Mediul academic este foarte complex si adesea dificil. De aceea, pentru a merge mai departe de liceu, trebuie sa ne pregatim temeinic. Vom da examene si, pentru a demonstra si mai mult ce cunostinte am dobandit, vom avea de efectuat lucrari de licenta sau de disertatie. Acestea sunt efectuate in functie de natura studiilor efectuate si de nivelul academic pentru care ne dam concursul. Lucrarea de disertatie poate fi extrem de antrenanta si epuizanta in acelasi timp. Va trebui sa petrecem zile intregi citind si studiind. Insa, se poate intampla sa nu ai timp pentru a crea o lucrare de disertatie asa cum trebuie, pentru a obtine o nota buna si pentru a prezenta comisiei o lucrare de exceptie. Ce faci cand nu ai timp. Ai doua solutii! Prima ar fi sa te ghidezi dupa niste reguli stricte. A doua, pe care cei mai multi o iau in considerare, este sa iti realizezi o disertatie la comanda. Vom  vorbi, pe rand, despre fiecare solutie in parte.

Cum faci lucrarea de disertatie si cum iti alegi subiectul?

Alegerea subiectului pentru disertatia ta (sau proiectul de cercetare din ultimul an) poate fi dificila. Disertatia este o lucrare importanta care reprezinta un pas vital pentru un curs de postuniversitar, asa ca este important sa alegi subiectul cu intelepciune. Esti un student care incearca sa isi restranga ideile pentru a forma un singur subiect? Oriunde te afli in calatoria ta academica, poti realiza lucrarea daca respecti urmatoarele reguli:

Selecteaza un subiect care ti se pare interesant

Proiectul literar sau proiectul de cercetare va dura multe saptamani si chiar luni pentru a fi finalizat. Prin urmare, este extrem de important sa alegi un subiect care ti se pare interesant. Poate vei gasi un subiect axat pe cariera ta? Sau poate vei fi inspirat de un subiect dintr-un alt modul din cursul tau? Oricum, ai incredere: motivatia pentru disertatia ta va fi mult mai usor de intretinut daca exista o adevarata pasiune pentru subiect. Alegerea unui subiect care ar putea fi benefic si  pentru viitoarea ta cariera este un lucru pe care ti l-ar recomanda toti cei care au realizat o lucrare de disertatie. Acest lucru iti va oferi o mai buna intelegere a unui domeniu de interes.

Alege ceva diferit

Este important sa alegi un subiect unic pentru proiectul sau disertatia ta, pentru a te asigura ca ai oportunitatea de a efectua propria cercetare si de a ajunge la propriile concluzii. Gasirea unei zone de cercetare, complet unica, este rareori posibila, dar poate ca ai putea lua in considerare abordarea unei zone deja cercetate dintr-un unghi diferit? Sau poate ai putea dezvolta o idee unica dintr-un subiect mai mic, care nu a fost deja saturat de cercetare?

Nu fi prea vag

O disertatie sau un proiect de cercetare trebuie sa fie o lucrare bine scrisa, academica. Fiecare propozitie ar trebui sa contribuie la construirea cercetarii sau a argumentului, iar piesa de ansamblu trebuie sa urmeze o structura clara. Alegerea unui subiect prea vast poate face imposibila explorarea completa a subiectului in numarul de cuvinte permis si poate face extrem de dificila tragerea concluziilor concise.

Nu fi prea succint

In timp ce indrumatorul tau te va incuraja sa fii succint, disertatia trebuie sa indeplineasca numarul de cuvinte necesar. Concentrarea pe un subiect sau o intrebare, intr-un mod prea vag sau restrans, inseamna ca vei lupta sa te extinzi pentru argumentele tale si sa tragi concluzii bine conturate.

Cercetare!

Cercetarea subiectului este probabil cel mai bun lucru pe care il poti face pentru a te asigura ca alegi subiectul potrivit pentru tine. Trebuie sa te apuci de lucru cu mult timp inainte de a trebui sa prezinti lucrarea de disertatie pentru a cerceta diversele subiecte de care esti interesat si probabil vei afla rapid daca exista suficiente resurse pentru a-ti permite sa te extinzi asupra ideilor si sa sustii ceea ce prezinti.

Fii obiectiv!

Este usor sa te „indragostesti” de un subiect inca de la inceputul cercetarii tale. In acest fel este posibil sa nu observi toate punctele slabe ale subiectului. Prin urmare, este important sa fii realist in legatura cu scopul ideii tale. Incerca sa faci un pas inapoi si sa o analizezi din perspectiva unui strain pentru a te asigura ca nu vei expune o idee slaba. Atata timp cat ti-ai organizat programul in mod corespunzator, ar trebui sa ai inca mult timp pentru a gasi un alt subiect.

Cere sfatul coordonatorului

Coordonatorul tau este mentorul tau si indrumatorul pe parcursul procesului de scriere a disertatiei tale. Se afla acolo pentru a te ajuta cu orice intrebare ai, indiferent cat de grea sau usoara este. Cand ai o idee pentru disertatia sau proiectul tau si ai efectuat singur anumite cercetari preliminare, fa-ti timp pentru a discuta cu coordonatorul si pentru a-i cere sfatul. Coordonatorul are ani de experienta, ghidand alti studenti cu privire la alegerea temei, astfel incat poti fi sigur ca vei primi cateva recomandari grozave. Nu poti sa respecti toti pasii de mai sus si nici nu ai timpul necesar? In acest caz, intra pe site-ul licentadisertatie.ro si alege serviciul de realizare a lucrarii de disertatie la comanda. Redactorii au multi ani de experienta si pot efectua lucrari din diverse domenii precum: drept, marketing, limbi straine, management, administratie publica, istorie, psihologie, politehnica, ASE, geografie, studii economice sau medicina. Lucrarea va fi gata in maxim 10 zile si totul va fi de inalta calitate academica. Desigur, este indicat sa iti faci singur lucrarea, dar, adesea, din motive independente de tine, vei fi in imposibilitatea studiului si realizarii unei lucrari atat de complexe. Nu este nicio problema in a apela la serviciile specializate de la licentadisertatie.ro!