Fotbalistul grec Alexander Fioretos (25 de ani), a fost o apariție meteorică în fotbalul mioritic. El a fost legitimat la Gaz Metan Mediaș în sezonul 2017-2018, însă nu bifat niciun minut în tricoul ardelenilor. Totuși, a fost mulțumit de remunerația primită la clubul condus de Ioan Mărginean. Grecul a câștigat 4000 de euro pe lună la Gaz Metan Mediaș. Acesta a povestit în țara natală cum a fost convins să vină să joace în România.
„Oferta din România era prea bună ca să spun nu. M-am frecat la ochi când am văzut câți bani mi-au oferit. Clubul este patronat de compania de stat de gaz și competiția era foarte mare. Au avut și jucători crescuți în Premier League”, a spus fotbalistul pentru publicația Expressen din țara Suedia. În acel sezon, Gaz Metan a evitat retrogradarea iar jucătorul de 25 de ani își amintește cum erau răsplătiți fotbaliștii.
„Președintele venea cu o geantă mare, cu diverse plicuri, cu sume diferite, în funcție dacă ai jucat un meci întreg, ai fost rezervă sau, în cazul meu din păcate, dacă ai rămas pe bancă. Totul se sărbătorea cu șampanie și cu bere, eram regi când câștigam. Totuși, dacă pierdeam un meci important, lucrurile erau pe dos, putea intra în vestiar să ne spună tuturor că nu merităm mai mult decât apă”, încheie Fioretos. Fioretos joacă acum la Linkoping City din Divizia 1, în Suedia.