Home » Archive for "ALTE SPORTURI"

FOTO : Rezultate excelente pentru medieșeni participanți la „Jocurile Internaționale ale Copiilor“!

Localitatea lituaniană Kaunas a găzduit zilele acestea cea de-a cincizeci și una ediție a Jocurilor Internaționale ale Copiilor, la care municipiul Mediaș a participat cu o delegație compusă din 24 de antrenori, oficiali și sportivi, reprezentând disciplinele sportive atletism, tenis de masă și baschet. Componența delegației medieșene a fost următoarea: sportivii Antal Sergiu Rareș, Albu Andrei, Bălășoiu Sebastian, Deac Alexandru Viorel, Pînzar Andrei, Dumitrescu Cristina, Baltag Tudor Alin, Moga Mădălina Alexandra, Vasiu Alexandra Cătălina, Oroian Ștefan Alexandru, Vasiu Raluca, Mărginean Iulia Florina, Gorbea Cristian Petre Ioan, Geller Levente, Bulucz Andreea Krisztina, Veza David, Weber Ștefania, Loghin Alin Vasile; antrenorii: Herman Vasile, Veza Lavinia, Ploscar Cosmin Ioan, Ibășfălean Vasile, Cucean Eugen Cristian, precum și reprezentantul municipalității, Barbu Antonela Sofia. La atletism, Iulia Mărginean a obținut medalia de argint în proba de 800 de metri, iar la tenis de masă, finala B medieșenii au obținut următoarele rezultate: Cristina Dumitrescu locul I, Mădălina Moga locul II, Andrei Pânzar locul III, iar Alin Baltag s-a clasat în primii 8 concurenți. Echipa de baschet, formată din Sergiu Rareș Antal, Andrei Albu, Sebastian Bălășoiu și Alexandru Viorel Deac s-a clasat pe locul șapte în clasamentul general. De asemenea, la ștafetă băieți – finala B, Levente Geller, Alin Loghin, Alexandru Oroian și Cristian Gorbea au ocupat locul 6. Felicitări tuturor celor care au reprezentat municipiul Mediaș la „Jocurile Internaționale ale Copiilor“- Kaunas 2017!

 

Înscrie-te în primul concurs de Kendama din Mediaş! Cum poţi fii unul dintre participanţi?

Ești fan Kendama? Asociația Energia Inteligentă, în parteneriat cu Muzeul Gazelor Naturale, au pregătit primul concurs din Mediaș pentru pasionații acestui joc incitant. Vino la Muzeul Gazelor Naturale din Mediaș pe data de 13 iulie, împreuna cu Kendama ta să descoperi jucăria japoneză devenită deja celebră și la noi, ce incită imaginația și ambiția fiecărui jucător. Ești pregătit să-ți măsori forțele? Atenție, crează dependență! Participarea este gratuită!
Program eveniment:
11:00 – 12:00 : Înregistrarea jucătorilor
12:00 : Începerea concursului
Premii :
Premiul 1 – Kendama Luzumaki ediție limitată
Premiul 2 – Kendama Sweets Prime Stripe Goochi
Premiul 3 – Kendama Sweets Prime Solid Green
Regulile jocului :
– Participanţii se pot înscrie la prezentul concurs în ziua de 13 iulie, în intervalul de timp 11:00 – 12:00
– Nu există vârstă minimă sau maximă pentru participare
– Nu există număr maxim de participanţi
– Nu este taxă de participare
– Se joacă după sistem piramidal 1 versus 1 până rămân top 3
– Game of Ken: doi jucători se duelează într-un game of Ken. Înainte de începerea jocului se trage la sorţi care este primul jucator care setează trick-ul. Dacă jucătorul care setează greşeşte demonstrația, va seta celălalt jucător. Daca reuşeşte trick-ul, adversarul trebuie să reuşească şi el din maxim trei încercări. Dacă adversarul nu reuşeşte se pune un punct celui care a setat. Se joacă până se ajunge la trei puncte. Trick-urile nu se repetă!
Pentru cei care sunt în vacanță și nu pot participa, evenimentul va fi transmis live pe Facebook pe pagina Muzeului Gazelor Naturale – www.facebook.com/MuzeulGazelorNaturale.

Ce este jocul Kendama?

Kendama este un joc de îndemânare japonez. Jocul Kendama este un obiect (preferabil din lemn) format dintr-o țepușă, 3 cupe și o bilă care este atașată printr-o sfoară de mâner. Corpul principal – kenul sau sabia are un vârf sau țepușă care se numeste kensaki. Partea opusă, cupa bază se numește chuzura. Cele două cupe de lângă kensaki sunt de două mărimi, cea mică se numește Kozara și cea mare Ozara. Bila se numește tama care înseamnă dama în limba japoneză. Kendama este un joc de atenţie, este un joc de coordonare, este un joc de strategie. De obicei, jocul de Kendama este recomandat copiilor peste 4 ani. Jocul Kendama presupune a­run­care mingii și prinderea ei în băț sau în una din cele trei cupe, iar pentru a putea folosi sutele de tehnici de prin­dere jucătorul trebuie să își co­ordoneze mișcările întregului corp. Issei Fujiwara a legat aceste teh­nici de jongleriile practicate în circuri, de jodo și chiar de karate, însă în timpul ex­e­cu­tării trucurilor, mai ales într-o com­pe­tiție se folosește doar o mînă. Ken­da­ma nu trebuie să a­tingă corpul sau hainele concu­rentului și se punc­tează dacă mingea stă ne­­miș­ca­tă minim trei se­cun­de. În România, Ken­da­ma a apărut pentru prima dată în 2008 și de atunci a luat amploare. Sînt organizate concursuri prin ca­re au fost desemnați unii din­tre cei mai buni ju­că­tori din țară. Pe primul loc în România se a­flă Costin Ionuț Dongo din Bucu­rești.

FOTO : Medieșenii s-au calificat în finale la Jocurile Internaționale ale copiilor organizate în Kaunas, Lituania

În data de 6 iulie, medieșenii s-au întrecut la baschet, atletism și tenis de masă împreună cu copiii din întreaga lume, la Kaunas, în Lituania. La atletism, la proba de 400 metri băieți, Loghin Alin Vasile a ieșit pe Locul V în serie, dar nu s-a calificat nici în finala A, nici în B. La proba de 400 metri fete, Vasiu Raluca și Vasiu Catalina au ratat calificarea în finală. La proba de 1500 metri băieți au concurat Gorbea Cristian Petre Ioan și Oroian Stefan Alexandru Cristian s-a calificat în al VII-lea timp în Finala B, la atletism. Tot la atletism, la proba de 800 metri fete au concurat Weber Ștefania și Mărginean Iulia. Iulia s-a calificat în Finala A, cu primul timp din concurs, 2′ 19”.23. Ea va concura în data de 7 iulie, în finala A, la ora 17:35, pe Stadionul din Kaunas. La aruncarea greutății au concurat Bulucz Andreea Krisztina și Veza David. Ambii au ratat calificarea în finală. La tenis de masa, un singur concurent a rămas în competiție. Este vorba de Baltag Tudor Alin, cel care în data de 7 iulie, va juca la Kaunas, în primii 16 sportivi, pentru a accede în sferturile de finală. Echipa de baschet formată din Antal Sergiu Rareș, Albu Andrei, Balasoiu Sebastian și Deac Alexandru Viorel s-a calificat in primele 8 echipe, după ce au învins echipele din Israel și Ungaria.  Din trei jocuri au câștigat două, fiind învinse la două puncte de echipa din Elveția. Să le urăm medieșenilor succes și să le ținem pumnii să se întoarcă acasă cu medalii.

Turul Ciclist al Sibiului tranzitează Mediașul

În perioada 5 – 9 iulie 2017, se va desfășura cea de-a șaptea ediție a Turului Ciclist al Sibiului, inclusă în calendarul Federației Române de Ciclism și al Uniunii Internaționale de Ciclism, la categoria ME 2.1. La startul competiției se vor alinia 120 de concurenți, reprezentând 14 țări europene.  Etapa a patra a turului, desfășurată în data de 9 iulie, va cuprinde și municipiul Mediaș și se va derula pe traseul: Sibiu – Bârghiș – Biertan – Mediaș – Copșa Mică – Sibiu. Intrarea caravanei cicliste în municipiul nostru se va face din direcția Brateiu, pe DN 14, parcursul incluzând străzile Brateiului, Aurel Vlaicu, Horea, Cloșca, Andrei Șaguna, Hermann Oberth, Șoseaua Sibiului, iar ieșirea se va face pe DN 14 spre Sibiu.  Ora aproximativă la care cicliștii participanți la acest eveniment vor intra în municipiul Mediaș este ora 19:00.

Medieşeanca Teodora Popa, a două pe țară la turneul de șah de la Olănești

În perioada 11-13 iunie staţiunea Băile Olăneşti a găzduit finala Campionatului Naţional Şcolar de Şah ”Elisabeta Polihroniade”, destinat elevilor din şcolile şi liceele din ţara noastră. Liceul Teoretic Axente Sever a fost reprezentat de un echipaj mixt format din elevii Ioan Folea şi Ştefania Narita din clasa a IX-a Ştiinţele Naturii, respectiv Teodora Popa din clasa a XI-a Ştiinţele Naturii. Competiţia a constituit un bun prilej pentru bobocii liceului nostru ia contact cu lumea bună a şahuluinaţional, în condiţiile în care la Olăneşti au participat elevi cu participări la concursuri naţionale şi internaţionale. În ceea ce o priveşte pe Teodora Popa, aceasta a avut o prestaţie extraordinară, obţinând 6 victorii şi o remiză. Astfel eleva axentista, legitimată la clubul Terra Şah Mediaş, s-a clasat pe poziţia secundă în finala Campionatului Naţional Şcolar de Şah ”Elisabeta Polihroniade”.
”Am fost întâmpinaţi cu ospitalitate iar organizarea a fost foarte bună. Meciurile au avut un grad ridicat de dificultate, am început cu o remiză şi apoi am obţinut 6 victorii consecutive. Ca întotdeauna mi-am propus obţin cel puţin jumătate din punctele puse în joc şi bucur am reuşit mult mai mult. Am reuşit din nou clasez pe locul al doilea”, a declarat Teodora Popa la finalul competiţiei.
Campionatul Naţional Şcolar de Şah „Elisabeta Polihroniade” pentru elevii şi elevele din învăţământul preuniversitar a luat naştere la iniţiativa Marii Maestre Internaţionale Elisabeta Polihroniade şi anul acesta s-a aflat la a 5-a ediţie. Această competiţie este organizată în colaborare cu Ministerul Educaţiei Naţionale, cu Ministerul Tineretului şi Sportului şi cu Federaţia Română de Şah.

Medieşeanca, Anastasia Iliescu, invingătoare în turneul de tenis junioare de la Mamaia

În această săptămână la Mamaia s-a desfăşurat turneul internaţional de tenis Mamaia IDU Junior Championship – Mobexpert U16 , destinat copiilor sub 16 ani. Municipiul Mediaş a fost reprezentat la acest turneu de Anastasia Iliescu, elevă în clasa a IX-a a Liceului Teoretic Axente Sever. Anastasia a evoluat la dublu alături de Briana Straut şi au reuşit câştige finalaîn două seturi încheiate cu acelaşi scor, 6-1, împotriva perechii Alexandra Botin – Teodora Iosub. Tenismena axentistă a primit premii constând în cupe, diplome şi echipament sportiv profesional. Pentru Anastasia este o performanţă de excepţie în domeniul sportului alb, fiind primul turneu internaţional pe care şi l-a adjudecat, încondiţiile în care la turneul de la Mamaia participau sportivi din Bulgaria, Italia, Luxemburg, Moldova, Rusia, SUA şi România. Anastasia Iliescu este elevă a Liceului Teoretic Axente Sever în clasa a IX-a a profilului de Ştiinţe Sociale şi este legitimată la clubul de tenis As Pro Mediaş condus de antrenorul Toni Gaşpar. Tenismenamedieşeană îşi propune participe în această vară la alte turnee de tenis care vor avea loc la Bucureşti şi Timişoara. Felicitări Anastasia şi mult succes în această vară!
Sursa şi foto:  Costy Schiau

Au început înscrierile pentru „ Medias Bike Marathon “ eveniment aflat la prima ediție

Primăria Municipiului Mediaș în parteneriat cu Asociația de Turism și Ecologie DIANTHUS și Consiliului Județean Sibiu, organizează în data de 9 septembrie 2017, „Medias Bike Marathon“. Proiectul se află la prima ediție și se adresează atât bicicliștilor amatori, cât și celor profesioniști, având ca obiectiv promovarea potențialul ciclo – turistic al Mediașului, precum și promovarea bisericilor fortificate din satele prin care trec cele trei trasee diferite, pe distanțe de 25, 42 respectiv 70 km. Traseele scurte sunt adresate începătorilor, iar persoanelor care au participat și la alte concursuri de ciclism cu distanțe mai mari de 30 km li se recomandă înscrierea la distanță lungă. Traseul parcurge atât zone special amenajate din rețeaua Colinelor Transilvaniei cât și dealuri cu iarbă, drumuri forestiere, ulițe din vechile sate-cetăți fortificate, precum Biertan, Richiș, Ațel și Copșa Mare. Toate informațiile legate de concurs, profilul și harta traseelor, categoriile de vârstă, taxa de participare, dar și informații utile cu privire la posibilități de cazare și petrecere a timpului liber, le puteți găsi pe site-ul http://marathonmedias.ro/. Persoanele interesate se pot înscrie pe site-ul menționat la rubrica, „înscriere“ sau la adresa de e-mail alexandra@marathonmedias.ro. De asemenea doritorii pot lua parte la eveniment și în calitate de voluntar, înscriindu-se la adresa de e-mail menționată mai sus.

ITF Juniori Grad 2 Mediaş 2017: Trei din cele patru titluri au fost câştigate de juniorii români

Săptămâna trecută s-a disputat la Mediaş puternicul turneu ITF Juniori de categorie Grad 2, cu denumirea oficială “41st Medias-sen-Sibiu Junior ITF Tournament”. Juniorii români au profitat de avantajul terenului popriu şi au câştigat trei din cele patru trofeele puse în joc – la simplu, ambele finale au fost româneşti – dar şi preţioase puncte în clasament pentru mulţi dintre cei ce au participat. Rezultatele finalelor:
Simplu Fete:
Georgia Crăciun (310 ITF / 648 WTA, 17 ani) [7] – Mihaela Mărculescu (56 ITF, 16 ani) [1] 2-5, 7-5, 6-0
Georgia Crăciun a revenit – într-o incursiune nostalgică – din circuitul ITF Pro în cel al junioarelor, unde anul trecut îşi atingea maximul carierei – 12 ITF şi a câştigat împotiva singurei jucătoare pe care o mai avem în top 100 ITF, Mihaela Mărculescu.
Simplu Băieţi:
Bogdan Pavel (159 ITF, 17 ani) [7] – Vlad Dancu (71 ITF, 18 ani) [1] 5-7, 6-4, 7-5
Forma excelentă din ultima vreme a lui Bogdan Pavel i-a permis prima victorie de turneu la categoria Grad 2 şi această victorie dramatică la favoritul principal – Vlad Dancu – de asemenea singurul junior pe care îl avem deocamdată în top 100 ITF al Băieţilor.
Dublu Băieţi:
Ştefan Paloşi (179) / Max Stewart (Marea Britanie, 189) [2] – Christian Oliviera (251) / Gilbert Soares Klier Junior (134) (ambii Brazilia) [4] 2-6, 6-2, [110-4]
Alte rezultate bune au obţinut:
Simplu Fete: Denise Stoica (366 ITF, 1163 WTA) – semifinale; Andreea Velcea (166) şi Izabela Novac (442) – sferturi de finală.
Simplu Băieţi: Ioan Abrudan (226) – semifinale; Adrian Boitan (170) şi Filip Jianu (145) – sferturi de finală
Dublu Fete: Georgia Crăciun / Mihaela Mărculescu şi Selma Cadâr (113 ITF) (/ Selin Ovunc – Turcia) – semifinale
Dublu Băieţi: Adrian Boitan / Vlad Dancu – semifinale

O secție de Taekwon-do este posibil să fie deschisă la Mediaș, în cadrul Clubului Sportiv Municipal

În vederea dezvoltării unei atitudini pro-sport în cadrul comunității, Primăria Municipiului Mediaș, Județul Sibiu, a demarat procedura de înființare a unui Club Sportiv Municipal. Cu această ocazie, Federația Română de Taekwon-do ITF a venit cu propunerea înființării unei secții de Taekwon-do pentru copii. Astfel, vicepreședinții Federației, Ciprian Banea și Adrian Bibu, au avut o întrevedere joi, 27 aprilie 2017, cu primarul Mediașului, domnul Gheorghe Roman, fost practicant de Taekwon-do cu centura neagră.„Sperăm ca discuția avută cu domnul primar să se concretizeze într-un viitor cât mai apropiat. Ne bucuram foarte tare să vedem inițiative locale care vizează o continuă dezvoltare a sportului, și a Taekwon-do-ului în mod special. Comunitatea de Taekwon-do din România este din ce în ce mai numeroasă, iar performanțele obținute de România la Campionatele Europene și Mondiale sunt din ce în ce mai vizibile, fapt ce ne bucură foarte mult.”, a declarat Ciprian Banea, unul dintre vicepreședinții Federației Române de Taekwon-do ITF.

Teodora Popa va reprezenta județul Sibiu la Olimpiada Națională de Șah de la Giurgiu

Olimpică națională la geografie și religie, voluntară a Bibliotecii municipale Mediaș… sunt doar câteva dintre elementele care o definesc pe Teodora Popa, elevă in clasa a XI-a a Liceului Teoretic Axente Sever. Acestor aspecte li se mai adaugă pasiunea de o viață a Teodorei, șahul. Teodora Popa este singura reprezentantă a județului Sibiu care s-a calificat la olimpiada națională a sportului școlar in domeniul șahului. Ea a participat pe data de 3 martie a acestui an la competiția județeană și și-a asigurat participarea la faza națională care va avea loc luna viitoare la Giurgiu. Teodora Popa este elevă a Liceului Teoretic Axente Sever la profilul Științele Naturii, și este legitimată la clubul de șah Tera Șah Mediaș, condus de profesorul Emil Deliman. Teodora desfășoară la Biblioteca municipală un curs de inițiere in tainele șahului pentru copiii cu vârsta de 8-10 ani și participă la diverse turnee de șah la nivel național. Prin calificarea la olimpiada națională de șah de la Giurgiu, eleva axentistă și-a indeplinit una dintre dorințele ei arzătoare in domeniul sportului minții. Îi dorim succes Teodorei la Olimpiada Naţională de Şah de la Giurgiu, olimpiadă care va avea loc în perioada 11-14 mai 2017.