Parfumul este un cadou pe care bărbații și femeile adoră să-l primească. Un detaliu personal care mereu măgulește și satisface. Dar este necesar să ții cont de câteva sfaturi pentru ca tu să știi ce parfum să cumperi și pentru ca cel ales să dureze mai mult pe pielea celui ce îl poartă. Iar dacă pentru bărbați poate fi mai simplu, alegerea unor parfumuri dama, mai ales atunci când trebuie oferite, este dificilă.

Legate de aromele naturii, de-a lungul istoriei, parfumurile au fost un element de seducție prin excelență. Sub formă de esențe, creme sau lichide – așa cum le cunoști astăzi – au însoțit și distins de secole și sunt un cadou ideal apreciat atât de bărbați, cât și de femei.

Află câteva secrete pentru alegerea unui parfum și care este parfumul ideal pentru fiecare tip de piele:

Care sunt cele mai bune parfumuri pentru femei?

Parfumurile dau o notă personală unică. Sunt o alchimie minunată de uleiuri esențiale, alcool și fixanți, care te ajută să te distingi în mulțime, care îți oferă siguranță și îți întăresc atractivitatea.

Dar nu toate tipurile de parfumuri se potrivesc bine cu toate tipurile de piele sau au aceeași persistență. De aceea, este important să știi care dintre ele este recomandat pentru fiecare tip de piele și anotimp și să încerci până când îl  descoperi pe cel ideal pentru tine.

Cum alegi un parfum?

Atunci când alegi un parfum, apar multe întrebări: cum știi dacă un parfum este original, ce ingrediente conține un parfum, care este diferența dintre colonie și parfum și alte câteva întrebări.

Primul lucru este să-ți alegi propriul parfum, știind că același parfum va avea un miros diferit în funcție de așa-numitul „miros de bază” al pielii fiecărei persoane. Din acest motiv, experții recomandă să nu alegi niciodată un parfum pe baza mirosului unui terț, deoarece trebuie aplicat pe corpul tău pentru a cunoaște cum aromele parfumului se combină cu PH-ul pielii. Căci ceea ce ar putea mirosi excelent pentru alții poate fi total diferit pentru tine.

Parfumurile au trei faze, deci nu te lăsa ghidată de prima impresie, care va dura doar 15 minute și va duce la o altă fază care va dura încă 40 de minute, pentru a lăsa o notă care va rămâne pe pielea ta ore în șir. Prin urmare, aceasta din urmă este aroma care va dura cel mai mult și cea care ar trebui să te mulțumească. Deci, este bine să știi că parfumurile transmit un tip de personalitate foarte definit.

Cum să alegi și să aplici un parfum?

Identificarea cu un parfum și purtarea sa pentru o lungă perioadă de timp nu te împiedică să încerci noi parfumuri. Trebuie doar să îndrăznești și să iei în considerare care sunt parfumurile cele mai bune pentru tine pe baza PH-ului lor, deoarece efectul nu funcționează la fel pentru toate tipurile de piele.

Atunci când alegi un parfum, este de asemenea important să cunoști „familiile” folosite de parfumieri. Există parfumuri citrice pentru femei și bărbați (lămâie, portocală, bergamotă); fructate (căpșuni, măr); florale (iasomie, trandafir, mosc); orientale(cuișoare, piper, lemn dulce); lemnoase(lemn de santal, paciuli, cedru) sau o combinație complexă de lemn și fructe, printre altele.