția de anul acesta va avea 24 ore, și va reprezenta pentru România prima întrecere internațională de Rogaining, unde vor fi invitate echipe din toate țările afiliate la Federația Internațională de Rogaining. În paralel se va organiza și o competiție de 4 ore, unde sunt așteptate echipe formate din persoane care vor să descopere această disciplină sportivă și să se bucure de o zi plină de aventură. Competiția se va desfășura pe un areal de aproximativ 160 kilometri pătrați, și vor fi amenajate aproximativ 70 posturi de control (CP). Pe timpul competiției de 24 ore, organizatorii vor amenaja o locație care se numește Hash House, unde participanții vor putea să mănânce să se odihnească, să-și schimbe hainele sau încălțămintea. De asemenea va fi amenajat un loc întunecos și liniștit pentru cei care vor să doarmă puțin cu sacul propriu de dormit. În afara competiției sportive, sunteți invitați să descoperiți obiectivele turistice, culturale și gastronomice ale Transilvaniei, prin intermediul excursiilor care vor fi afișate pe site-ul competiției. Înscrierile online pentru cea de a 2-a ediție a Carpath Rogaining Trophy s-au deschis la 1 februarie 2018! Găsiți toate informațiile pe: www.rogaining.ro.

Ce este Rogaining-ul?

Această disciplină sportivă deosebit de apreciată în marea majoritate a țărilor lumii nu a fost practicată oficial în România. Rogainingul s-a născut în 1975 în Australia și în scurt timp și-a câștigat mulți simpatizanți. Concurenții sunt grupați în echipe de 2-5 persoane și trebuie să atingă într-un timp dat cât mai multe puncte de control ajutându-se de o hartă. Probele sunt foarte dure, proba clasică fiind de 24 de ore.