Home » Archive for "ALTE SPORTURI"

Andreea Dragoman câştigătoare a Cupei României la tenis de masă juniori I de la Buzău

Un nou rezultat remarcabil pentru tenisul de masă medieșean, Andreea Dragoman, sportiva legitimată la CSM Mediaș, a câștigat, în week-end, în Sala Sporturilor din Buzău, Cupa României la tenis de masă rezervat pentru juniori I, competiție cu care Federația Română de Tenis de Masă a deschis anul sportiv 2018. Andreea Dragoman a învins-o în finală pe Elena Zaharia de la CS Farul Constanța cu scorul de 4-3, în timp ce medaliile de bronz au ajuns la Tania Plăian (CSM Bistrița) și Ana Barbu (CSS Slatina). Alături de Andreea Dragoman la competiție au mai participat și sportivele Alina Moca, Diana Muntean și Cristian Cîndea. Succesul obținut de Andreea Dragoman a însemnat și prima medalie câștigată pentru CSM Mediaș, club la care este legitimată Andreea. Rezultatele finale ale Cupei României la Juniori I :

Băieți
1. Dragoș Oprea – CSM Buzău
2. Mihai Zamfir – CS Pristavu Câmpulung
3. Mihai Nemaciuc – CSM Bistrița
Andrei Miron – CSA Steaua București

Fete
1. Andreea Dragoman – CSM Mediaș
2. Elena Zaharia – CS Farul Constanța
3. Tania Plăian – CSM Bistrița
Ana Barbu – CSS Slatina

 

Andreea Dragoman, medalie de bronz cu naționala de tenis de masă a României

Sfârșitul lunii noiembrie a adus o nouă medalie în palmaresul medieșencei Andreea Dragoman. Calificată cu naționala țării noastre la Campionatul Mondial de Tenis de Masă pentru Juniori de la Riva del Garda, Andreea Dragoman și coechipierele ei Adina Deaconu și Tania Plăian au avut o prestație deosebită, eliminând echipele Taipei-ului, Cehiei și Germaniei. În semifinala campionatului mondial, junioarele noastre au fost învinse de naționala Chinei și și-au asigurat astfel medialia de bronz. De remarcat faptul că în semifinale, atât la fete cât și la băieti, România a fost singura echipă din afara Asiei, celelalte trei echipe fiind China, Japonia și Coreea de Sud. Andreea Dragoman este elevă în clasa a XI-a a Liceului Teoretic Axente Sever, la profilul de Științe Sociale. Sportiva medieșeană își continuă prestația foarte bună de la Campionatul Mondial de Tenis de Masă de la Riva del Garda, participând la probele individuale și de dublu ale competiției. Felicitări Andreea, felicitări naționalelor de juniori ale României, care au obținut pană în acest moment 3 medalii la campionatul din nordul Italiei.

Turneul Regilor Romgaz la Șah 2017, a fost câștigat de șahiștii ucraineni

Ediția din acest an a Turneul Regilor Romgaz și-a desemnat, marți seara, câstigatorii. Vassily Ivanchuk (Ucraina), campionul mondial en-titre la șah rapid, și-a adjudecat trofeul la masculin, iar Anna Muzychuk (Ucraina), campioana mondială en-titre la șah rapid și blitz, la feminin. Până acum, Ivanchuk a câștigat de trei ori trofeul acestei competiții internaționale, care a fost catalogată de către ex-campionul mondial GM Anatoli Karpov drept “cel mai puternic turneu din România din toate timpurile, devenit acum tradiție, care a reușit să adune pe cei mai puternici șahiști din lume, ducându-l astfel, an de an, spre culmi tot mai înalte, între primele turnee de șah ale lumii”. Turneul s-a disputat la Mediaș, în incinta Liceului Axente Sever în sala de sport.

Turneul Regilor 2017. Patru campioni mondiali la şah vin săptămâna aceasta în România

Turneul Regilor 2017 se va disputa în perioada 26-28 noiembrie, la Mediaş şi va reuni la start nume importante ale şahului mondial. În competiţia masculină vor evolua: Sergei Karjakin (Rusia), cel care a fost aproape de a-l deposeda pe Magnus Carlsen de titlul suprem, în ultima finală mondială; Vassily Ivanchuk (Ucraina), campionul mondial în exercițiu la șah rapid; Wei Yi (China), care la numai 18 ani deține deja trei titluri de campion național al țării sale; Bogdan-Daniel Deac (România), devenit la doar 14 ani și 8 luni, cel mai tânăr mare maestru român din toate timpurile. Participantele la turneul feminin sunt: Anna Muzychuk (Ucraina), campioană mondială din 2015; Pia Cramling (Suedia), dublă campioană europeană; Elisabeth Paehtz (Germania), numărul 1 al țării sale începând din 2004, multiplă campioană națională la șah rapid și blitz; Corina Peptan (România), multiplă campioană europeană și mondială de juniori, obținînd anul acesta cel de-al 12-lea titlu de Campioană Națională a României.
Programul competiţiei:
26-27 noiembrie – Deschiderea festivă a turneului va avea loc la București, pe data de 24 noiembrie, în prezența fostului campion mondial Anatoly Karpov (Rusia).
28 noiembrie – la Mediaş, blitz și blitz șah rapid.
Turneul Regilor a fost introdus în anul 2010 în circuitul Grand slam, alături de turneele de la Nanjing China, Wijk aan Zee Olanda (început în 1938), Linares (început în 1978) și Bilbao Spania, (înaintea unor turnee similare din Federația Rusă, Anglia, SUA și Argentina).

Iulia Mărginean (CSS Mediaș) a obținut locul 4 la crosul „15 Noiembrie” din Braşov

Circa 1.200 de persoane (față de 800, anul trecut) s-au prezentat sâmbătă dimineață la startul tradiționalului cros „15 Noiembrie”, competiție sportivă care reface an de an traseul pe care l-au urmat participanţii la revolta anticomunistă a muncitorilor din Braşov, în 15 Noiembrie 1987. Ajuns la cea de-a 28-a ediție, concursul s-a desfășurat pe o distanță de 5 kilometri, pe mai multe categorii de vârstă, atât pentru sportivi, cât și pentru amatorii de mișcare în aer liber. Primele în competiție au intrat fetele, de la ora 11:00, jumătate de oră mai târziu fiind rândul băieților. Iulia Mărginean, componentă la clubul CSS Mediaș, a obținut locul patru, din 160 de participanți,  la această competiție la categoria feminin. În total, la competiție au participat 610 sportivi de performanță, 160 de fete și 450 de băieți. Competiția s-a desfășurat sub egida Federaţiei Române de Atletism şi a fost organizată de către Asociaţia 15 Noiembrie 1987, în parteneriat cu Facultatea de Educaţie Fizică şi Sporturi Montane a Universităţii „Transilvania”, Primăria şi Consiliul Local Brașov.

Turneul Regilor Romgaz la Şah – In memoriam Elisabeta Polihroniade Ediția a XI-a Mediaș 24-29 noiembrie 2017

La 10 ani după intrarea sa pe agenda competiţiilor internaţionale de înaltă ţinută, Turneul Regilor Romgaz reiterează, în alt format, latura spectaculară din 2016 (şah rapid şi blitz), când s-au confruntat Hou Yifan şi Vladimir Kramnik. Acum se vor disputa două turnee închise de mari maeştri (round-robin de 4), care vor reuni nume de prim ordin ale şahului contemporan, aureolate de rezultate excepţionale. În turneul masculin vor evolua: Sergei Karjakin (Rusia), cel care a fost aproape de a-l deposeda pe Magnus Carlsen de cununa supremă, în ultima finală mondială, Vassily Ivanchuk (Ucraina), campionul mondial en-titre la şah rapid, Wei Yi (China), care la numai 18 ani deţine deja trei titluri de campion naţional al ţării sale, iar un al patrulea jucător, din ţara noastră, va fi desemnat de către Federaţia Română de Şah. Participantele la turneul feminin sunt: Anna Muzychuk (Ucraina), campioana mondială en-titre la şah rapid şi blitz; Pia Cramling (Suedia), dublă campioană europeană, Elisabeth Paehtz (Germania), numărul 1 al ţării sale începând din 2004, multiplă campioană naţională la şah rapid şi blitz, o a patra jucătoare, din ţara noastră, va fi desemnată de către Federaţia Română de Şah. Deschiderea festivă a turneului va avea loc la Bucureşti, pe data de 24 noiembrie, în prezenţa fostului campion mondial Anatoly Karpov (Rusia). Competiţia se va desfăşura la Mediaş, după cum urmează:
– 26-27 noiembrie – şah rapid
– 28 noiembrie – blitz
Aşteptăm un deosebit interes al publicului pentru acest eveniment care, ca şi anul trecut, este dedicat memoriei celei care a fost sufletul Turneului Regilor Romgaz, marea maestră Elisabeta Polihroniade.

Regulamentul competiției

În cele trei zile de joc vor avea loc două evenimente, A și B:
A – 2 turnee de șah rapid: în turneul 1 vor fi 4 jucători, iar în turneul 2 vor fi 4 jucătoare.
B – 2 turnee de șah blitz: în turneul 1 vor fi 4 jucători, iar în turneul 2 vor fi de asemenea 4 jucătoare.

Sistemul de joc și numărul de runde
A. Turneele se vor juca în sistem round robin tur-retur. Astfel fiecare participant va juca 6 partide.

Timpul de joc
Șah rapid : pentru toată partida 15 minute plus un increment de 10 secunde, începând cu prima mutare.
Blitz : pentru toată partida 3 minute plus un increment de 2 secunde, începând cu prima mutare.

Orarul evenimentului
Joi, 23.11.2017 și Vineri 24.11.2017, sosirea (București)
Vineri 24.11.2017 ora 16:30 ceremonia de deschidere (București)
Sâmbătă, 25.11.2017, transfer București-Mediaș
Duminică, 26.11.2017, turneele A, 3 partide/jucător de șah rapid. Startul va fi la 15:00 cu 10 minute pauză între runde (Mediaș).
Luni, 27.11.2017, turneele A, 3 partide/jucător de șah rapid. Startul va fi la 15:00 cu 10 minute pauză între runde (Mediaș).
Marți, 28.11.2017, turneele B, 12 partide de blitz/jucător. Startul va fi la 13:30 cu 5 minute pauză între runde (Mediaș).
Miercuri, 29.11.2017, plecarea de pe aeroportul din Sibiu.

Tragerea la sorți
Pentru turneele Round Robin vor fi aplicate următoarele proceduri: cei 4 jucători/jucătoare (în ordine descrescătoare, de la cel mai bine clasificat în jos) vor trage la sorți numerele de start. În turneul de Blitz, jucătorii vor menține această ordine dar vor avea culorile inversate față de turneul de șah Rapid. Prin acest sistem, toți jucătorii vor juca 9 runde cu piesele albe și 9 runde cu piesele negre.

Diagrama finală și stabilirea câștigătorului
Diagrama finală a turneului (turneele A+B) va fi determinată de locul în clasamentul final al turneului A plus locul în clasamentul final al turneului B. În cazul egalității, prioritate va avea cel mai bine clasat în turneul A (șahul rapid). Jucătorii primesc: 4 puncte pentru locul I, 3 puncte pentru locul II, 2 puncte pentru locul III și 1 punct pentru locul IV.
De exemplu, dacă în clasamentele finale jucătorul X ocupă locul II în turneul A și locul I în turneul B, el va primi 7 puncte (3+4=7). Dacă jucătorul Y ocupă locul I în turneul A și locul II în turneul B, el de asemenea va primi 7 puncte (4+3=7). Astfel, în diagrama finală a turneelor A+B jucătorul Y va ocupa poziția I deoarece a avut o mai bună clasare în turneul A de șah rapid.

Arbitru-șef : IA Faiq Gasanov
Arbitru-adjunct : IA Radu-Cătălin Chirilă
Președinte turneu : Dan Gabăr

FOTO : Rezultate excelente pentru medieșeni participanți la „Jocurile Internaționale ale Copiilor“!

Localitatea lituaniană Kaunas a găzduit zilele acestea cea de-a cincizeci și una ediție a Jocurilor Internaționale ale Copiilor, la care municipiul Mediaș a participat cu o delegație compusă din 24 de antrenori, oficiali și sportivi, reprezentând disciplinele sportive atletism, tenis de masă și baschet. Componența delegației medieșene a fost următoarea: sportivii Antal Sergiu Rareș, Albu Andrei, Bălășoiu Sebastian, Deac Alexandru Viorel, Pînzar Andrei, Dumitrescu Cristina, Baltag Tudor Alin, Moga Mădălina Alexandra, Vasiu Alexandra Cătălina, Oroian Ștefan Alexandru, Vasiu Raluca, Mărginean Iulia Florina, Gorbea Cristian Petre Ioan, Geller Levente, Bulucz Andreea Krisztina, Veza David, Weber Ștefania, Loghin Alin Vasile; antrenorii: Herman Vasile, Veza Lavinia, Ploscar Cosmin Ioan, Ibășfălean Vasile, Cucean Eugen Cristian, precum și reprezentantul municipalității, Barbu Antonela Sofia. La atletism, Iulia Mărginean a obținut medalia de argint în proba de 800 de metri, iar la tenis de masă, finala B medieșenii au obținut următoarele rezultate: Cristina Dumitrescu locul I, Mădălina Moga locul II, Andrei Pânzar locul III, iar Alin Baltag s-a clasat în primii 8 concurenți. Echipa de baschet, formată din Sergiu Rareș Antal, Andrei Albu, Sebastian Bălășoiu și Alexandru Viorel Deac s-a clasat pe locul șapte în clasamentul general. De asemenea, la ștafetă băieți – finala B, Levente Geller, Alin Loghin, Alexandru Oroian și Cristian Gorbea au ocupat locul 6. Felicitări tuturor celor care au reprezentat municipiul Mediaș la „Jocurile Internaționale ale Copiilor“- Kaunas 2017!

 

Înscrie-te în primul concurs de Kendama din Mediaş! Cum poţi fii unul dintre participanţi?

Ești fan Kendama? Asociația Energia Inteligentă, în parteneriat cu Muzeul Gazelor Naturale, au pregătit primul concurs din Mediaș pentru pasionații acestui joc incitant. Vino la Muzeul Gazelor Naturale din Mediaș pe data de 13 iulie, împreuna cu Kendama ta să descoperi jucăria japoneză devenită deja celebră și la noi, ce incită imaginația și ambiția fiecărui jucător. Ești pregătit să-ți măsori forțele? Atenție, crează dependență! Participarea este gratuită!
Program eveniment:
11:00 – 12:00 : Înregistrarea jucătorilor
12:00 : Începerea concursului
Premii :
Premiul 1 – Kendama Luzumaki ediție limitată
Premiul 2 – Kendama Sweets Prime Stripe Goochi
Premiul 3 – Kendama Sweets Prime Solid Green
Regulile jocului :
– Participanţii se pot înscrie la prezentul concurs în ziua de 13 iulie, în intervalul de timp 11:00 – 12:00
– Nu există vârstă minimă sau maximă pentru participare
– Nu există număr maxim de participanţi
– Nu este taxă de participare
– Se joacă după sistem piramidal 1 versus 1 până rămân top 3
– Game of Ken: doi jucători se duelează într-un game of Ken. Înainte de începerea jocului se trage la sorţi care este primul jucator care setează trick-ul. Dacă jucătorul care setează greşeşte demonstrația, va seta celălalt jucător. Daca reuşeşte trick-ul, adversarul trebuie să reuşească şi el din maxim trei încercări. Dacă adversarul nu reuşeşte se pune un punct celui care a setat. Se joacă până se ajunge la trei puncte. Trick-urile nu se repetă!
Pentru cei care sunt în vacanță și nu pot participa, evenimentul va fi transmis live pe Facebook pe pagina Muzeului Gazelor Naturale – www.facebook.com/MuzeulGazelorNaturale.

Ce este jocul Kendama?

Kendama este un joc de îndemânare japonez. Jocul Kendama este un obiect (preferabil din lemn) format dintr-o țepușă, 3 cupe și o bilă care este atașată printr-o sfoară de mâner. Corpul principal – kenul sau sabia are un vârf sau țepușă care se numeste kensaki. Partea opusă, cupa bază se numește chuzura. Cele două cupe de lângă kensaki sunt de două mărimi, cea mică se numește Kozara și cea mare Ozara. Bila se numește tama care înseamnă dama în limba japoneză. Kendama este un joc de atenţie, este un joc de coordonare, este un joc de strategie. De obicei, jocul de Kendama este recomandat copiilor peste 4 ani. Jocul Kendama presupune a­run­care mingii și prinderea ei în băț sau în una din cele trei cupe, iar pentru a putea folosi sutele de tehnici de prin­dere jucătorul trebuie să își co­ordoneze mișcările întregului corp. Issei Fujiwara a legat aceste teh­nici de jongleriile practicate în circuri, de jodo și chiar de karate, însă în timpul ex­e­cu­tării trucurilor, mai ales într-o com­pe­tiție se folosește doar o mînă. Ken­da­ma nu trebuie să a­tingă corpul sau hainele concu­rentului și se punc­tează dacă mingea stă ne­­miș­ca­tă minim trei se­cun­de. În România, Ken­da­ma a apărut pentru prima dată în 2008 și de atunci a luat amploare. Sînt organizate concursuri prin ca­re au fost desemnați unii din­tre cei mai buni ju­că­tori din țară. Pe primul loc în România se a­flă Costin Ionuț Dongo din Bucu­rești.

FOTO : Medieșenii s-au calificat în finale la Jocurile Internaționale ale copiilor organizate în Kaunas, Lituania

În data de 6 iulie, medieșenii s-au întrecut la baschet, atletism și tenis de masă împreună cu copiii din întreaga lume, la Kaunas, în Lituania. La atletism, la proba de 400 metri băieți, Loghin Alin Vasile a ieșit pe Locul V în serie, dar nu s-a calificat nici în finala A, nici în B. La proba de 400 metri fete, Vasiu Raluca și Vasiu Catalina au ratat calificarea în finală. La proba de 1500 metri băieți au concurat Gorbea Cristian Petre Ioan și Oroian Stefan Alexandru Cristian s-a calificat în al VII-lea timp în Finala B, la atletism. Tot la atletism, la proba de 800 metri fete au concurat Weber Ștefania și Mărginean Iulia. Iulia s-a calificat în Finala A, cu primul timp din concurs, 2′ 19”.23. Ea va concura în data de 7 iulie, în finala A, la ora 17:35, pe Stadionul din Kaunas. La aruncarea greutății au concurat Bulucz Andreea Krisztina și Veza David. Ambii au ratat calificarea în finală. La tenis de masa, un singur concurent a rămas în competiție. Este vorba de Baltag Tudor Alin, cel care în data de 7 iulie, va juca la Kaunas, în primii 16 sportivi, pentru a accede în sferturile de finală. Echipa de baschet formată din Antal Sergiu Rareș, Albu Andrei, Balasoiu Sebastian și Deac Alexandru Viorel s-a calificat in primele 8 echipe, după ce au învins echipele din Israel și Ungaria.  Din trei jocuri au câștigat două, fiind învinse la două puncte de echipa din Elveția. Să le urăm medieșenilor succes și să le ținem pumnii să se întoarcă acasă cu medalii.

Turul Ciclist al Sibiului tranzitează Mediașul

În perioada 5 – 9 iulie 2017, se va desfășura cea de-a șaptea ediție a Turului Ciclist al Sibiului, inclusă în calendarul Federației Române de Ciclism și al Uniunii Internaționale de Ciclism, la categoria ME 2.1. La startul competiției se vor alinia 120 de concurenți, reprezentând 14 țări europene.  Etapa a patra a turului, desfășurată în data de 9 iulie, va cuprinde și municipiul Mediaș și se va derula pe traseul: Sibiu – Bârghiș – Biertan – Mediaș – Copșa Mică – Sibiu. Intrarea caravanei cicliste în municipiul nostru se va face din direcția Brateiu, pe DN 14, parcursul incluzând străzile Brateiului, Aurel Vlaicu, Horea, Cloșca, Andrei Șaguna, Hermann Oberth, Șoseaua Sibiului, iar ieșirea se va face pe DN 14 spre Sibiu.  Ora aproximativă la care cicliștii participanți la acest eveniment vor intra în municipiul Mediaș este ora 19:00.