Cazul sefului de post al Politiei Biertan, care a accidentat mortal o fetita de trei ani, la sfarsitul saptamanii, este inca neclarificat. In timp ce anchetatorii asteapta inca rezultatele alcoolemiei pentru a putea stabili incadrarea juridica, politistul merge in continuare la serviciu.

Tragedia s-a produs sambata dupa-amiaza, pe raza localitatii Biertan, cand ferita de trei ani a sarit in fata masinii condusa de politist. Potrivit primelor cercetari, copilul a fost lovit in zona capului, de partea laterala a masinii, impactul fiind fatal.

„Pentru moment incadrarea ramane de ucidere din culpa, pentru ca vina a apartinut in totalitate copilului care nu a fost supravegheat de parinti si care a vrut sa traverseze strada in fuga. Asteptam rezultatul probelor biologice pentru  a vedea daca a baut sau nu inainte sa urce la volan”, a declarat pentru citynews.ro adjunctul sefului Inspectoratului de Politie al Judetului Sibiu, comisarul sef Ioan Fagadar.

In ziua accidentului seful de post  a refuzat sa fie testat cu aparatul etilotest si si-a anuntat colegii de la Rutiera ca doreste sa i se recolteze probele de sange. Conducerea IPJ Sibiu spune ca a solicitat deja Serviciului de Medicina Legala Sibiu sa li se transmita mai repe rezultatele de laborator, astfel inca sa se poata clarifica situatia, de obicei ele fiind primite dupa de 2-3 saptamani de la solicitare.

Cat despre acuzatiile aduse de mama copilului mort in accident, potrivit careia in masina politistului ar fi fost o sticla cu alcool deschisa, politistii neaga o astfel de ipoteza.

Cazul a fost preluat de procurorii din cadrul Parchetului Medias si, in functie de etapele cercetarii si rezultatele alcolemiei, se va stabili soarta politistuli, dar si daca se va dipsune cercetarea parintilor care si-au lasat copilul nesupravegheat.

„Deocamdata merge la serviciu in continuare, ca sef de post. In functie de rezultatele alcoolemiei si de ce va dispune procurorul, vom sti daca se vor impune masuri disciplinare sau nu”,a mai sublniat comisarul sef Fagadar.

Neclaritatile sunt numeroase in acest caz, nefiind stabilit nici daca politistul, care era inafara orelor de program, a circulat sau nu cu viteza, singura cale de aflare  fiind o expertiza tehnica. Tragedia s-a petrecut in interiorul comunei unde limita de viteza este de 40 de kilometri.