Home » Archive for "ALTE SPORTURI"

Medieşeanca Teodora Popa, a două pe țară la turneul de șah de la Olănești

În perioada 11-13 iunie staţiunea Băile Olăneşti a găzduit finala Campionatului Naţional Şcolar de Şah ”Elisabeta Polihroniade”, destinat elevilor din şcolile şi liceele din ţara noastră. Liceul Teoretic Axente Sever a fost reprezentat de un echipaj mixt format din elevii Ioan Folea şi Ştefania Narita din clasa a IX-a Ştiinţele Naturii, respectiv Teodora Popa din clasa a XI-a Ştiinţele Naturii. Competiţia a constituit un bun prilej pentru bobocii liceului nostru ia contact cu lumea bună a şahuluinaţional, în condiţiile în care la Olăneşti au participat elevi cu participări la concursuri naţionale şi internaţionale. În ceea ce o priveşte pe Teodora Popa, aceasta a avut o prestaţie extraordinară, obţinând 6 victorii şi o remiză. Astfel eleva axentista, legitimată la clubul Terra Şah Mediaş, s-a clasat pe poziţia secundă în finala Campionatului Naţional Şcolar de Şah ”Elisabeta Polihroniade”.
”Am fost întâmpinaţi cu ospitalitate iar organizarea a fost foarte bună. Meciurile au avut un grad ridicat de dificultate, am început cu o remiză şi apoi am obţinut 6 victorii consecutive. Ca întotdeauna mi-am propus obţin cel puţin jumătate din punctele puse în joc şi bucur am reuşit mult mai mult. Am reuşit din nou clasez pe locul al doilea”, a declarat Teodora Popa la finalul competiţiei.
Campionatul Naţional Şcolar de Şah „Elisabeta Polihroniade” pentru elevii şi elevele din învăţământul preuniversitar a luat naştere la iniţiativa Marii Maestre Internaţionale Elisabeta Polihroniade şi anul acesta s-a aflat la a 5-a ediţie. Această competiţie este organizată în colaborare cu Ministerul Educaţiei Naţionale, cu Ministerul Tineretului şi Sportului şi cu Federaţia Română de Şah.

Medieşeanca, Anastasia Iliescu, invingătoare în turneul de tenis junioare de la Mamaia

În această săptămână la Mamaia s-a desfăşurat turneul internaţional de tenis Mamaia IDU Junior Championship – Mobexpert U16 , destinat copiilor sub 16 ani. Municipiul Mediaş a fost reprezentat la acest turneu de Anastasia Iliescu, elevă în clasa a IX-a a Liceului Teoretic Axente Sever. Anastasia a evoluat la dublu alături de Briana Straut şi au reuşit câştige finalaîn două seturi încheiate cu acelaşi scor, 6-1, împotriva perechii Alexandra Botin – Teodora Iosub. Tenismena axentistă a primit premii constând în cupe, diplome şi echipament sportiv profesional. Pentru Anastasia este o performanţă de excepţie în domeniul sportului alb, fiind primul turneu internaţional pe care şi l-a adjudecat, încondiţiile în care la turneul de la Mamaia participau sportivi din Bulgaria, Italia, Luxemburg, Moldova, Rusia, SUA şi România. Anastasia Iliescu este elevă a Liceului Teoretic Axente Sever în clasa a IX-a a profilului de Ştiinţe Sociale şi este legitimată la clubul de tenis As Pro Mediaş condus de antrenorul Toni Gaşpar. Tenismenamedieşeană îşi propune participe în această vară la alte turnee de tenis care vor avea loc la Bucureşti şi Timişoara. Felicitări Anastasia şi mult succes în această vară!
Sursa şi foto:  Costy Schiau

Au început înscrierile pentru „ Medias Bike Marathon “ eveniment aflat la prima ediție

Primăria Municipiului Mediaș în parteneriat cu Asociația de Turism și Ecologie DIANTHUS și Consiliului Județean Sibiu, organizează în data de 9 septembrie 2017, „Medias Bike Marathon“. Proiectul se află la prima ediție și se adresează atât bicicliștilor amatori, cât și celor profesioniști, având ca obiectiv promovarea potențialul ciclo – turistic al Mediașului, precum și promovarea bisericilor fortificate din satele prin care trec cele trei trasee diferite, pe distanțe de 25, 42 respectiv 70 km. Traseele scurte sunt adresate începătorilor, iar persoanelor care au participat și la alte concursuri de ciclism cu distanțe mai mari de 30 km li se recomandă înscrierea la distanță lungă. Traseul parcurge atât zone special amenajate din rețeaua Colinelor Transilvaniei cât și dealuri cu iarbă, drumuri forestiere, ulițe din vechile sate-cetăți fortificate, precum Biertan, Richiș, Ațel și Copșa Mare. Toate informațiile legate de concurs, profilul și harta traseelor, categoriile de vârstă, taxa de participare, dar și informații utile cu privire la posibilități de cazare și petrecere a timpului liber, le puteți găsi pe site-ul http://marathonmedias.ro/. Persoanele interesate se pot înscrie pe site-ul menționat la rubrica, „înscriere“ sau la adresa de e-mail alexandra@marathonmedias.ro. De asemenea doritorii pot lua parte la eveniment și în calitate de voluntar, înscriindu-se la adresa de e-mail menționată mai sus.

ITF Juniori Grad 2 Mediaş 2017: Trei din cele patru titluri au fost câştigate de juniorii români

Săptămâna trecută s-a disputat la Mediaş puternicul turneu ITF Juniori de categorie Grad 2, cu denumirea oficială “41st Medias-sen-Sibiu Junior ITF Tournament”. Juniorii români au profitat de avantajul terenului popriu şi au câştigat trei din cele patru trofeele puse în joc – la simplu, ambele finale au fost româneşti – dar şi preţioase puncte în clasament pentru mulţi dintre cei ce au participat. Rezultatele finalelor:
Simplu Fete:
Georgia Crăciun (310 ITF / 648 WTA, 17 ani) [7] – Mihaela Mărculescu (56 ITF, 16 ani) [1] 2-5, 7-5, 6-0
Georgia Crăciun a revenit – într-o incursiune nostalgică – din circuitul ITF Pro în cel al junioarelor, unde anul trecut îşi atingea maximul carierei – 12 ITF şi a câştigat împotiva singurei jucătoare pe care o mai avem în top 100 ITF, Mihaela Mărculescu.
Simplu Băieţi:
Bogdan Pavel (159 ITF, 17 ani) [7] – Vlad Dancu (71 ITF, 18 ani) [1] 5-7, 6-4, 7-5
Forma excelentă din ultima vreme a lui Bogdan Pavel i-a permis prima victorie de turneu la categoria Grad 2 şi această victorie dramatică la favoritul principal – Vlad Dancu – de asemenea singurul junior pe care îl avem deocamdată în top 100 ITF al Băieţilor.
Dublu Băieţi:
Ştefan Paloşi (179) / Max Stewart (Marea Britanie, 189) [2] – Christian Oliviera (251) / Gilbert Soares Klier Junior (134) (ambii Brazilia) [4] 2-6, 6-2, [110-4]
Alte rezultate bune au obţinut:
Simplu Fete: Denise Stoica (366 ITF, 1163 WTA) – semifinale; Andreea Velcea (166) şi Izabela Novac (442) – sferturi de finală.
Simplu Băieţi: Ioan Abrudan (226) – semifinale; Adrian Boitan (170) şi Filip Jianu (145) – sferturi de finală
Dublu Fete: Georgia Crăciun / Mihaela Mărculescu şi Selma Cadâr (113 ITF) (/ Selin Ovunc – Turcia) – semifinale
Dublu Băieţi: Adrian Boitan / Vlad Dancu – semifinale

O secție de Taekwon-do este posibil să fie deschisă la Mediaș, în cadrul Clubului Sportiv Municipal

În vederea dezvoltării unei atitudini pro-sport în cadrul comunității, Primăria Municipiului Mediaș, Județul Sibiu, a demarat procedura de înființare a unui Club Sportiv Municipal. Cu această ocazie, Federația Română de Taekwon-do ITF a venit cu propunerea înființării unei secții de Taekwon-do pentru copii. Astfel, vicepreședinții Federației, Ciprian Banea și Adrian Bibu, au avut o întrevedere joi, 27 aprilie 2017, cu primarul Mediașului, domnul Gheorghe Roman, fost practicant de Taekwon-do cu centura neagră.„Sperăm ca discuția avută cu domnul primar să se concretizeze într-un viitor cât mai apropiat. Ne bucuram foarte tare să vedem inițiative locale care vizează o continuă dezvoltare a sportului, și a Taekwon-do-ului în mod special. Comunitatea de Taekwon-do din România este din ce în ce mai numeroasă, iar performanțele obținute de România la Campionatele Europene și Mondiale sunt din ce în ce mai vizibile, fapt ce ne bucură foarte mult.”, a declarat Ciprian Banea, unul dintre vicepreședinții Federației Române de Taekwon-do ITF.

Teodora Popa va reprezenta județul Sibiu la Olimpiada Națională de Șah de la Giurgiu

Olimpică națională la geografie și religie, voluntară a Bibliotecii municipale Mediaș… sunt doar câteva dintre elementele care o definesc pe Teodora Popa, elevă in clasa a XI-a a Liceului Teoretic Axente Sever. Acestor aspecte li se mai adaugă pasiunea de o viață a Teodorei, șahul. Teodora Popa este singura reprezentantă a județului Sibiu care s-a calificat la olimpiada națională a sportului școlar in domeniul șahului. Ea a participat pe data de 3 martie a acestui an la competiția județeană și și-a asigurat participarea la faza națională care va avea loc luna viitoare la Giurgiu. Teodora Popa este elevă a Liceului Teoretic Axente Sever la profilul Științele Naturii, și este legitimată la clubul de șah Tera Șah Mediaș, condus de profesorul Emil Deliman. Teodora desfășoară la Biblioteca municipală un curs de inițiere in tainele șahului pentru copiii cu vârsta de 8-10 ani și participă la diverse turnee de șah la nivel național. Prin calificarea la olimpiada națională de șah de la Giurgiu, eleva axentistă și-a indeplinit una dintre dorințele ei arzătoare in domeniul sportului minții. Îi dorim succes Teodorei la Olimpiada Naţională de Şah de la Giurgiu, olimpiadă care va avea loc în perioada 11-14 mai 2017.

Înfrângere la diferenţă de 20 de goluri, pentru CSS Mediaş, în Turneul Semifinal CN Handbal Junioare I, seria III

CSS Mediaş, a jucat ieri cu în Turneul Semifinal al Campionatului Naţional de Handbal Junioare I, seria III, găzduit de Buzău, cu echipa similară CS Dacia Mioveni 2012. În ciuda mizei şi a emoţiilor, meciul a curs spre o victorie facilă a handbalistelor din Mioveni. S-a terminat cu un neverosimil 41-21 (20-9)! În meciul de vineri medieşencele au dat o replică viguroasă celor de la Activ Plopeni, câştigând partida cu scorul de 33-18 (19-15). Jocul a fost condus încă din startul partidei, de o manieră categorică, iar spre final, antrenorul din Mioveni şi-a permis mute, ca într-o întâlnire amicală. Diferenţa de 20 de goluri a pus în dificultate oficialii, în ce priveşte afişarea scorului, pentru riscau epuizarea logisticii de afişaj, cocheta Sală a Liceului Sportiv din Buzău nedispunând de tabelă de marcaj. În clasament conduce CS Dacia Mioveni 2012 cu 2 puncte, urmată de CSS Mediaş tot cu 2 puncte urmată de HC Activ Plopeni cu 0 puncte. Reamintim la acest turneu final se vor califica primele două echipe clasate din grupă.

Concurs interjudeţean de tenis de masă „Cupa Campionilor – In memoriam Costel Totan“

Clubul Sportiv Romgaz Mediaş ȋn parteneriat cu Primăria Municipiului Mediaş și SNGN Romgaz SA organizează ȋn perioada 1 – 2 aprilie 2017, Cupa „Costel Totan“ la tenis de masă. Competiția va avea loc ȋn sala de tenis de masă a Clubului Sportiv Romgaz, str. Gravorilor nr. 6. La competiție vor participa cei mai buni jucători de Divizie A și Superligă din România, atât masculin cât și feminin.
Programul competiției va fi următorul:
Sâmbătă – 01.04.2017 – ora 10.00 – ȋnceperea competiției – prima sesiune
– ora 14.00 – a doua sesiune a competiției
Duminică – 02.04.2017 – ora 10.00 – a treia sesiune
– ora 14.00 – premierea câştigătorilor

Primăria Mediaş a înfiinţat un club sportiv cu secţie de fotbal. Cristi Pustai spune că e o idee aberantă!

Consilierii locali din Mediaş au aprobat, vineri, înfiinţarea Clubului Sportiv Municipal Mediaş, grupare ce ar urma să aibă secţii de baschet, tenis de masă, atletism, handbal, tenis de câmp, dar şi fotbal. În oraşul ardelean, funcţionează din 1945 clubul Gaz Metan Mediaş, a cărui echipă de fotbal evoluează acum în Liga I. Cristian Pustai, antrenorului echipei de fotbal a Mediaşului, consideră aberantă decizia autorităţilor locale de a mai înfiinţa un club, în condiţiile în care există şi o şcoală sportivă. Clubul Sportiv Şcolar Mediaş are cinci secţii, atletism, baschet, fotbal, handbal fete şi tenis de câmp.
„Eu zic că în oraşul nostru unde şi aşa se întâmplă puţine lucruri, să mai înfiinţezi un club sportiv mi se pare aberantă această idee. Eu aş vedea alternativa privată ca o soluţie la situaţia în care se află ţara. Aş vedea un liceu privat foarte bun în Mediaş, aş vedea un spital privat, un club privat sprijinit de toţi agenţii economici care mai sunt prin Mediaş, deci o alternativă privată. Dar un club patronat de primărie când tu ai Clubul Sportiv Gaz Metan în Liga I şi care ar fi meritat în acest an un sprijin, ai şcoala sportivă… Poate va fi un club cu secţii noi, ar fi de lăudat să vedem volei feminin, eu mă duc la Blaj pentru că fetei mele îi place voleiul, dar nu pot să o dau la Blaj pentru că nu am posibilităţi să o duc la antrenament, poate chiar şi handbal, dar toate la nivel de copii şi juniori. Şi există şi o echipă de fotbal a primăriei prin Liga a V-a. E greu pentru că vrem să fim mondeni să intram şi noi în poveşti din astea, să distrugem o echipă, să construim alta. Nu ştiu câtă potenţă are oraşul nostru pentru a susţine aşa ceva. Deocamdată la fotbal ai o echipă în Liga I şi clubul acesta are o vechime, probabil că tentative de cluburi au mai fost de-a lungul anilor, dar clubul Gaz Metan a fost înfiinţat în 1947 ştiu eu. Nu putem dărâma lucruri clădite în timp. În fine, poate nici nu se doreşte asta, să îl vedem deocamdată înfiinţat. Probabil a fost un punct în campania electorală şi acum trebuie să se ţină de program, eu aşa mă gândesc sau dacă nu a fost, o fi apărut pe parcurs, ca necesitate pentru medieşeni”, a declarat Cristian Pustai, într-o conferinţă de presă care a avut loc săptămâna trecută. În replică, primarul Gheorghe Roman a precizat, luni, că noua structură sportivă nu se doreşte a fi un concurent al clubului Gaz Metan. Mai mult, CSM Mediaş nu va începe să funcţioneze în perioada următoare.
„În ultima perioadă am avut mai multe întâlniri cu diverşi reprezentanţi ai diverselor ramuri sportive. Vreau să le mulţumesc pentru că au venit la mine şi pentru că au încredere că administraţia locală dacă îşi propune ceva, face. Şi face, spun eu, şi lucruri bune. Atunci când vorbesc de sport să ştiţi că nu mă refer neapărat la fotbal. Sunt foarte mulţi copii în Mediaş care doresc să facă tenis de masă, care doresc să facă baschet, să facă atletism, chiar şi box, dar îşi doresc în acelaşi timp să facă şi fotbal. Vreau să se ştie foarte clar că clubul pe care noi l-am înfiinţat nu vrea să fie un concurent al Clubului Sportiv Gaz Metan. Nu ne propunem să cumpărăm jucători, nu ne propunem să dirijăm banii municipalităţii în achiziţia unor jucători prin care să ridicăm Clubul Sportiv Municipal Mediaş ca şi club sportiv de fotbal. Am auzit că unii vorbesc de o echipă a municipiului Mediaş în nu ştiu ce ligă. Primăria Mediaş nu are nicio echipă în nicio ligă. Primăria Mediaş are începând de astăzi un Club Sportiv Municipal. Împreună cu cei care ştiu ce înseamnă sport în Mediaş voi sta la masă şi le voi asculta sfaturile. Până la rectificarea bugetară este clar că ne vom gândi doar la modul în care trebuie să funcţioneze acest Club Sportiv Municipal”, a spus primarul Gheorghe Roman.

Mediaşul dă startul noului sezon competiţional la culturism

Mediaşul revine pe harta culturismului românesc, municipiul din judeţul Sibiu va fi gazda uneia dintre cele mai importante competiţii anuale organizate de Federaţia Română de Culturism şi Fitness, în parteneriat cu autorităţile locale şi clubul Power Gym Mediaş. Evenimentul, care se va desfăşura în data de 4 Martie 2017, va reuni la start cei mai buni sportivi din 17 judeţe ale ţării, care se vor întrece în 17 descipline sportive.
„Pregătirile pentru desfăşurarea evenimentului sunt pe ultima sută de metri şi ţin să asigur toţi participanţii că Mediaşul oferă toate condiţiile necesare, atât pentru această competiţie, cât şi pentru a petrece câteva zile de relaxare într-un oraş cu farmec aparte. Mulţumesc Primăriei Mediaş care prin intermediul primarului, Gheorghe Roman, se implică în susţinerea sportului şi promovarea unui stil de viaţă sănătos şi, totodată, Societăţii Romgaz pentru sprijinul acordat.” – a declarat Mihai Madarasi, organizatorul evenimentului şi preşedintele clubului Power Gym Mediaş. Participarea la competiţie este criteriul de calificare în finalele Campionatelor Naţionale de Culturism şi Fitness, ce se vor desfăşura la Tîrgu-Mureş şi Sibiu în 2 septembrie, respectiv 29-30 septembrie.
„Vreau să-l felicit pe domnul Mihai Madarasi pentru implicarea de care dă dovadă în promovarea culturismului şi fitnessului, în această zonă a ţării. Îl asigur de toată susţinerea mea şi sper ca după alegeri (FRCF îşi alege conducerea în 18 februarie, în cadrul Adunării Generale) să continue proiectele sale pentru promovarea culturismului românesc la nivel de masă şi atragerea de concurenţi capabili de performaţă.” – prof. Gabriel Toncean, preşedintele Federaţiei Române de Culturism şi Fitness.

sursa