Calendaristic, primavara este la doar cateva sapatamani distanta de noi, dar pentru a simti cu adevarat bucuria oferita de acest sezon minunat este clar ca vom avea de asteptat ceva mai mult. In asteptarea primelor semne certe ale renasterii naturii, a soarelui mai generos si a primelor frunze inverzite, putem planui primele iesiri in natura, primele drumetii care vor inaugura sirul celor care vor urma odata ce vremea va deveni tot mai prietenoasa. Iar daca anii trecuti ati tot ales sa refuzati politicos ofertele de la prietenii care va invitau in weekend in astfel de escapade in natura, fie din cauza putinului  timp liber alocat altor planuri sau pur si simplu din lipsa de entuziasm pentru astfel de activitati care presupun consum serios de energie, pentru acest nou sezon v-ati  propus sa schimbati abordarea.

Vreti sa deveniti mai activi, energici, cu un regim de viata cat mai sanatos si pentru asta ce idee mai atractiva ar putea fi decat drumetiile in natura, alaturi de prieteni? Asa ca este bine sa aveti tot ce va trebuie, chiar daca este vorba deocamdata  doar despre mici excursii de o zi, sau poate de un weekend, in cazul in care aveti si rezervare la o pensiune in zona pe care v-ati propus s-o strabateti la picior, plini de elan.

Alaturi de entuziasmul, veselia si determinarea de a parcurge distante mai mari in natura, departe de tumultul si aglomeratia citadina, sunt necesare cateva echipamente speciale pentru asemenea activitati, iar daca nu le aveti deja, este momentul sa vi le achizitionati pentru a fi pregatiti ca la carte pentru drumetiile planuite.

Astfel, chiar daca temperaturile vor urca neasteptat de mult, nu va lasati amagiti, primavara vor oscila mult, deci veti avea nevoie de o geaca dama, respectiv barbati sau o jacheta speciala, care sa intruneasca o serie de criterii importante, sa fie impermeabila, pentru a va feri de ploaie sau vant, sa aiba gluga, sau macar un guler mai inalt, sa asigure lejeritatea miscarilor, confort si suficienta caldura.

Incaltamintea este esentiala in astfel de drumetii si veti avea nevoie de ghete sau bocanci cu tapla speciala, rezistenta pe terenuri denivelate, mai greu accesibile, cu calitati precum aderenta, amortizare a socurilor, protectie contra socurilor. Un alt element important este si rucsacul, care purtat pe umeri, ne va oferi suficienta mobilitate si mainile libere. In rucsac vom depozita tot ce avem nevoie in acea zi, apa pentru a ne hidrata corespunzator efortului, mancare, obiecte personale, de igiena si tot ce consideram ca ne este necesar in escapada noastra in natura.